Wir freuen uns, Sie ab 01.03.2021 wieder in vielen unserer NKD-Filialen begrüßen zu dürfen In diesen Bundesländern ist das Einkaufen nach vorheriger Terminvergabe wieder möglich: Rheinland-Pfalz Saarland Sollten weitere Bundesländer diesen Lockerungen folgen, werden wir Ihnen unseren Service auch gerne dort anbieten. Zum Schutz unserer Kunden*innen und Mitarbeiter*innen gilt weiterhin eine Maskenpflicht. Wie vereinbaren Sie einen Termin? Termine können Sie ganz einfach per Telefon vereinbaren. Rufen Sie dazu direkt in Ihrer NKD-Lieblingsfiliale an, bei der Sie einkaufen möchten. Die Telefonnummern finden Sie hier in unserem Filialfinder. Eve ne bilo bos informacija stoi oficijalno kaj ovie NKD online
А некој од вас се вакцинираше? Јас уште чекам термин. А вакцина не ми следува оти дојам. И напомена дека мора да имам дозвола од доктор за да се вакцинирам за време на доење. Нормално дека таква немам, па нема да го дојам до трето бе. Не дека имам намера за време на доење да се вакцинирам, ама имам намера да се вакцинирам! Плус кога се регистрирав имав уште 4 подои, сега уште 1 и додека добијам термин ќе го нема и последниот, за едно 100 години. Ама кој ќе ме зезне ако не сама себе? Сменив податоци после тоа, па на чекање сум за термин. Да не бидат тие од Хамбург сами, да излажам дека не дојам! Не знам како можев да им се смеам без да ми текне дека нешто слично направив. Бог да чува, да ги молиш да те вакцинираат.
Само медицинските лица и старите се вакцинираа и уште се на ред. Мојов е следна недела веќе неколку дена се поти и стомак го боли. Мислиш иде крај на светот. Инаку Астра Зенека Германија ќе ја дозволи и над 65. Прекрасни резултати извадиле на заштита. Јас сум последна на ред. За мене или ќе има избор или ќе ја укинат вакцинацијата. Можеби пак летово ќе не вакцинираат по одмори? Слетуваш и бап вакцина за добро дојде. Нема тука ред да чекаме две години. До 83 годишни се стасани
Наградно прашање! Со што се полни фризерите денес? Спојлер: Одговор! БАБИ! Спојлер: Награда Наградата од Меркел да ја барате.
Стигна пресметката за плаќање на градинката. Јануари и февруари не треба да се платат. Февруари отворија последната недела нели ама декември па затворија една недела порано, а декември цел го плативме, па веројатно затоа (иако не пишува такво објаснување зошто не треба да се плати ништо за февруари ама според моите пресметки е 0 на 0) Во тек на јануари ни рекоа да го прекинеме дауарауфтраг, така за јануари имавме платено па сега не треба да платиме за март, парите од јануари ќе се за март. Фер како и секогаш. @WomanInLove Стигна и кај вас? Инаку уште една да се разболи во групата и ќе ја затворат групата мислам. Работат само две што нормално работат само два дена во неделата од 14 до 17 и некое девојче на Аусбилдунг од другите групи го извлекле. Можеби само еднаш кивнале ама прави германки мора дома да седат посебно сега заради вирусот. Знаев дека ќе е стресно. Сабајле стигна мејл дека групата затвора во 14 заради ненадеен пад на персонал, па тој што е на работа после 14 или направил термин автоматски се пропаѓа по вода. Кога сакавме сами деца да гледаме кој ни е крив.
Да, и мене ми стигна мејл. Парите од јануари, ќе бидат за март, како гутшајн, а за февруари не се до толку дарежливи. Замисли за една недела што одат децата, ќе наплаќаат по ден, 7,58 евро од ден. Ама ај да не се жалам... Учителките се нон стоп со маски, барем додека ние родителите гледаме, и по 2 пати во недела се тестираат. Едит. Дали добро разбрав дека утре ќе има состанок за локдаунот? Се надевам нема пак да продолжат.
18 Март у 9 саат на свечено шишање. Фризерката ми е карши куќа ќе постелам и црвен тепих имам и рефлектори тама да одбележам три месеци нешишана. Инаку на 20 дена се шишам у животов. Сега и шнола си ставив. На десно ми е залепена И сега на радио слушам детали. На 15ти само до 20 саати ќе може. За 40 нотбетројунг Да го испијам кафево и да одам пак да се скарам сега за 40 часа. Ми прекипаа скроз. Да си ебат и правила и све. Стапот.
Чим имала право на 20 саати имала право и на 40. Оние деца кои сега оделе 20, ќе оделе 40 часа неделно. И така се решив со градинкава од 15ти. Се надевам у меѓувреме нема да искочи под/закон,правило,препорака.
Добро утро. Ако ви затреба лек, а не верувате во вакцини секогаш има надеж во Македонија: https://republika.mk/zivot/kaleidos...GiwYQ0X3EdLzoJzfHbahgFkF_DjAlnlCOnmsiPrn_qW1w