Situacijata vo momentov e poveke od kriticna barem kaj nas ima mnogu zaboleni i mnogu odeli nemozat da funkcioniraat poradi nedostatok od personal.Mnogu od personalon se zarazeni, se testiraat sekoj den, temperatura si merime neznam.kolku pati vo denot.Se obucuva i del od personalot za kovid centrite.za.razlika od prethodno sega kaj nas ima mnogu hosputalizirani i nema vrska starosni granici i slicno.
Ова ми викаше да прочитам? Досега ја барав темата за Германија Ај што најдов, ама не разбирам Превод во кратки црти, ако не е проблем, данкешн
Нешто Брисел не набавил доволно вакцини, рачунале дека ќе им биле скапи на источните од еу, па французите мателе, за нивната од занофи да била продавана... и, пушти си гугл транслејт
Досега читав со автоматскиот превод од Гугл, значи добро сум разбрал тоа што успеав според квалитетот на преводот. Му доаѓа нешто слично како муабетите тука, само различни држави. Сепак таму и има вакцини, но повторно незадоволство. Србија (Франција) набави, Македонија (Немачка) не Данке уште еднаш
Јас сум добра, 3 пати во неделата За останатите мрчам ама не се жалам никаде Неблагодарна по малку ама било и полошо Се навикнав ваљда, и пак некој ден во неделата работам па полесно е со
Мари во оваа рунда најдобро се држиш. Пехарот иде кај тебе Понеделник трга кај мене. Хамбург се отворени градинките. Само препорака има ако можат дома да си ги чуваат. Јас реков, извинете не можам. Ќе ја донесам сепак.
^Со лесно да и е прилагодувањето на Емили Да бидете многу задоволни од градинката и со многу другарки и другари
Од 4ти одат моиве. Имаше краток распуст за празниците, кој е секогаш независно од корона, и најнормално си продолжија. Чудно, не ми побараа дека сме полно работно време...едноставно продолжив да ги носам
Сакав да и пуштам музички поздрав на членкава, ама кога ја преслушав ... - па ова е песна за сите нас У немачком затвору, пролазе ми дани, скоро целу годину, нисам био вани Ајмо, весело Плачам и се смеам истовремено
Морав и јас да ја ислушам да не пропуштам нешто. Ми распара уши поштено. Сепак мислам дека е за велешани песнава