Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Состојбата со коронавирусот во Германија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од danichap, 17 март 2020.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Како дишете со маски?Јас викам да чуват место со респиратор за мене ќе си легна до тие болните од корона:envy:

Еве коментари за маските во продавница 20200429_085432.jpg 20200429_085354.jpg 20200429_085258.jpg

Прикачени фајлови:

На Mari*, TutiFuti, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас не можам да дишам се гушам.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Ај што едвај дишам туку и наочарите ми се замаглуваат, па и едвај гледам.

На Ava.84, Mari*, Esmeralda-MD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.761
    Допаѓања:
    34.021
    Среќа не работам уште па немам потреба од маска , за во маркет и порано носев памучни и се навикнав во почетокот се гушев сега веќе не. Се е навика само да не потрае циркусов оти ќе испоцркаме во маткетите каде нема вентилација и приметив во последно време кај и да влезам секаде е премногу топло.

На FreeMind, Ava.84 и Mari* им се допаѓа ова.
  5. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Јас не одам вмаркет :smirk:
    Него маШ пред 3 дена доставил нарачка кај заболена од корона :worried:
    Немал никаков контакт и држел растојание од 5 метри
    Жената одма му кажала дека е заболена за да не се доближува
    Рече се здрвив ко ми рече, по секако не можел ни чекор повеќе да направи :rofl:
    После колку време би покажал симптоми доколку се заразил?

Него утре одлучуваат што понатаму така?
    Гледам фризерите се спремаат овде :wasntme: ако ги отворат ондак и автошколите ќе ги отворат? Логички ми е така :D

И така...

На mal.ecka, TutiFuti, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    ИмаТ логика:rofl:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Мора да ја завршам возачката :$
    Без возачка нема работа, а без работа нема градинка 8)
    На се се мислиТ :D

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Да, премиерот излезе во неделата, пред тоа се шушкаше дека од 4 мај некои секторски фабрики ќе се отворат, на 11 мај бутици, на 18 мај фризерници ресторанти барови, но, стигнало писмо односно документ од овие научниците нели докторите дека ако изотворат се не знам колку илјада ќе завршиле на интензивна нега и слично нели дека пак ќе збувне епидемијата и премиерот се предомисли и в недела кога кажа дека уствари се очекуваат отворања од 1 јуни и дека и понатаму сите ќе бидеме затворени дома освен нели да се шетаме околу домот само почнаа критики од сите и протести, еве 3 дена протестираат, салвини најавува масовен протест на 1 мај.

И сега читам дека германија и париз као се вратиле на прва фаза, дека пак ќе затврале точно ли е? Што велат во германија?
    Мене не ми е јасно како со под 1000 заболени го надминале ро 1 ич не ми е јасно.

Овде луѓето се разорчарани, ептен лошо е, еве 2 ипол месеци сме дома не се издржува веќе ни психички ни физички.

Нашиот гувернер се налути и ни објави уште од понеделник дека штом така сака конте он не пушта слободно да се движиме низ општината во која што живееме, и не пушти. Сега за сега само во општина, вчера викаше дека не изклучува можност да олабави и други рестрикции у меѓувреме сите протестираат на плоштади а конте е одлучен дека нема да попушти.

На 1209, FreeMind и Mari* им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @vitamina не пратам веќе неколку недели што се дешава, блиц ако прочитам нешто и на темава џокерчњ ако не извади некоја математика па да го уклучам бољерот за пресметки.

Од она што го гледам и слушам некако на луѓево им дојде “преку таквото” *пардон. И мене. И на сите во светов.

Додека ние дремеме како глувци по дома германскиот голман Ноер е на одмор во Хвар. И потоа добиваш чувство дека правилата не важат за сите исто.

И јас би сакала можност да идам некаде. Не да ширам корона него изолирани сами на море не гледам причина оти не. Едноставно сакам владата да најде начин да ни овозможи да живееме со короната.

Не сакам да гледам вести во кој органзиирале чартер за берачи од Романија и Бугарија на шпаргел. Како ова да е робовладетелство, па робовите ги врзаа со ланци и ги пуштија на нива да берат во среде корона да не им страда земјодели. Тоа е дупли стандард, сори али јас би се симнала од планетава. Не оти глумам лудило туку ми се здосади 37 да живеам во еден неправеден свет во кој плаќам данок и поддржувам на тој начин такво нешто.

