Во нашата градинка ако работат двајцата родители детето смее да оди од 27ми април па натака. Среќа уште не отвораат кај мм инаку нз како би го пратила. Сигурно би зела неплатен одмор.
https://m.focus.de/reisen/reisen-in...ch-sein-koennte-und-wo-nicht_id_11922139.html Урлауб годинава еве ви детално каде можете да си фантазирате
Смее да промрчам нели. Деца под 6 години без маски. За деца под 6 години треба комплетно да е забранет влез во трговски центар, маркет... За јавен превоз ај не мора бидејќи може со автобус на педијатар да одат на пример нели. Ама што бара бебе во маркет? И за ова пак нели самохран родител што нема кој да го почува ќе смее со бебето. Прееска на влез трговски мајка, татко и две девојчиња мали. Им ставаат маски, девојчињава вриштат ги тргаат, па им ги заврзаа од позади. Не можеше таткото да пазари, а мајката да ги прошета по ливада? Не бе сите ме нервираат. Чао. Или влегол со маска во трговски, а пред да плати на каса вади маска за да препраша колку пари. Со ушите слушаш, а не со устата човеку. Една баба иде се наведнува над моево да му збори и одма го тргнав и викам мора два метри растојание заради короната и одма си замина. Сакав да и кажам и дека заради нив најмногу седиме дома, а таа излага надвор и не почитува правила. Инаку пред зграда беше ова, не бевме никаде. Како да нема корона веќе. Се е отворено, народ не можеш да се разминеш ни во затворен ни на отворен простор. Ако не испогинеме сега нема никогаш! Пријатен остаток од денот!
Според worldmeters вчера имало 1870 нови, но германскава страна вели над 3000 нови, исто и на графичкиот приказ е прикажано значително покачено. Ништо не ми е јасно, кое е точно
@gjoker4e немат осет некои луѓе џабе се нервираш. Преска на работа еден прашува за апчиња и ми се залепил и ми диши во врат, направив чекор назад и соседниот пациент му вика, нели гледаш се трга сестрата оти не држиш дистанца. Мислев дека ќе сфати зоште се тргам ама слабо копча. Кај некои трба да си директен инаку немаат осет. Јас среќна, смена завршена сите задоволни и живи пациенти, се вратив дома сега четири во вис
Да, така е како што имаш пишано. Можеби затоа секогаш го пишува изворот. Можеби затоа е подобро да ги собереме сите случаи во една недела и да споредувамр недела со недела. И така нема да е 100% точно ама сепак се работи за цел свет и голем број на информации во целиот свет. Да не зборуваме за намерните и ненамерните прикриени и додадени случаи. Битно се намалува. Да се надеваме дека така и ќе продолжи. Едвај чекаме да дојдеме на 11 нови случаи како Кина и кинезите на сите да ни исплатат 13та германска еве просечна плата нека е за претрпениот стрес заради нивната кулинарска љубов кон лилјаци.
Кинезите се малу напнати деновиве притиска сад притиска еу. Се мислам јеловникот ќе си го скратат али рано е да се надевам. Битно трет корона вирус да нема.
https://www.facebook.com/100009734891997/posts/1215381965462955/?d=n Французиве ти се една таков посебен народ во европава од кои може слободно да фаќаме забелешки за протести. Еве на пример може и вака
Сите со маски во јавниотНе можам да дишам и плус жешко без килма мислам се гушам, ќе полудам, ама се трудам да мислам позитивно дека до летото ова ќе биде само едно лошо сеќавање Ми иде вака да се маскирам
Хахахаха се пресмеав за Бетмен Туку, не сретнав инфо, има парична казна за неносење маска на наведените места?
Чим е задолжително сигурно се казнува парично ако го фатат некој без. Бев до продавница сите до еден со маска денес и продавачите. Нема абе чекај ја заборавив ај утре ќе носам. Од денес закон од денес реализација.
Вести од комшиски земји. Знаете што е банда без команда? Е пошто родителите ќе почнеле да одат на работа и градинките ќе отвореле набрзо Што е поразлично денес од 10 март на пример? Дојчланд до кај е со човековото право на градинка?
До нигде. Нашето право на живот моментално е потиснато за повисока цел да го заштитиме човечанството кое утре пак ќе си писне по старо. Нов Зеланд објави дека ја елиминирал короната, НО нема социјален живот и понатаму. Ви се здосади ли и вас животов вака? Не дека нешто опасен социјален живот имаме овде али барем на еден појадок или ручек да отидевме. Плус има кај нас голем забавен парк за деца на кој му се радував за годинава и тој нема да го отворат цела сезона. И на плажа и е веќе досадно и во шума и по улици. Јас не знам како вака сами ќе седиме со месеци и ќе ги анимираме децата. Ај вашиве поголеми барем трчаат надвор возат точак или било какви спортски активности, ова со бебе е стварно тоа па тоа. Иди на плажа камчиња, вода, земја, не таму, не ваму и така.
Ох бе Фри и мојата е скоро четири ама уште е не ваму не таму не ова не она Казни и јас барав за неносење на маски ама не најдов. Во јавниот сабајле видов дурии 2ца без маска.Сега еден ама до после може и ќе видам.Кај нас уште не е задолжително во маркет ама рекоа ќе го сменатСлушнав на вести најголемиот авион се приземјил со маски и Де доби 10 мил.маски. На тема градинка .Излезе листата со професии за кој е дозволено нотбетројунг уште 22.04.Само еден од родителите да спаѓа детето оди.Толку е долга листата што дури на фб рекоа повеќето да ги пуштат од одма сите.Мојата професија спаѓа , ја контактирав директорката ми рече да донесам само потврда од работодавачот Ресторантите и баровите кај нас работат само на to goМене од целата криза само ресторантите ми недостигаат.Морам да готвам и викенд инаку бев поштеденаАма пак научив и пробав многу вкусни рецепти Ми недостигаат и хотелите толку имав зацртано кај да шетаме...
@Mari* транспортот е закочен затворени граници конвои намален број на камиони (пољаци) и оп проблем достава. И 15 дена е супер. @Ava.84 ми фалат и планови за летово знаеш многу е подобро психолошки кога знаеш што следи, па се подготвуваш, па испитуваш за местото итн. Вака како во место да стоиме и нормално мава на нерва. Тоа е што е да се посветиме на спорт
Фризериве од 4ти Мај ли ги отвараат? Од толку што ми е голема косата телефонот не ме распознава повеќе фејс ај ди е капут.