Вакцините би требало да создадат имунитет после примени 2 дози или после одреден период од примената втора доза. Кај кинеската тој период е доста долг, сигурно месец, за руската не знам како е. Теоретски многу лесно можеш да се инфицираш во тој период, додека имаш имуна реакција, ако воопшто ја имаш. Теоретски и самата вакцина не значи дека нема да се инфицираш, само наводно гарантира дека нема да развиеш сериозна инфекција. И то.
Вујна на мм работи во старечки и пред неколку месеци ги вакцинираа Пред неколку недели на еден спрат се заразиле со корона и сите до еден починале
Во мојот ландкрајс, од сабота вечер целосен локдаун. Освен за храна, за друго да не излегуваме. И градинките се затворени од понеделник. Читам по групите по фејзбук, луѓето ептен се револтирани. Аман веќе.. А таман се опуштив со градинката, си реков добро е, си седи детето таму, радосно е, јас дури и опрема за вежбање си купив и оп, пак дома.
Луѓе ептен е раширен вирусот пазете се многу.Еве ние сме позитивни од британскиот,а освен до продавница никаде не сме биле. Веќе сме 10ден од прв симптом и само што мислев помина денес ми е многу лошо ме кутна во кревет.Имам тт 38,3, ме вртат коски,уморна , без сила,во глава коски ме вртат, а цела недела немав температура. Маж до вчера имаше 5 дена 38,5-39.Прво имаше па снема , па пак 5 дена од кревет не стана. Многу лошо луѓе пазите се многу е раширен.
Со лесно да мине Шо симптоми има бе вирусов Мене денес ме вратија од работа Грлото ме грепка и ми беше ладно ама тт немам Почнав и да подкашлувам и некој безвезе притисок на градите и желудникот Болка во грбот, како некое жежење повеќе Се јавив кај матичен не ме тестираат ако не сум имала контакт со заболен Да чекам до понеделник, ако се развие уше некој симптом да одам да се тестирам а ако не до среда дома И овде се затворија и нас ни се смачи ама за наше добро И тако то...
Прво ме штрекаше уво и мислевме не е корона.Па главоболка,гребање во грлото ,треска, блага тт 37,7-37,9, кашлица,губење на мирис и вкус и болки во коските.Не е јак, сме прележале пострашни грипови, ама е не предвидлив. Дај Боже да не си болна
Зошто се тестиравте и како? Дете беше болно па јас сум се уште болна со истиве симптоми ама не се ни јавив ни кај педијатар ни кај матичен бидејќи прво што ќе ме прашаат дали сте имале контакт, сме немале, и исто ко да немаш корона и да имаш. Ама сега ем ме исплаши ти ем ме замисли. Во градинка само неколку деца одат и две воспитувачки па си викам да беше корона ќе кажеа до сега дека има некој. Леле Ава истите симптоми ги имам без тт. Де кажите зошто ги затвораат кај вас? Немам слушнато кај нас да се затвораат...
Изгубивме мирис и вкус и го натерав мм да се тестира.Отиде во приватна лабараторија и плати 90евра и доби резултат позитивен на УК тип.Се јавив во градинката и директорката рече мора ќерче да ја тестират за да ја затворат групата.Се јавив на грзундесамт и од среда чак денес дојдоа.Па ќе водиме дали јас и ќерче сме позитивни, ама сите симптоми си ги имам.Ќерче исро инаше растечено носе и еден ден 38,1.А малото затнато носе.И ние со мм имавме затнат нос.
Значи за вас две се уште нема резултати? Со 90 евра парфем ќе си купам за да тестирам дали имам мирис.
Друго @Ava.84 извини што продлабочувам ама ќерка ти одеше во градинка? Дека викаш само до продавница сте биле ама ако одела во градинка поголеми се шансите да е од градинка отколку од продавница, дека велиш директорката рекла да се тестира за да ја затворат групата па претпоставувам одела?
Да одеше од вторник(09.03) до четврток(11.03), а ние во среда(10.03) имавме симптоми.Не е од градинка.
Инцидентата е над 200, конкретно за денес, 202. И во една градинка имало многу дечиња со вирусот и демек највеќе заради децата градот донел одлука
So lesno Ava prodolzete so vitaminite i zdravata ishrana i potoa oti virusot pravi partali na organizmot i posle mesec dena moze da se cuvstvuvate opadnati.
@Ava.84 Стигнаа резултатите? @WomanInLove Многу, кај нас се околу 40 беше и откако отворија почна да се качува секој ден 50 60 70 80, вчера беше 86 денес мислев ќе е 90 ама се вратила на 85. Се надевам дека 7 дена по ред треба да е над 100 за да не затворат.