Во шпилплац никогаш не е дозволено топка и фудбал. Барем во овие што сум била наоколу ама би требало секаде да е така. Јас цел април на забар го поминав.
Имаше нешто и за спортски збиднувања али као за параглајдер да слушнав. Да не сакаш да летаме или леташе од сабајле?
Ние денес фрлавме диск, фризби, како и да се вика. Уствари капак од Менхетен сладолед, пошто е најубав диск евер- лесно е, правилно лета. Сега сум налетана 5 деца надвор, другарчиња, ама само она немала другарче. Обично 30 деца има минимум, ваљда им студи. Или тргнаа на работа родителите, па дремат децата дома
Хеј шу праите?Да не сте на шпил платц? Или па летате со падобранЈас стара сум за падобран немам веќе толку адреналин за да пробамАма пак во младост летав со едрелица само еднаш и никогаш веќеЕдвај се воздржав да не Се вратив од градинка и воспитувачката кажа дака по новото максимум 15 деца можеле да чуваа.Па имаме ново правило мораме да пишуваме секоја недела од колку до колку сме јас и мм на работаАко некој има слободен ден мора да остане малата дома.Нема градинка.А јас и мм секој ден сме на раб Многу комплицирани правила рече воспитувачката. Јавниот е пун се се одвива скоро па нормално.Денес имав контрола на карти во јавниот, а немаше цели 8 недели. Околу 1680 рекоа нови заболени. Така ние утре имаме празник, па продолжен викенд Ама само да си кажам се одвикнав од оваа рутина цела недела на работна, мачно беЗар не може да скратат на 2 дена раб 5 одмор за иста плата
Ние шетнавме денес надвор. Убав ден, сонце, иако немаме многу зеленило, бевме до езерцето во близина. Што да ви кажам - луѓе хаос, сите излезени, чичка народ, маски двајца видов што носеа, растојание, не баш се запазува. Јас се чудам од каде намалени бројки и олабавување на мерки кога луѓево се комплетно несовесни. Барем овие што ги гледам кај нас... скроз сум збунета.
https://www.berlin.de/sen/bjf/servi...5bNYOdO6RC-2QUchrvZRUSFjDBwSuyynsnbogFRB3yDtM Еве кај нас како планираат од 14 мај градинките да работат,да не испадне само зборам , а ништо официјално не ставам.Малку комплицирано кој сака нека чита мене ме мрзит Базените ќе отворат од 24 мај само не ми е јасно дали маски ќе се носи додека пливаат
Сепак се е со под точки. Прво поголемите, па помалите на лето, па четири саати, па ова па она... Ќе излезе дека сепак како што беа и најавите моето ќе тргне после одморот во Август фактички во Септември. Таман. Може до тогаш и да збори.
Ова со базените и мене ме мачи. Која глупост, скоро исто како истражувањето дали преку коитус се пренесувал вирусот. Мислам Ништо, ќе мора да си купам плац со сопствен базен, ова све друго е мајндфак. Да одам да го известам маж за новите приоритети
Такво ли чудо има? Препораките на ХЕРА за заштита од корона при коитус ми беа исто пресмешни. Измијте раце пред коитусот и после коитусот Оооооооукеј.
Ништо не ми е јасно ова со градинките! Од 18 почнуваат деца со предшколска возраст Други? Што треба да исполнуваме за да почнат? А тест од психијатар? Никаков проблем! Друго?
Постираше една во главната тема, кинезите си ладеле мозок, откриле дека го има во семена течност, па прашањето е тоа сега Мислам, миење раце е најбитно. И да не сте во група Кај нас @Mari* треба потпишана потврда дека нема детето симптоми, дека не е во ризична група (дијабетис и сл. болести и лекови) и дека не живее со некој од ризична група. Слично би било и кај вас веројатно.
Што се мачеле Хера толку да ја обработат темата Јас освен градинка чекам и спа да отворат многу ми треба...го замислувам и принципот на работа јас сама во турската бања со маска на лице. Па ако ме нема подолго од десет минути не е лошо брза помош да викнат.
Заксен од 18ти мај да ги отвори градинките или не убаво прочитав... https://www.radioerzgebirge.de/beitrag/ab-18-mai-weitere-kita-und-schul-oeffnung-639152/ Ќе прашаме понеделнички директно во градинка.
https://m.focus.de/politik/deutschl...a-demos-polizei-greift-durch_id_11974014.html Право на протест несомнено е човеково право. Но со што ги ранат овие одувек сум се прашувала?