Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Состојбата со коронавирусот во Германија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од danichap, 17 март 2020.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    181.730
    Минатата недела дете еден ден ларингит, па кивање. Јас ден по нејзе 2 дена кивање, температура 37,2, два дена тоа, и многу шлајм. Маж 2 дена подоцна, кивање без температура. Од социјални активности - одење во маркет сме имале, работиме, учиме од дома. А, и шетање куче.
    Пари за парфем не давам, печам/пржам кромид, сите го мирисавме. Да испитам антитела во април, да знам дали ни поминал редот или уште сме на листа на чекање(waiting)

На Lorins, Chantal, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    @gjoker4e немам резултати, во понеделник изгледа.Заборавив да прашам(facepalm).

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Ава пазете се и чувајте се, многу овошје зеленчук и течност како најголема превентива.
    И кај мене секој втор е заболен, страшно.
    Јас земав 300 витамини некни за нас, откако ми се случи во фамилија ептен се плашам, скроз го сменив погледот околу вирусов.
    Вит Д вит Ц и некои витамини, баш скапи.
    Се чуваме колку можеме сите.
    Бидете ми добри, честитки за бебето, да ви е живо и здраво :hug:

На Ava.84, Lorins, WomanInLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    36.569
    Како се испитуваат антитела и колку долго постојат по инфицирање?

Какви се тие резултати по една недела? :D

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    181.730
    Па, ако си створил антитела, отприлика по 1 месец би биле видливи. Се испитува преку венска крв мислам. И досега е познато дека може да постојат до година дена, ама зависи колку биле. Во секој случај велат дека реинфекции се ретки, и ако се случат, се случуваат кај постари луѓе.

На Ava.84, Lorins, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.114
    Допаѓања:
    36.569
    Интересен подарок кој не сум го знаела до сега. Би сакала да испитам.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Мајка ми со тешка слика на корона и со 3 негативни теста да се чудиш. 10 доктори тврдат дека е корона и се чудат сами со себе. Сега ќе испита антитела за да е на чисто.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    181.730
    Ама мене затоа пцр ми е тест за ништо. Ете, им треба на луѓе за оправдување за работа ама мене ми е излишен, секако никаде не одам.
    Абе тестираат кај вас со брз тест на работно место?

На Tajnaotrovna, mal.ecka и vitamina им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    НЕ само "зјаат'' за на телевизија дека тестираат.
    Кај маж ми (огромна ит фирма) имаше еден комјутер да ставеш глава да мери темп.. арно ама им здосадило фатиле го наместиле да покажува автоматски на сите 36 со 5.
    Толку имам да ти кажам од нашиве "мерки".

Може тестираат некои, за на тв евентуално да покажат... има шанси :^)

На Tajnaotrovna, Ava.84, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    181.730
    Кај нас тестираат. За озбилно. Со медицински тимови, со све. Барем мојата фирма. Без негативен тест не смеам во канцеларија.
    Ова вашево- италијан џоб:wasntme:
    Вие сте криви за сета корона во Европа ]:)

Последна измена: 20 март 2021
    На Mari*, mimiiiii, Tajnaotrovna и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    @gjoker4e кај нас мислам затворија поради што беше бројката на заболени 7 дена над сто. Како беше тоа.
    @Ava.84 со лесно да помините.

Има некој што планира да си оди за наш Велигден во мк?

На Herrera, Ava.84, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Може, не викам не, овде во некои фирми важи едно во други друго, на тв ко по обичај се фалат, вака што ми кажуваат по телефон особи друго зборуваат, башка коментарите по фб што ги читам се ужасно незадоволни од се. Пцуваат, ова се кажува.
    Реалноста таа е.
    И кај нас на неделно ниво затвораат, над 250 заразени во тек на една недела црвена зона и се затворено, па имаме портокалова и жолта зона, секоја недела се менуваме, по број на заболени.
    @djoker4e

Лори, ние сакавме да си одиме, и ова вака година дена сакаме, никако да собереме храброст, што од страв што од карантин овде, ако би заминале на 2 недели плус овде 2 ќе се совпадне човек месец дена да не работи, платен карантинот не е.
    Башка ни е страв од вирусот, башка многу заболени, ми е страв да се ставаме на ризик по граници и држави, којзнае што може да испадне.
    Вака сега за сега мадро си седам.

