Карантин во Хрватска нема за никој мислам дека е од денес. Се надевам дека до Сепември ќе се се среди.
Браво.. Единствена држава која ги отвори границите.. Да се надеваме дека и другите ќе почнат.. Не ми треба ни море, ни ништо само најблиските да си ги видам
Има во ваша близина протести, секаде има побуни, или само во големите градови? Каква е реакцијата на властите за истите?
За почеток сигурно ќе смее само до колена да се влезе. Маска и 1.5 метри растојание се подразбира. Нема ништо во моја близина.
Како нема ништо во твоја близина? Голем воден забавен парк треба да имате негде таму, дури се спремаме да дојдеме ама сега тикви
@Biljarkata На ова одговорив дека Ништо нема во моја близина. Затоа постои Цитирај ама нешто сум се збунила.
Прашуваш ли сега во време на корона? Сега треба да нема ама има.Имаше и клима активисти онлајн штрајкуваа. Во нормално време се знае точно кога е протестот, каде е , од каде до каде им е рутата,кои линии на јавниот ќе ги нема или ќе доцнат.Има многу често, обично клима активистите и секогаш се во сабота за среќа, ама сигурно еднаш месечно. Како реагираат властите? Па се трудат да им исполнат колку можат од барањата.Па ако не остврат пак има и така. Ако има нацистички протести се со поголема безбедност ама обично е во некој помал град. Јас во моите 7 години тука ,еднаш годишно минимум сум била затечена од голем штрај.Не дај боже да штрајкуваат локалниот јавниот превоз или дојче бан Земјоделците, таксистите -хаос. Си имаат синдикат и тој кажува кој ќе штрајкува.Од прва ретко добиваат па го засилуваат после.
Мислам дека прашува за протест поврзан со корона. На пример родителите протестираат зошто градинките се се уште затворени. Протестот го организирала @Mari* .
Имаше само во Штутгард и Минхен по 3.000 души на протест против мерките. Дел од нив беа уапсени поради непочитување определено растојание од два метри.
Не сум разбрала. @Snow-Star еве линкови: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3592935980722021&id=100000169646633 https://www.bz-berlin.de/liveticker...pgjZUR8dr1fvGN3173sy17pVuvGmZvF1H4VUnYsE_8o4g 86 приведени 1 полицаец повреден. А ние видовме вчера поворка на полиција ама немав поима дека има некој штрајк.Во центарот секако немаме рута за викенд и не се интересирам
Да, мислев на простите околу короната, ме интересираше читсто што се случува. Дали се масовни и како реагираат властите на истите. Фала на одговорите и линковите, ќе ги погледнам и нив.
Вистина ли е дека е формирана нова партија, Widerstand 2020? Најдов неколку извори за ова на интернет, не знам колку се релевантни.
Еве ви ги Hellabrunn со новите правила: Спојлер Der Tierpark hat aktuell eine Zugangsbeschränkung von maximal 2.185 Besuchern pro Tag. Zur Kontrolle der täglichen Besucherzahl ist der Zutritt für ALLE Besucher nur mit vorab gebuchten Online-Ticket Ausfall jeglicher Besucherveranstaltungen Keine öffentlichen Fütterungen, Tierpfleger-Treffpunkte, Tierspaziergänge und Tiertrainings Keine Führungen, Rendezvous beim Lieblingstier, Kindergeburtstage und Vorträge Keine betreuten Info-Mobile, etc Geschlossene Teilbereiche Tierhäuser, Hellabrunn-Arena, Großvoliere und Streichelgehege sind geschlossen Das Hellabrunner Kinderland ist geschlossen Das Artenschutzzentrum ist geschlossen Die Zooshops sind geschlossen Die Toilettenanlagen am Tierparkrestaurant, der Dschungelwelt sowie im Urwaldhaus bleiben geschlossen; die Toilettenanlagen an beiden Eingängen, bei der Affenpforte (Orangs), bei den Pelikanen sowie beim Brez'n Sepp im Mühlendorf sind geöffnet Kein Verleih von Bollerwägen und Rollstühlen möglich Keine Herausgabe von Fundsachen Gastronomie bleibt vorerst geschlossen - kein Verkauf von Speisen und Getränken (auf Anweisung der bayerischen Staatsregierung) Limitierter Zutritt und Mund- und Nasenschutzpflicht (Bitte nur im Rahmen