Ама мислев ова е нормално. Вака им иде полиција само ако е после 20 или 22 појма немам зависи кој ќе ги пријави може. Преку ден ако викаат ретко им иде полиција. А зошто ги има толку многу овде вакви и од што живеат? Пред некое време групата вакви што се шлае овде нон стоп носеа кукла од бутик. Колку одвратно изгледаше. Којзнае што и прават таму кај што се сместени. Не видов дупка меѓу нозе дали има куклата подалеку бев.
Пишаа мислам дека скокот се должи на тоа што открија околу 675 луѓе во кланица. Значи изолиран случај кој ја скокна стандардната бројка што е деновиве.
https://www.dw.com/mk/германија-тест-вакцина-против-ковид-19-резултати-во-август/a-53875171 Утринава ми почна со оваа вест. А некаде прочитав дека и Русите се во задна фаза со тестирањето. Англија најави во Септември ќе има лек. Да врти муабетот
Хаха не бе скраја да е Одма знаев кај да одам за да те растумачам Намирно е објавена таа вест као демек еве овие што се исселија ќе ни го донесат вирусот Глупости во боја Вирусот и влага и излага од државата ама знаеш секогаш има некои искомплексирани што сакаат исселените да ги обвинуваат Сега насекаде го има ама економијата тоне и ќе глумиме лудило дека го нема Кај нас два месеци нема новозаболен, а лудница е од народ баш како видеото со кокошките што ги пуштаат Ако е некој од погорните немаше да го објават ама исселениците да, уште извичник на крај да ставеле и ќе им се исплашевме Глупа држава Којзнае колку позитивни влегле во државата, не само во неа туку низ целиот свет Хаха уште се неам рассонето
@Biljarkata не бе дома су Не го пропуштам првиот ден во градинка за ништо Деца во градинка прв ден денес Пред врата ги земаа и не смеевме да го прекорачиме прагот Нема везе, и од дома да ги земаат не би ми сметало Ми купи маШ кола (прво вас ви кажувам ) Имам уште цел месец до полагање Многу се чека за термин сега
Посреќна сум за децата него колата Со лесно да ја возиш. Јас чекам пола час надвор. Од понеделник кај нас се враќаат сите во градинка. И поради пермутации иде Емили во друга група заедно со учителката нејзина која ќе биде со неа само две недели и ќе ја остави на друга. Живи глупости какви само не промени им прават на децата. Менаџмент со нула поим од логистика баш вака личи. Секое отсуство на учителка се решава у скок на овој начин. Инаку дојдов да ви кажам дека како мајки сме имале право од Кранкенкасето Мутер-Кинд-Кур (куров баш ни стои на нашиот јазик и аче во превод е рилекс, одмарање, враќање на себе си) три недели во четири години. Заедно со џаконије се прави група на мајки и три недели може и со дете над две години да се оди. Јас не земам дете, ама не седам ни три недели некаде. До 18 години на детето нк следи ова. Дестинациите се Шварцвалд, Нордсее, Остсее, Боденсее... Може ние да се групираме еден викенд да не ги трошиме многу џерманциве. Само Антраг ќе потполните и толку. За тебе македонска одма
Несериозност. Арно ме потсети мор, да закажам вакцина за дете неделава. Никој не се произјасни дали имате адацел или инфарикс таму, ај уште еднаш да прашам. Има ли некој вакцинирано дете со адацел?
Искрено не знам. Еве од вестите клипот. Многу продавници се оштетени, баш шетав низ Königstraße , бев на шопинг, ама секаде е со стакло, срчи, во саботата имаат кршено, вртат клипови и на фејсбук групите. А таман ќе и пишев на @Kaetana да излеземе, ама нееее, не е безбедно. Друга прилика. Да се смири ситуацијата прво. Поздрав од Штутгарт, заминав на работа
Ова што е новото за корона киндерленд 300евра што е. Дали треба да се аплицира или само ќе пуштат на сметка?
Преведи јас не разбирам каква е таа вакцина за што? @Mari* честито кола со здравје да си ја возиш. @FreeMind за куро-Ф имам слушнато дека мора да ти препише доктор дека психички си попуштена и се чека многу време.
Појма немам се прима до 6 години (трета доза вакцина), против тетанус и незнамшто. Втората доза на моето дете беше Infanrix, сега ми велат само Adacel ординирале.
Гледав јас на Тагесшау (си гледаме така чат-пат) и се зачудив. Во центарот кај Шлосплац има езерце позади и се собираат таму луѓе на искачанка. Од тоа што сконтав, им дошле цајкани и побарале да ги легитимираат, демек нешто мирисало чудно (марихуана ли се сомневале) и ексалирало тоа у општонароден хаос. Со камења, шишиња се гаѓало по цајкани, се тепале се пустеле.. и на Ќонигштрасе е*але мајката на излози на продавници. Будали. Во 4.5 години прв пат вака нешто начекуваме тука. Обично многу е мирно и спокојно. Ние саботата до Филдерштадт бевме, малава ја скрасивме со точак, а во неделата пред зграда се возеше нели точак. Не сме биле да видиме доле како е (велам доле оти нас центарот ни е на 5 минути пешки од дома)... Ама шлакната работа. Дивјаци. @Herrera беше ти до центар? На што личи? Пиши за излегување ако сакаш, не мора да е центар - центар. Јас обично Feuersee го обичам за кафесување.