Ништо јас веќе не гледам, а од се*с абер да се немало. Тагнете ме кога/ако заврши булшитов, да се пријавам во АА. Дотогаш
Ги изгласаа електронските ковид пасоши. За влез во еу само вакциниран. Сега човекови права се на потег. Нешто во главата ми вика дека немаат право да ограничат движење на антиваксери и остали кои ете овој пат не сакаат да се вакцинираат. Она што е мој заклучок е дека во кризава ептен претераа владите и ги изгазија човековите права и слободи. За едни кинези да ги оправиме дека не е лабараториски и не једат “говна” да ми простите настрадаа милијарди луѓе. Ама кога Еу ја брани тоа е ќе трпиме и ќе “мижеме” пред нив. А сега е моментот да ги исплескаш и ги вратиш у нормала.
Трета светска војна на повидок? Еј дај на такви изгласувања барем нека отворат се. Ако некогаш сакав да живеам во Њујорк, сега сакам само во пештера и да не може да ме најде никој.
Ако Мкд има закон кој дозволува за време на епидемија/пандемија да бидат ограничени човекови права, тогаш за Еу не се ни сомневам. Колку е правилно не навлегувам. Што знам. Искрено, толку ми е преку глава, што сум во состојба дупла вакцина да примам, само да се врати нормалата. Нека отворат се ако веќе прават притисок за задолжителна вакцина и нека не остават да живееме како што треба! Сега, да се пријавиме и ние во таа групата на 80 години, ризична категорија, да стигнеме побрзо до термин. Ич не знаеш, ама скроз ми скрши меланхолична фаза и еве 2 дена со ова се смеам.
Ам јас веќе се пробав над 80 ме вратија, од кај би го знаела инфото иначе Јас сум прв доброволец и ако им остане во шприцот фиран да не оди да ме буцнат. Само се ова да заврши. Им направиле пролаз сепак. Ако сакаат у грчка на одмор без пасош би требало 14 дена у карантин да си седат. Вака може. Ако сакаш да патуваш невакциниран нека си има правила, ама не и забрани за патувања.
Дали некој има искуство со транзит? Само да се слета во Германија и потоа да оди во друга држава? Со документ, со ковид тест се тоа ќе има, би правеле ли проблем на аеродром?
Логички не бидејќи е транзит и не напушташ аеродром. Исто како да правиш транзит во Лондон, а немаш англиска виза. А леташ за Америка.
neznam.dali na nekoja fejk.strana procitav ili.vistina e vo ona da otvorele prodavnicite za obleka cevli itn ama.vo niv so termin da se odelo.Sto e sledno ?
Е јас ова за фризерници го прочитав. Ама сериозно, дали се нормални? Мене секој ден ми прават стрес тест со градинка и школо, доволно ми е. Ќе продолжам со дистанца меѓу мене и секакви информации. Ќе живеам во медиумски мрак и ќе замишљам дека се е во ред.
Само се слетува во аеродром Германија и после со кола веднаш ќе ја напушти. Мислам не би требало да е проблем има адреса каде ќе оди со потпис од општината во таа држава.
Тоа не е транзит. Транзит е во зградата на аеродромот. Ова е последна дестинација во твојот случај нема некој да те следи кај одиш нели.
Термин за фризерници кај нас даваат на наградна игра. Утринава на радио Хамбург слушав. На 01 Март у 08 саат термин кај фризер беше наградата. Јас прво се смеев после се пријавив.
Јас понеделник на пат накај градинка ќе одам пред врата кај фризерката Уште од сега сум наапана оти на бабичињава од селово им се гарант раздадени термините