Ме потсети, видовме еднаш така од кола во движење, едно гросе фамилие, 2 мајки, 7-8 деца, ќерка ми праша од која градинка се овие? А викенд беше.
Ќе сликам кога ќе си дојдам дома ама поклон е ја нема овде .Нему не му се свиѓа полската ракија.Си купи скоро и сљивовица од реал па таа најмногу ја фали. Исто и јас викам Дани што се толку заблагодаруваат на кои на тие што се дома ли? Ова не е за смеа гросе фамилие.Ми доаѓа на раб еден од Тетово .Тука бил 22 години(што убаво си се разбравме оти на мк).Прашав за синот.Вика со мене живее со жена му и двете деца Доаѓа синот нели 22 години , доаѓа со мерцедецс.Бати и мерцедес и живот со старите тука роден , а носи оренталски традиции Шчо нема да се нагледа чоек
Ајде ајде оптимизам. Се враќам да ви кажам дека само 7 проценти од германските туристи кај нас ( а ги има на плажите 90% ) тука кај мене откажале. Гувернерот вели штом германците ни се оптимисти да ни идат на гости на туризам ние треба да бидњме многу повеќе. Не се жалете ејјј, ќе има и одмор и се со се сите салтанати. Ќе мине ова дечки. Нема да е вечно. Ќе видите дека набрзо се ќе биде добро Пис
Првите 2-3 години е најтешко. Е после тоа полека се влегува во шемата и еве јас после 13 години станав дива лига, ладен германец Овие што пишуваме на темава сме одамна иселени од Мк и сме дисциплинирани, абе нај најсовесни личности , навикнати сме Џонка на животот, научени сме на дисциплина, на организираност на времето, на одговорност. Може тебе те чудат тие македонци кои идат на сезонска работа по 3 месеци и се враќаат назад во Мк, ааааа па тие уште немаат попримено и научено нови навики. Шуќур што постои форумот за виртуелно дружење со македонци и наши иселеници, оти тука немам македонски пријатели, ко живеев во Берлин се дружев со хрвати , ама сега во Штутгарт некако само работа, незгодно ми е да се бутам да запознавам нови фаци, си треба време за тоа, а јас стара сум. Ај ќе се стрпам да дојде мојот па да си гледаме свој живот.
Имам на раб еден хрват .Штом ме види или штом се јави одма ќе почне еј македонско девојче и пробува да го погоди акцентот.Срцка е Јас бегам од балканци ми ја крадат позитивната енергија.Секогаш само прашуваат колку заработувашКолку стан плаќаш , како најде раб кај германец.Еј
@FreeMind На тарасата му стои Убава опаковка .Пишува водка, а мм не знае со што е иста.Нема пиена слична.
Кај монголциве освен Џингис Кан друго нема. Убаво изгледа би сакала да ја имам у колекција. Кој има роденден скоро да му пратиме по една флаша вино на адреса онлајн баш убава традиција би потегнала коронава. Баш ќе си собере доволно за две недели @vitamina јас летен одмор не давам во надеж дека барем северно ќе ни го дозволат. А да не знае некој летови кога ќе пуштат?
Ние имаме два карантиски родендени МаШ во недела а ќерка 1ви Не пиеме вино, ја почнавме ж'тата за температура и масажи шо ја планиравме Него дома смееме да поканиме луѓе? Еден до двајца Сакам едно девојче од градинка да поканам и евентуално една драга пријателка(мада шо ова чисто сумљам дека ќе дојде, баш држи растојание женава)
Не верувам дека некој ќе ви дојде иначе ако немаш ризични дома и сакаш да си шизик викај. Проблемот е што не можеш да знаеш кој има а кој нема корона во моментов.
Мене првите 30 години во мк ми беа тешки, кога заминав беше лесно Може имам некој ханс јозеф за дедо, не ќе ми каже па баба ми све
Нека стои тука за добро расположение. Јас сум иста како оваа ако можам да се прикажам преку видео. И ова.
Во август веќе се очекува неколку фирми да произведат неколу милиони маски меѓу кои и медицински.Веќе се дадени понудите на некои фирмиБраво рекоа и одма остварија Има кај нас скоро пола од бројот оздравени отколку активни болниЈавниот е се по раздвижен се гледа крајот на кризата Се фатив за овие маските како слеп за стап
Ава немам ништо против тебе ама зошто ќе произведуваат маски во август на пример? Зошто не произведат сега во април или во мај по итна постапка? Толку ли процедури имаат па тек во август маски да произведуваат?
Па бараат фирми па материјал па дрн дрн. Ама во август ќе има веќе.Така кажаа на радио. Уште од сега спремаат.може и порани ќе има