За Заксен читам демек да се отвараат. Но денеска да не е конечната одлука. Само се надевам дека доколку се отворат нема да речат со скратено време. 4 часа само...
Гледам на тв ја чекаат канцеларката изгледа од 17ч ќе биде директен пренос. Едит:Рекоа до 14.03 да го продолжат, фризерите од 1 март да отворат , школи и градинки сами покраините да одлучат дали ќе отворат.
Лок даун до 7ми Март, фризерите од 1 Март може да отворат.Школите и градинките може да отворат кога самите покраини ќе кажат.
А ноктите? Тоа најбитно ми беше. И што одлучија? Ништо. Во фб групата пишува во Мај 150 евра по дете.
Ух добро е јас па милев до 15, оно до 7 Март ќе има лок даун Сега можам добро да спијам Му викам на мм во која пустелија заглавивме, се затворено. Да бевме во Македонија и пастрмалија во ресторант ќе извадевме. Една познаничка се спаси, спакува куферите и во Петок лета за МК. Викам и така и така не работеш-оти и тече породилно, да сум на твое место не се враќам минимум месец дена.
На оној Кречман би му рипнала со една чупкалица. Вол. Нема да не отворат ни на 7ми. Ќе продолжат до крај на Март потоа. @An-na ме примаш во Аеродром, да се спакувам?
Многу те сакам оти си оптимист. Сакаш да ти рентам стан во аеродром или да изнајмиме куќа во Задар? Секој ден сум на њушкало
Не би рекла дека се спасила. Па и плус бремена или со бебе/ мало дете. Тука би била поспасена. За да е спасена во Мк треба само дома да седи и тие што живеат во куќата/ станот да немаат контакт со никој. Тука има поубави и побезбедни шуми, паркови. Подобро здравство. Кафе може на свеж воздух да испие. Друга разлика бутиците да речеме, нека оди до Лидл и Алди кога има облека, во Едека и Реве има Чибо. Забари и тука има. Тука има и посвесен народ, се носат маски, се држи растојание. А во Мк? Не мора да правиме уште разлика. Според мене не е нормално да се напушти ваков локдаун. Па ете фризерите ќе отворат на 1ви, ептен е позитивно, секој може да си направи екстремна промена како апче да испил што го лечи локдаунов ќе му дојде.
Не буцкај мало не буцкај. Градинките до 1 Март нема да ги отворат велат по форуми. Дотогаш вакцинацијата мора да им се приушти. А вакцини нема. Тоа е што е. До 12ч ќе оди. Ќе мора да ја преџвакам оваа вест вечерва. Да ја преспијам. Има и полошо. Ич да не оди. Така е Мари нели