Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Состојбата со коронавирусот во Германија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од danichap, 17 март 2020.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.538
    Барај lignano sabbiadoro, bibione, porto di marghera, jesolo.
    Овие се супер.
    Нема да згрешиш никаде.
    Ем поблиску оти за 4 дена ти се исплати тука дека е поблизу.
    Јас сум овде кај овие плажи контактирај ме за инфо ако одите позз.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.835
    Девојки дали за да одиш во Германија сега за време пандемијата мора да имаш адреса таму или немора? И како е патувањето со авион и автобус ако некој бил скоро да каже? За тест знам дека е потребно ама за ова другово не знам.

3. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    Makedonija e i ponataka na crvenata lista i turisticki nemoze da se patuva so avion osven kaj blisko semejstvo so garancija nemozes so avtobus kombe ti e prasanje na sreka.

На Tinkerbell11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.835
    А со бугарски пасош дали може да се патува?

5. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Tinkerbell11 да,комбињата зимаат патници само со бг пасош.

На Tinkerbell11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.789
    Luge procitav nekade deka Germanija ili del od Germanija vleguva vo crvena zona i so toa novi restrikcii ama baram nekoi oficijalni izvori imate li nekoi soznanija ili ova e .e dezinformacii.

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    И да не е мисли дека е дезинформација.
    Ако си прочитала на фб сигурно е дезинформација.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Цел ден на работа слушам вести освен штрајкови и за бегалците од изгорениот камп ништо за корона не кажаа:drunk:

На SanelaS и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Дечки, каква е состојбата за патување во германија? Сакам дечкото да ми дојде, дали ќе можам некаква дозвола да извадам,и врз основа на што би била таа дозвола? На аеродром бараат дозвола причина, за автобус нр знам.

10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Нема патување. Никаква дозвола не постои. Едноставно не може да дојде сега без причина (смрт, болест од типот рак, новородено дете).

На tina2018 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  11. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    нели имаше нешто дека тие што се во врска исто може? со докази од слики разговори итн. Наjдобро да се праша во полициja

12. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    види овде
    https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/kurzmeldungen/DE/2020/08/einreise-unverheirateter-paare.html

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Не знам дали ја следиш зои.блаж на инстаграм, она неодамна отиде со комбе кај дечко и, кажуваше дека имала потврда кај оди и кај ќе престојува, имала и тест но никој не и побарал. Пиши и, фина е, ќе ти објасни.
    Инаку, и пред три недели другар на мм со кој работеа заедно во Германија отиде пак, човекот е со мк пасош и имаше само потврда дека, и кај ќе работи, немаше ни тест,не му ни побарале. Контролата била на словенска граница, на германска ама баш ништо не му рекле. Авионски е постегнато, копнено не баш.

На Mlle му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Сега ја завршив конверзацијата со германска полиција од која добив известување дека не може да дојде никој без изрична причина.

Од друга страна линков што си го оставила сепак е владин и очигледно постои олеснување за неземени лица. Нека си ги извади документите подоле набројани и верувам ќе му овозможат престој.

За сите останати оној стасал со кола и автобус и не го вратиле се оди на сопствен ризик. Никој официјално не дозволува прошетки.

На Mlle, tina2018, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.953

Доколку личноста има ЕУ пасош , слободно може да дојде на гости.

Татко ми со БГ пасош пристигна во петокот на 2 Октомври 2020 на Меминген аеродром, отиде кај сестра ми на гости , ќе седе 1 месец да им го чува внучето. Она што го покажа на аеродромот беше адресата каде живеат сестра ми и негативен корона тест.

Татко ми поима нема од странски јазици, баш го прашав како поминал на пасошка контрола, да не го имаат прашано нешто,,, ми вели : не, го покажав бг пасошот и слободно си поминав без никакви рестрикции.

Истото се однесува и на другарка ми која дојде со бг пасош и негативен корона тест на недела дена да шета по Германијава оти и било досадно во Мк, па да пополни малку време.

Исто и мајка ми сакаше да дојде на гости, но проблем било само тоа што имала неевропски пасош.

Ах тој ЕУ пасош, мамата им еба на сите :envy:

На Ava.84, eliesaab, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    А па негде читав дека со комбе само со ЕУ пасош пуштале. Фала ! Ако некој знае за било какво олеснување нека пише. И јас слушнав дека со некаков документ и доказ за врска пуштаат ама дали е тоа среќа стварно не знам...

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Јас да сум во Мк со Мк пасош би понела со мене се што постои и би си ја пробала среќата најпрво со авион па со автобус па со комбе па со автостоп итн.
    Како да нема правило. Близнаци па едниот може да го пуштат едниот не.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Со авион нема шанси зашто нашиве на аеродромот не пуштаат, затоа сите идат со комбиња, коли..

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ana-Marija24

Ana-Marija24 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    203
    Здраво знам дека сум тотално офф топик, ама ме мачат некои прашања, покрај патување во време на корона:sweat: Благодарам за секој одговор:) - во која банка е најдобро да отворам сметка во Германија? и како патувате од меминген аеродромот до минхен (како е најрационално, со оглед на тоа дека нема диркетна линија Мем-Минхен)? Фала многу:f:

20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Според мене Stadtsparkasse e сосема ок банка, јас сум задоволна. Од аеродромот во Меминген до Минхен може да дојдете со автобус. Пред аеродромот има автобус кој тргнува во одредени термини. Карта се купува во самиот автобус и чини 20€.

Исто така можете и со FlixBus. Со нив е доста поевтино ако ја купите картата преку нивната апликација. Минатиот пат ние плативме по 13€ од карта.

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.