Форумџика на годината

Состојбата со коронавирусот во Германија

Дискусија во 'Коронавирус' започната од danichap, 17 март 2020.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Нормално е сите работат за провизиичка:lol:
    Туку дај ти си по темите за корона, кажи ни што да испитаме после прележување на корона и после колку време?

На gjoker4e, Biljarkata и mal.ecka им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Крвна слика и најважно димери. Што не верувам дека уопште ќе ви испитаат во гер :doh:

На gjoker4e, mal.ecka, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    И јас не верувам, ама сега прочитав дека и ЕКГ било многу битно да се направи, ама не знам после колку време.

Сега читав пост-ковид последици.Што читав што се запустив, чудовиште од вирус:worried:

На gjoker4e, 24.07 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Јас би барала димери и ензими на црн дроб уште дури сте во изолација, тие димерите ме плашат. 2-3 недели по изолација, би проверила антитела IgG.
    Вие арни?

@gjoker4e (фала богу што можам да те тагнам) имате ли балкон? Ако да, вади саксиите надвор и пушти дете да си праи бавча. Една :hug:, повеќе не можам.

На gjoker4e, Lorins, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Како да испитаме кога сме во карантин и никој не не ферма , ако кажеме болни ковид , ауу не седете си дома(facepalm). Ние добри сме фала Богу , до сабота сме дома па после ќе излеземе на свеж воздух:).

Сакавме да порачаме од Реве намирници, до 07.04 нема достава|(. Што значи ова дека многу се болни или дека немаат доволно вработени :?:?!

На mal.ecka, gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.115
    Допаѓања:
    180.785
    Понеделник правец на крвна слика, ако не дава касето, ваљда можете само-платно:?:
    За доставата мислам дека рачунале на локдаунот од Меки шо требаше да биде, ама не биде. Секако, сабота е задутре, нели?:?:

На gjoker4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  7. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Да сабота е задутре,ама ние од недела сме на слобода:emo:.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Ние секако сме надвор. Само првиот карантин седевме дома, а од другите само последниот ден, овој пат ни последниот ден не седиме дома.
    Кажав еднаш и ниеднаш.

Инаку во мојов ландкрајс од почетокот на панеденијава умираат луѓе само над 70 години, само еднаш еден беше над 50 ама пишуваше кои болести ги имал. И за сите пишува во заедничка врска со корона вирусот, не пишува од корона како во Мк што пишува.
    Па според ова нормално е да се чудат ако барам да ми испитаат крвна слика, димери и не запомнив друго што.
    Јас престанувам да дишам кога ги читам вестите на Сител.
    На германските информации за мојов ландкрајс само над 70 години има починати кои во моментот на настанување на смртта биле инфицирани од вирусот.

На mal.ecka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Дека многумина се во карантин и однемале продукти. :rofl:

Инаку веќе имам пишано дека кај сите комшии и колеги колешки на работа полиција има дојдено последниот ден од карантинот па затоа и ние дома седиме последниот ден.
    Требаше до сега да има посебен карантин за деца, да смее во природа на пример кај што нема никој и да мора да носи круна со натпис ,,их бин ин карантин,,.

Последна измена: 25 март 2021
    На mal.ecka, Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.285
    А како оди нарачувањето. Првен термин бираш, па после на денот или ден предходно ја составуваш листата, или цела листа си составил и на крај изненаџење, по некоја недела дури може?

На mal.ecka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Кај мене дава да порачам, бираш продукти па се најавуваш и пишува достава од 1 до 3 работни дена преку Дхл. Ќе каже Ава кај неа како е.
    Едит: Прво бираш продукти па бираш термин кога сакаш да ти биде доставено. Е до тука не стигнав, на Ава значи прв термин и дало 7ми април.
    Ама стварно да наполниш цела корпа и на крај да ти каже од 7ми април па натака е ептен за никаде. Ме мрзи да пробувам мене од кој датум може.
    Едит втор пат: Сепак пробав до крај. Не ми побара термин. Остана 1-3 дена преку Дхл. Последниот чекор е само да потврдам па тоа нормално не потврдив.

