Nemozam da najdam.odgovor ...osobeno so toaletnata mi e vrv.Deneska pred Dm sigurno 15 tina imase sto cekaa da.otvori..
Јас во првиот бран немам видено празни рафтови. Ај да видиме дали ќе се изненадам утре. Во вториот бран, и јас со брашно ќе влезам. И кифли научив да месам
Јас видов. Имаше кај нас празни рафтови, дури катаклизмично делуваше. Ама пак ќе речам - тоалетна. Тоалетна.
Стварно така бидна или? Мене минимум 60% плата да ми даваат, идеално е 80%, 100% не барам, па се нека затворат. Убаво пак би ми дошол таков период. Само карантин не.
Колку доктори ги има што дупло повеќе земаат за да по секоја цена па макар и позитивен да си, ти "извадат" 100% негативен тест е страшно.. ова комшија се фалеше фамилијарно иделе до соседна земја па да не чекале многу време... Мизерна државичка сме, кој стигне е доктор денес.
Така кажаа на радио тој ден, ама др се демантираа.А и Дани кажа дека момите и се на градинка. Денес рекоа Берлин е пред лок даун , ама градинките и школите ќе работеле.
Кај нас на работа еден е позитивен Ги тестираа сите што имале контакт подолго од еден час а останатите не Работевме во иста просторија, во 40 гвадрати 15 души Нити не тестираа останативе нити во карантин сме заради тоа што тие што ги тестирале биле негативни Фирмата не е затворена, работиме нормално Не знам што да мислам, таква паника околу ова а постапуваат.....
После 2 дена, само оние кои имале повеќе од 1 час контакт со заразениот @Kaetana најстрашно од се е што заразениот е кувар и има контакт со храната Никој од гостите не беше известен, никој од нас не беше во карантин локалот работи... До утре нели ама сепак многу нејасно ова до сега Не знам што се случи(изигра) ама сите се прават луди како ништо да не се случило Не се работи за тестови овде мислам дека газдите имаат некаде влијание па....
Мислам дека Берлин ќе биде лок даун за 2 недели максимум. Тоа ни кажа една докторка на работа. Пандемија оделението полно нема место, интензивна полна, имаат еден кревет празен и не смеат да го пополнат, немој на некој од нашта болница со корона да му притреба.Се што е критично се препраќа во соседните болници. Кога се живо и диво испозатворија во Март се броеја на прсти луѓето со корона на респиратор. Апдејт како се однесуваат со персоналот. Имав контакт болна со корона без да знаеме 3 дена по ред, само со маска влегував во собата,никој ни ми јави ни ме имформира. Утре ќе ги терам сите у пм. На колешката и направиле тест корона, зошто мене не ме информирале не знам, она ми кажа вчера. И да си работиш нормално, ми дадоа други денови слободни само да дојдам викендот. Контакт имам со стари и болни, млади и тешко болни 40-50години со рак, краен стадиум. И денеска бев распределена во кујната. Тест не прави ни ретунгстелето за нас полни не можеле да постасаат, чак утре на отворениот пункт за корона. И ако сум позитивна без симптоми ќе си работам, не се нормални веќе Такво е здравството германско, труло и смрди.
Ein Lockdown für Deutschland wird es ab Montag den 2. November geben. Dieser soll den ganzen Monat November andauern. Ziel sei es, dass die Familien an Weihnachten wieder unbeschwert zusammen kommen können. Hier sind folgende Maßnahmen, die es ab Montag, 02.11.2020 geben wird: Schulen und Kitas: Die Schulen und Kitas sollen so weit wie möglich geöffnet bleiben. In Risikogebieten, wo die Zahlen explodieren, sollen sie jedoch geschlossen werden. Öffentlichkeit und Feiern: Zwei Hausstände, max. 10 Personen dürfen sich nur noch in der Öffentlichkeit treffen dürfen. Verstöße sollen durch die Ordnungsämter sanktioniert werden. Es wird angeraten keine privaten Feiern mehr durchzuführen. Öffentliche Veranstaltungen werden alle abgesagt. Alle Geschäfte dürfen geöffnet bleiben. Aber die Verantwortlichen in den Geschäften müssen alles darauf setzen, dass es keine Warteschlangen an den Kassen gibt und die Mindesteinstände eingehalten werden können. Es darf sich nicht mehr als ein Kunde pro 10qm aufhalten. Unterhaltung/ Kultur: Alle Konzerthäuser, Theater, Oper, Messen, Kinos, Freizeitparks, Spielhallen, Spielbanken, Bordelle und Prostitutionseinrichtungen müssen schließen. Sport und Freizeitsport: Amateursportbetreibe und Freizeitsportbetriebe müssen schließen und eingestellt werden. Schwimmbäder, Spaßbäder und Fitnessstudios müssen schließen. Die Bundesliga darf weiter geführt werden, aber ohne Zuschauer Gastronomie und Hotels: Bars, Clubs, Discotheken, Kneipen und ähnliche Einrichtungen müssen schließen. Essen in Restaurants nur noch „to go“ per Abholung oder Lieferung. Übernachtungen innerhalb Deutschland sind verboten. Reisen zu Verwandten und private reisen sollen eingestellt werden. Körperpflege: Tattoostudios, Massagepraxen, Kosmetikstudios müssen schließen. Frisöre und Physiotherapien dürfen offen bleiben, unter strengen Regeln Betroffene Einrichtungen sollen schnelle und unkomplizierte Hilfen bekommen. Laufende Hilfsmaßnahmen sollen verlängert werden. Für Risikogruppen soll es Schnelltests gegen. Die Kontrollen sollen im ganzen Land verstärkt werden. Der Bund will Firmen entschädigen, die im November wegen der Corona-Krise wieder schließen müssen. Die zuständigen Ministerien haben demnach in der Schalte am Mittwoch vorgeschlagen, dass kleine Firmen 75 Prozent ihres Umsatzes als Entschädigung erhalten sollen. Größere Firmen sollen 70 Prozent erhalten
Се збореше вчера на работа така, е сега се новитети измислуваат. Сега таман сакав да се пожалам дека не прават рутински тестови, денеска нова измена, еднаш неделно треба целиот персонал да се тестира. Се ново и ново, тоа што беше пред една недела не важи веќе. Не знам што да ти кажам.
Деци мои во карантин Воспитувачка е позитивна Ги тестираа денес па ќе чекаме резултати Ние смееме да излегуваме и работиме доколку тие се негативни Мислам побрзо ќе се шлогираме од стресови и паники него ли од коронава