der beschilderten maximalen Personenhöchstanzahl und unter Wahrung des Sicherheitsabstands betreten) in den Service-Centern in Toilettenanlagen und Wickelräumen Es besteht keine Mund- und Nasenschutzpflicht auf dem gesamten Tierparkgelände. Diese gilt nur für geschlossene Räume, wie den Service-Centern sowie den Toilettenanlagen und Wickelräumen Ако у 21 век не може у тиергртен кога некој сака, оти распродале карти и е скроз ограничувачки, кој знае каков уберашунг за базени ќе биде. Оти такви луксузи у 21 век не се бараат. Беше тоа некогаш одамна. Со комплет нуркачко ќе се плива. Ќе бројат 5-тина да искочат, фора од 15 минути, нови 5-тина да рипнат у вода. Ред ќе се чека за пливање. Ќе има простор меѓу лежалки, а за фрај грас, ќе кажуваат каде да се намести пешкирот. 15 см полево или подесно. Карти, секако само онлајн, со резервација од неколку дена унапред. Слајдувалки и останати ствари, јок. Се тоа цу. До вакцина, уште долго ќе ствараме спомени од животот со корона. Ќе има што да им раскажуваме на децата. Ееее, мама што има поминато за време на пандемијата. Од маркет до маркет трчаше од утрински часови за да најде тоалетна хартија. Иначе, паѓа кривата. Како се осеЧате?
@Lianna Anna мислев дека живееш во Скопје. Нека се олабави коронава и официјално да упатам покани за кафиња. Доста е дома седење, јас мислам. Базентот ќе го пуштат наскоро кај нас гледам денес го средуваа делот. Конечно! Инаку во сабота правам забава дома “Евровизија во време на Корона”. Јас како најверен фан и гледач се чувствувам осакатена што годинава ќе немам чест да гледам таква дешавка. 22 година по ред традиционално ја гледам со сите салтанати од полуфинална до финална на најгласно. Лани на слушалка со бебе на цицка. За годинава се токмев и види што се деси. Затоа диско најт ќе биде темата со евровизиски хитови. Ова е задолжително за загревање: Иначе се осечам како без корона. Скроз.
Како е добиено колку посетители ќе има една зоолошка? Еве Zoo и Tierpark кај нас се разликуваат по површина многу.Zoo e на 33 хектари, а Тierpark 160 хектари.Двете ли ќе имаат ист број? На самите страни не пишува колку посетители ќе можат да одат само дека се ограничени и мора преку онлајн да се купи тикет.Тука не гледам проблем.Ако сакаме да одиме си купуваме онлајн карта и одиме и досега беше слично.За базен исто онлајн требаше да си купиш па не е проблем и тоа.Сега за оделата мислам дека е сарказам. Кај нас за викенд демек топло 23 степени имаше бањачи меѓу кои и деца.Децата беа повеќе и си копаа дупки на плажата немаше никаде абштанд.Може они во базените да ограничат број ама во природа не верувам дека ќе можат.На ова езеро пишуваше на неколку места без кампување ,забрането.Јас видов дури 3 ца со шатори рибариИмаше изнајмување на лотки и сл ствари. Туку на вести кажаа многу рано ни биле мерките олабавени и сега размислуваат да ги вратат или да не ги прошируваат Почнаа пак гужвите нема место кај да седнешНајинтересно ми е дека ако некој се прави на тошо и не носи маска одма му кажуваат.Значи нема правда за мене мора маска да носам Најинтересни ми се овие што тргаат маска кога киваат и ставаат лакт
Пишува Ава. Текстот е од официјалната страна копиран. https://www.hellabrunn.de/tierparkbesuch-in-corona-zeiten/besuch-planen/ Не знам како ја одредуваат бројката на посетители. А не знам ни за базени како е, немој па ти толку озбилно. Јас се зезав за луксузот у 21 век. Во врска со интересните вакцини, уште поинтересен текст, тука: https://www.quarks.de/gesundheit/so-lange-braucht-die-entwicklung-eines-coronavirus-impfstoffs/ А што се однесува до осеЧАИТЕ, јас се осеЧам како да сме прележале Корона. Натерајте ме да направам тест. Едино ме спречува тоа дека супер ми е вака да живеам во илузија и надеж дека сум во право. Од рубриката живот со маски, издвојувам маска обесена на едно уво, небаре е обетка.