На адаптација од ново почна. И досега сеуште е на само пола час на ден заедно со мене. И оваа недела учителката има одмор и моето дете треба да седи дома. Од понеделник од ново адаптација на пола саат и така до мои 70години.
Јас помислив за протестантите, as in христијани протестанти Викам шо им станало да се понашаат како јеховини сведоци
А зошто не убрзаш адаптација? Кажи од 01.07 почнувам со работа.Однеси им систем релевантен беруф од мт и ај доста се мачиш.Инаку они ќе тераат така до 6 години.Моите така правеа со недели 30мин.Па болно, па пак 30.Исто ми кратеа саати отпосле наместо 4ч ја носев 3ч.А тие што работеа и ќе кажеа од др недела почнувам со работа одма убрзуваа прицес.Детето од др недела нормално им одеше .Кај нас мене ме избркаа од просторијата уште вториот ден и јас не влегував веќе.Надвор чекав.
Фри мислев дека не смее таму кај нас е забрането родител да влезе па затоа мислев ако треба адаптација ќе почекаат тие деца. А ако беше на работа, треба одмор да земаш кога учителката има одмор? Или ќе се договарате заедно ќе планирате одмор на двете кога ви треба
Да. Одмор ќе треба да земам некој доживотен за да го адаптирм детево и д го анимирам и во градинка. @Ava.84 сесре ќе применам балканска техника наскоро. Фала на идеи.
Кај нас па ако не се адаптираше до крај на месецот требаше само пола сума да ја платиме и мислев затоа убрзуваат процес за да мора цела сума да ја платиме. Ниеднаш никој не ме праша дали сум нашла или дали имам работа. Кога го запишав ми кажаа имаш рок од 6 месеци за да најдеш работа, ако не мора да го отпишат, ама после нз заборавиле или автоматски се гледа дека сум нашла работа.
После нели почнаа до кита за сите дури и за тие што двајцата родители под АЛГ 2 ,затоа изгледа не ти барале потврда.
Нз, во градинката има место само за 10 деца до 3 години и двајцата родители мора да работат на цело работно време. Ако е за сите деца тогаш ретко кој ќе дочека место до 3 години. За другите градинки нз како е.
@Chantal чекам да сврти времево да ти дојдам со детево на киндер платц или да те поканам на базент. Си велам може ќе се заиграат додека пиеме мила, а?
Може за почеток на киндерплатц зошто базентите кој знае кога ќе отворат. Ако потрае никаквово време може и дома да ми дојдете таман монотонија да разбиеме П.с. цела недела се спремам нешто да те прашам во пп и никако да ти пишам, ајде сега
Рекоа на 6ти Знаеш, ќе изумреме летово. Данке фур ди Ајнладунг, лајда ..звучи познато? Редовно истото. Само да играат онака позафатено ако може.
А кога ќе одиме сите заедно на некое кратко патување без деца? Знам дека никогаш ама сепак да си прашам. Само ако не собере некоја со комбе една по една и да фатиме во некое убаво место во Франција на пример.
Што вика парламентот ,во Еу може на одмор од јули ама Турција ,Тунис итн и други дрите ланд не до крај на август.Штите се ЕУ, а другите држави нека поцркат
Точна е информацијата за туристи од мк, имаат забранет влез во Германија до 31 Август? И дали смеет да си одат за мк само со еу пасош?
Да сега читав дека од земји нон ЕУ неможат туристички да патуваат до 31 Август во Германија, а за одењето незнам како е регулирано, неможам да им фатам крај на одлуките во Северна.
И така мојот одмор и официјално заминува во бестрага со таа одлука. А македонче си останува македонче. И така.
Na plan sum da si odam za mk. Imam germanska viza i mk pasos za mene za patuvanje nema da e problem no si odam samo da ja zemam kerka mi od mk koja ke dobie samo mk pasos koga ke si odam. Za da ja donesam vo germanija dali ke ima problem? Da ja donesam ovde vednas ke i podnesam za viza no me interesira dali ke ima problem za da dojde do tuka samo so mk pasos.
За одмор не прајте муабети. Требаше фамилијата да дојде на гости, граници затворија. Сега кога ние требаше да си одиме, пак не може. На мм целиот одмор му пропаѓа, а не се исплаќа долу 14 дена самоизолација, и кога ќе се вратиме во Германија пак самоизолација, и на крај без работа за еден одмор во Мк. Тоа е што е. Како што кажа @FreeMind македонче секогаш ќе си остане македонче. Не ми е јасно како може секаде во светот да се почитуваат мерки, а доле свадби, заразена оди на пораѓај без да каже дека била во контакт со заболен, катастрофа!