На fairy88, Kaetana, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.543
    Истото го мислам, да не разглобувам ме мрзи а немам воља ич, не можам повеќе да издржам психички вака, многу ми е тешко. И додека "големите" луѓе се расправаат бормално дека обичниот народ страда.
    Кај нас почнаа караниците апа и нормално беше и очекувано.
    Присилно те заклучуваат притоа ти нудат трошки.
    Срамота и гревота.
    И ова што велиш за земјоделците, истото е и кај нас. Имало дефицит на кадар па ќе ги ангажирале мигрантите...
    Свесно не прават овци.
    Кај се дига џева одма ќе одам да им се придружам.
    Во 21 век вели народот диктатура на нивоу, не смееме да излеземе од дома ејјјјј не смееме оти конте така рече
    (facepalm)
    Срамота!!!

На fairy88, Herrera, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И јас ќе протестирам
    Ќе барам целонеделенпрестој во градинка за децава!
    :rofl: :rofl: :rofl:

На Chantal, Ava.84, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Нема на кој не му здосади оваа безвезе ситуација.Кажав претходниот пат дека е небитен вирус и после толку време пак стојам на истото.Зарем треба дома да седиме и да чекаме да умреме не разбирам:worried:Има и други поопасни болести од него.

Што прават сега?Децата класот ако е 30 го прават на 15 .За овие даца треба дополнителен персонал.
    Бев во градинката правила нови.Ако има во соблекувалната 2 ца родители мораш да чекаш надвор додека не излезе еден|(А овие чекаат детето само да се соблече:doh:Децата прво доаѓање да мијат раци нема поздравување и на 5 деца оди една воспитувачка.Од кај ќе најдат само кадар секако се дефицитарни:drunk:
    Дацата што остануваат покасно ќе ги чуваат во градината ,не внатре.Групите се споени, а од понеделник ќе ги активираат сите ради голема побарувачка.Градинката работи до 17 наместо до 18:30.
    Од една страна се радувам дека ќе тргне на градинака, а од друга ми текнува дека болести пак ќе си имаме , а што мирни бевме 7 недели...

На fairy88, mal.ecka, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Кај ќе одиш, покољ имавте до скоро па и уште трае она за шетање изгорена, Боже Господе.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ти дојде да ја вразумиш со под мишка принципи или како?

На anastasijaki, lovestoneddd, Biljarkata и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    ^А и најде на кој да прирече.Најпримерната жена.Жената е од ретките што дома седи и нормално и здосади.Сака слобода .Витамина и јас те подржувам.

На 1209, anastasijaki, FreeMind и 5 други им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    На Chantal, Mari* и Ava.84 им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Не само што живеат туку и се подмладуват од внуците .Врска баба , дедо и внуци е најбитна и за детето и за старите:inlove:

Бев во еден трговски кој ми е успат и видов дека работат сите продавници ама ограничено.Пример Х&М наместо на трите спрата беше отворен само на еден и се чекаше ред по број на посетители т.е бројот беше ограничен:)Значи се нормализираме пополека:angel:

На mal.ecka, FreeMind, Chantal и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.140
    Допаѓања:
    180.965
    Јас меркиве не ги разбирам. Ко од министерство за чукнато одење да ги измислиле(facepalm). И што корист да работи еден спрат од h&m наместо два или три:?:. Освен што евентуално помалку продавачки ќе ангажираат и ти како купувач ќе чекаш подолго.
    Сум нашла идеален крој за маски, сега може и разни дезени да правам. Да спремам маж да биде шик муџахедин ако го пуштам на работа8). За дете најдобри ластици се стегачи за коса ама немам доволно:doh:
    Освен Гренланд никој го нема елиминирано вирусов. Може ли во Гренланд да се преселам?:?:

Ау... ги читав мерките за отворање фитнес центри. (facepalm). Па тоа дезинфикување справи, вежбање со маски, немало туширање... Комотно може и базен да отворат и да речат може со маски:tmi:. Па толку ли нема да преживееме без фитнес центри]:). Лето иде, ајт у пм , вежбајте надвор

Последна измена: 29 април 2020
    На FreeMind, Chantal, Ava.84 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ќе ме пукнеш :rofl:

На babydust, orevokrsacka, FreeMind и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    @Biljarkata ради 800м2 затоа работи изгледа еден спрат.Законот е за мали фирми до 800м2.Ајде де кој може да ги сфати.Не прават банини лоло и ние мора да ги слушаме.

На Biljarkata и Chantal им се допаѓа ова.