Добро, не мораше цела, само прв дел доволно е Какви велешани ма, ова е песна за корона... у која тема сме, побогу Метафора, разбираш
Веројатно е говор на омраза кон велешани Пу пу сори лошо сум ја разбрала за корона у затвор у немачка е.
Јас разбрав дека затворите у Мк биле дно дна па човеков сака да и пренесат на мајка му дека затворите у Ге се совршени и покрај короната и да не го мисли.
Што има ново? Треба ли ффп2 маски да носиме во јавен и кога пазаруваме? Го продолжија ли лок даунот до 15 .02?
Сега се спомнува 14.02 како краен за локдаунот. Маски FFP-Masken, KN95-Masken und OP-Masken, валјда веќе не смеат да се шетат со платнени?! Другото горе-доле исто останува... Не знам што да кажам, ова не дава резултати и мислам дека 14.02. нема да е крај, туку пак ќе продолжат
Мислам дека стварно претеруваат. Децата ги затупавеа. Ептен му фали градинка на син ми, ама битно пари си земаа и за декември и за јануари. Па и ова со маските, арно кажа нека ни пратат по пошта
Ама не ги земаат сами парите Земаат бидејќи имаш Dauerauftrag или сама плаќаш. Денес ми стигна мејл да не плаќаме за февруари и кога ќе заврши локдаунот ќе направат пресметка. Претходниот пат исто стигна пресметка на крајот и за месеците за кои била затворена вратија пари на сите.
Па не, по овдешното правило, доколку државата налага нешто и бара од сите да носат такви маски, треба да им ги обезбеди! Ама којзнае ...