На Lorins, gjoker4e, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    @gjoker4e што да ти кажам гезундхајтсамт не работи за викенд затоа мора да чекаме до понеделник.Мене и така не ми менува ништо еден тест.Што ако испадне негативен да не мислам дека грип имам(facepalm).Мислам дека е касно направен.

Така луѓе маж ми пред да се роди бебето остана дома ,прво за да ја чува големата додека бев во болница, па после на породилно.Не одеше на работа за да има контакт со некој па да се разболи, затоа на почетокот не ни верувавме дека е корона.Плус нос ни поттечнуваше.Некоја смешна кашлица, смешна температура и така на смеа изгубивме мирис и вкус и јас реков 90% е корона.Така испадна.

Инаку брзи тестови гледам почнаа секаде да продаваат до претходната недела не беа достапни .Има и во дм и росман дури и тестови за антитела кој беа 59,99 евра(facepalm).Корончето јак бизнис ,тестовите ужас скапи.

Фала ви на честитките и подршката.За бебе да се враќа кај треба, а за корна да ве скокне:).

На mal.ecka, Lorins, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Скапи се, претеризам, плус јак бизнис, точно. Денес тестови антители и бутури станаа ко чоколади.... јас имам завршени документи не знам само како ќе изведам пат со мало дете меѓу македонија и бугарија со пцр тестови и се друго, друга прича е кој ќе ме носи бугарија, па и сама, и детето мое со скоро истечен пасош мк, не сакам да мислам дека треба тука во амбасада да вадам патни листови оти амбасадата веќе и не постои камо да извадам патен лист.
    Каша попара. Работава е да чекам да заврши се ова за да се бафтам со македонско бугарски документи.
    А кој знае кога ќе заврши.
    Немам идеа што да правам.
    Детето ми ја скрши личната карта како капак на сите истечени документи :|

На Chantal, gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    Леле за документи не збори и ние мора да одиме во Мк.Коса ми се ежи кога ќе помислам. На мм мк пасиш му е истечен од лани јуни,на големата ќе и истече во април, малата нема сега треба да и се прави.Сакаме ние да одиме во јуни,ако ситуацијата се подобри.
    А за бг документи да пробате во ит преку бугарска амбасада?Мм така го среди неговиот пасош,многу брзу,без посредници.Зошто да одиш до бг?

На vitamina и Chantal им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Татко ми истото ми го кажа, дека имал искуство со бг амбасада, ќе сакаш да ми кажеш плус минус како се одвиваше процедурата за пасош и лична карта?
    Мислев да одам во амбасада во љубљана најевентуално прво да ги контактирам.
    Јас мислев да одам мк сега април или евентуално до 9 ти јуни до истекот на пасошот на малото мое, бидејки имам искуство со мк амбасада овде и се изнамачив, крајно безобразни и неуслужливи се, сега , што ќе правам не знам.
    Ми е страв и мк да не случајно би имало гужви да не треба да чекаме многу време.

17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.822
    Допаѓања:
    33.793
    Тука имаме бг амбасада,го најде мм бројот на нет , се јави и закажа термин.Претходно праша што треба му рекоа две слики да донесе.Се слика и отиде.Кога отиде одма му дошол редот, дал сликите и стариот пасош, платил и му рекоа ќе ти пишеме меил кога да дојдеш.За помалку од месец отиде и си го зема.Ептен брзу и едноставно.Без нервози.А во мк амбасада не е баш вака си има чекање и пак ништо завршено.Може па кај вас поарно е:smirk:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Супер штом е така. Може и вака ќе направам, најдобро.
    За мк амбасада кажав, не ми се прави муабет, како прво не можеш да добиеш на телефон, како второ кажаа во групана дека мк амбасада во местре исчезнала :x баш од овие причини не сакам да вадам патен лист ама сакам да одам да го направам во мк директ пред истекување.
    Од наше искуство тука чекаат за пасош од година две три до никогаш пасош во процедура :x
    Штом вака ми кажа за бг амбасада ќе ѕвонам и јас во љубљана да видам :) фала ти за инфо мн

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    15.511
    За во кој град се работи (ако не е тајна)? :)
    Благодарам однапред.

20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    15.511
    Screenshot_20210322-123545_Facebook.jpg
    Уште колку ли далеку ќе се отиде.. што е следно.. нема вакцина - нема право на живот.

На Ava.84, vitamina и gjoker4e им се допаѓа ова.