Кај нас ресторантите и биргартен од вчера работатАма кнајпињата не, па сега се бунат. Глупост е малку име и презиме да запишуват не знам зошто во јавниот не прашуваат, од таму доаѓаат сите зарази Туку што планирате да правите овој викенд?
У Офенбах не знам дали некој закон воопшто од Германија функционира За мерак. Иди седни им денес. Јас истрчав 5+, појадокот заврши и влагам во кујна. Денес Еуросонг у Корона парти организирам ќе ни дојдат пријатели. Ја прекинувам и официјално самоизолацијата. Малку од декорот:
Нели забранети се собири. Самата ќе си прави Евросонг дома. После ќе ни каже кој победил ама не се сомневам дека бебето ќе биде победник.
Вистина заразени има од јавен превоз? Незнам кај видовте шприцеви, морам сега да ја зјапам евросонг декорацијата пак. На евровизо-ден ми е годишнина од врска, бројнезнамкој. А немав појма ама испаѓа дека по тој повод си купивме огледало за вц и постелнина со еднорог за малата (Мејд ин мехенглајдбах. ) На попуст, пошто Кика кај нас затвора. Една од првите жртви на корона-крахот. Се плашам дека многу ќе крахираат, сега да побрзам да купам што ни треба, оти после може аш.
https://m.dw.com/mk/новата-опасна-д...ahcZma2IU4HY7Dt-QEeta_gLd1wZY92NW5kGLDYC_PtTA Од ова се плашам ама многу ,ги напаѓа децата, а не знаат што болест , дали е корона или друг вирус @Biljarkata па таму има најмогу луѓе и најголем проток на луѓе затоа мислам дека од таму идат заразите.
Абе јас сакам да го хакнат патернот на ширење, затоа прашувам. Демек сите информации ги имам, па еве, само што не сум ја хакнала. Досегашните кластери што ги знам се работни места и фамилија. За Кавасаки, што да кажам. Енглезите алертираа уште пред две недели, веројатно после нивниот прв фатален исход. Ај сега ако не, нека не известуваат за секој еден сомнителен случај на било што. Како не им текнало да известуваат за секој сомнителен случај од фармаколошки контраиндикации на пример. Спикинг оф фармација, си порачав максимална легална доза за купување парацетамол од ешоп. Две пакувања. Во физичка аптека го нема да се купи.
Имаше некој џерман еуросонг на Прозибен. Изведувачи од Германија со потекло од многу земји пееа песни со хуманитарен карактер. Кончита како водителка перфектно помина. Инаку дома правев Евровизија јас настапував. Заебанции на страна али јас како најверен евровизиски фан не можам да си дозволам година без следење на Евровизија. Шприцовите се за билдање на имунитет: Ако ви требам за некој настан и имате тема слободно не се срамете да ме викнете. Нема многу скапо да ве фати
Јас никогаш немам настан ама сакам да ти бидам комшика. Ако може Што е тоа со зелено (во кадар во второ фото), крем салата со нешто?
Бев да се шишам, си пополнив адреса име презиме и сама со фризерката во салон. Ми кажа дека и доаѓале и ненајавени па се правело гужва. Она маската цело време под нос. Во градот кафулињата отворени луѓе си седат најмногу 4ца видов на иста маса.
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: На колешката и стигна од 25ти мај, само од 7.30 до 14 часот, едно дете да оди на пример понеделник и вторник и секоја втора среда. Друго во друга група да оди секоја втора среда и четврток и петок. Во исти ден да се само 50% од децата фактички. Кај мене уште не стига известување, чекам.