@Chantal викендов што иде ќе врне, али четврток и петок ќе биде убаво (четврток е неработен). Кафичите ги отворија време е да ги сефтосаме Фала ти.
Оооо немогу да верујем Ти завршија маките, на здравје Ми стигна и мене известување дека од 25ти почнуваат само децата со предшколска возраст Сум можела и порано некоја година да родам ама ај Кад те нече! Ќе чекаме може во јуни ќе сменат нешто, читам навалуваат да се отворат целосно градинките и школите
400 евра казна за маската на маса Сакате да кажете понаредната недела е Pfingstferien. Имам за мрчење. Да оди во градинка четврток и петок па пак една недела пауза? Нема да оди. Ќе чекаме после распустот. Не ми се свиѓа што почнуваат од 25ти мај. Подобро беше од 9ти јуни. Два дена нема ништо да ми сменат во животот.
Pfingstferien затворена е градинката една недела. Една недела јануари, една јуни, две август и една декември. И два дена во годината само до 14 работи. Кај вас не се затворени?
@Mari* Сакав да ти кажам да не се надеваш многу дека вчера баш зборев со една што има близнаци и вика едното било во едни денови, а другото во други. Вика не можам со двете до градинка и едното дома да го вратам. На мејлот пишува се извинуваме што не може во исти ден да се поклопат браќа и сестри и во никој случај не смеат да се менуваат денови, секое дете така како е пишано. Ама ти близнаци што седат дома заедно да разделиш во различен ден. Како мерка против короната повеќе ми е браќа и сестри да се во исти ден. Ова ми е мерка: Ние ви кажавме кој кога, ако не одговара останете дома.
Немаме за Финкст.Кај нас има на секој 3 месеци 2 дена фортбилдунг и ние во лето мора да земеме одмор 3 недели да седи детето дома, ама ако немаме толку одмор може да се договориме и да оди.Таа работи и во лето ама со намален персонал т.е персоналот има одмор.За секој брукентаг како денес што е, треба да одговориме дали ни треба бетројунг.Добро за Божик сврзуваат и за Велигден.Кај нас учениците имаат почесто распуст.
Исто и кај нас имаат сега една недела одмор и во август 25 дена На секои 2 месеци имаат фериен овие Него џоГерче пцоиса и надежта кај мене Ќе си почниме сигурно од септември и на моменти тешко ми е да се помирам со тоа Само тие што ќе одат прво одделение одат во градинка Се надевам дека нема да има потреба со мали пак да се адаптираме не му се слуша многу за вградинка Да шмркнам кафе и да одам на возење Фала му на бога па тоа отворија и се случува нешто во животов мој Вчера бевме во град излезени Дистанца по кафетерии и ресторани НЕМА По 8мина на маса капацитет ми се виде чак и зголемен на инвентар Као маска за нарачување, мижи Митро Гужви како никогаш до сега Ама градинките и школите затворени Немога бе, немога!
https://www.infranken.de/ueberregio...-scholz-300-euro-fuer-eltern;art89930,5005438 можда ќе го усвојат законот за 300€по дете.