https://www.kajgana.com/germanija-go-prijavi-prviot-sluchaj-na-noviot-vid-koronavirus Баден Вутемберг стигна новиот мутиран корона вирус.
10 дена карантин. Преку Виз стасува анрајзе анмелдунг три дена пред тргање може да се потполни. Толку
Како се прави антиген тест? Преку крв или брис? И што му е разликата од другиот тест преку нос и грло?
Денес ми беше 5ти ден од карантин и се тестирав. Бевме МК. Само преку нос се зема брис и резултатите за 30 мин ни стигнаа на телефон во порака. Негативни сме.
Убав лет и мирно небо утре Фри! И многу нерви за по пат! Frohes Neues на сите ! Живи, здрави и среќни! Да помине агонијава поскоро, па да можеме пак да си шетаме како порано
Добро вечер од Хамбург екипо. Со тодлер на пат, силни тантруми на пасошко, но изненадувачки мирна два саати и десет минути лет во време на преспивање. Не преспа сега се комираше во 18.30ч. Да тргнам дете настрана воопшто не жалам овој пат за малтретирањето. Си извидов фамилија, пријатели и нови пријатели. Иако детето ми беше претешко и залепено на нога успеав да се видам со сите кои сакав. Бев и на корона журка и во кафани. Темпото беше умирачки тешко, терајќи и го редот на малата со појадок кој го јадеше само од мене, па морав јас да ја шетам и ани ирам и успивам, за да потоа побегнам од дома спремана за две секунди. Корона царство е Македонија. Никој апсолутно никој не почитува целосно протокли од оние кои ги познавам. Бидејќи со почитување не можеш да фатиш корона. Јас секаде седев како вонземјанец со маска. Дури и ми срасна на фацата. Но ми беше издржливо и убаво. Да не ги заразам моите си бев најпримерна на свет. Македонче после три ракии вади маски заеби и корона и све. Кафани бучат на најјако. Кафичи преполни. Маврово и Шапка нема игла каде да фрлиш. По дома журки. Дефинитивно речиси сите имаат имунитет. Кој е ризичен ич нека не оди ако сака да се види со народ. Во карантин десет дена. Глупости. За кого јас да седам у карантин? Ја мразам коронава дефинитивно.
После 5 дена карантин можеш тест да направиш и ако е негативен одма излегуваш од карантин. Од сигурни извори ова. А можеш и од прв ден тест и одма да излезеш од карантин, само измисли силни причини. И ова од сигурни извори е само не значи дека ќе успее секаде и секогаш. Ама пробај, ништо не губиш. Штом некој излегол уште од прв ден, можете и вие.
Deneska ja primiv prvata doza od vakcinata pa ke vi spodelam iskustvo denovive. I srekni praznici docnam malku.
proveruvav antitela i nemam dovolno, ii spored toa treba da se primi vakcinata. Na dobrovolna baza bese i vo nasata fela ( sega za sega ) .
А ќе испитиваш ли дали од вакцината имаш антитела? Дали знаеш колку време вакцината ќе има ефект и за колку време ќе треба пак да се вакцинираме?
vakcinata e vo dve dozi vo rok od 21 den e revakcinacija prvata doza te stiti 50 posto vtorata okolu 90 posto sto ne e isklucena moznosta povtorno da se zarazis isto kako i sto MMr primame pa pak se zarazuvame.Kolku i da e na dobrovolna baza vo momentov kaj mene provlekuva niza drugi raboti.Temata za vakcinite e opsirna...i sekogas za diskutiranje.Na kratkorocno ne predizvikuvs nekoi pojavi na dolgorocno rano e da se kaze..Da sum vo drugi okolnosti mozr i drugo i ke mislam .Dodeka ne ti nalagaat nekoi iks uslovi pocekaj si...pa potoa ke si odlucis.