Последна измена: 25 март 2021
    На Ava.84 и danichap им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Сега стигна известување дека моето дете на 15ти март имало последен контакт со инфицираната и треба да остане во карантин до 29ти март односно 14 дена.
    Како прво нели карантинот го смалија на 10 дена, од каде пак 14 дена?
    Како второ, ние бевме болни таман после 15ти март ама не знаевме дека дете имало контакт со заболен и според тоа не ни треба тест нели. Сега испаѓа дека сепак имало ама веќе сме здрави не би правела тест.
    Трето значи ние, посебно дете од 15ти март па до денес 25ти март 14 часот и 36 минути кога ми стигна мејлот можно е да заразуваме односно дозаразуваме.
    Четврто последните четири дена од 14 треба дете во карантин да ги седи.
    Петто им требало цели 10 дена за резултатот да покаже дали е негативен или позитивен. Или покрај брзиот има и спор тест???
    Затоа се нервирам. Не е смислено како што треба. Цели 10 дена после контакт со инфициран имаш контакти со други без да знаеш дека си имал контакт, бевме болни без да знаеме дека сме имале контакт.
    На крајот на краиштата убаво си кажува Меркел контактите да се сведат на минумум ама кој ја слуша. Нигде не сме биле никој не ни дошол ама одеше во градинка и во шпилплац. Во шпилплац се истите деца од градинка. Јас и маж може го пренесуваме вирусот понатака, иако и сега нели ние не сме во карантин.
    Се искажав полесно да ми е ама крајниот збор ми е дај нека отворат се и онака ништо нема логика... :?:
    Ако ме снема маж ми ме затрул со дезинфекција да знаете.

На 24.07, Lorins, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Прашајте во гезундхајѕсамт.Ќе ви објаснат се , па дури и тест гратис ќе ви направат;)

Кај мене до 07.04 даваше аусгебухт после немаше веќе термини.Кај нас реве доаѓа со сопствена достава со нивно камионче.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.784
    Испитајте димери , крвна слика и потоа тест за антитела ако не сакаат да ви испитаат кажете не се чувствувате добро ако треба и глумете ама мора да ви испитаат. И секој ден смутиња и овошје , мед и семе од коприва со лимон за да го поткренете организмот.

На 24.07, Lorins, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  15. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    5.784
    Колку и да бараш јаснотии нема да најдеш. Толку пропусти има .. да се фатиш за глава. Чувајте се само

На Lorins, gjoker4e, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    И на нив не им е јасно, работат механички да бидат чисти пред закон демек, верувај дека поим немаат што и како и зошто ама битно работат.
    :D

@Ava.84 земете си витамини, ц, д и селен. Или пакет мултивитамини.
    Немој од оние од маркет, земи си од аптека.
    Можете ако сметате /сакате да си се проверете приватно, веќе ако не сакаат да ве испитуваат.

На Lorins, Ava.84, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Пиеме со мм витамини за доење и двајцата елевит 3.Скапи се ама ги имаат сите витамини и минерали и не штедиме.Јас пијам плус железо ради слабиот хемоглобин после пораѓај.
    Да најдам време со двете моми кога да тркнам на др и ќе се испитам.Само време и некој да ги чува ми треба:doh:.

На mal.ecka, Herrera, 24.07 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.802
    Допаѓања:
    33.746
    Денес ми стигна покана за ваквцина против корона|(
    Закажите си два термина пишува(facepalm). Абе јас прележав нели треба да имаат преднос тие што не се прележале:?:?
    А со доење оди ли вакцината?

На Biljarkata, 24.07 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Те нашле во системот уште пред да направите тест, додека средиле папирологија ти веќе си била инфицирана. Сега треба приговор да им пратиш. :D
    Не оди со доење. Уствари тоа никој не знае со сигурност да каже ама од одговорите на ова прашање што ги читав по германски групи не оди.

На vitamina, 24.07 и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.323
    Уште два дена “карантин”. Си велам нека поминат што побрзо ама како што прават вработените два пати неделно брз тест во најава е следен карантин.
    Се мислам дали да оди дете во градинка само четири дена, понаредната недела е затворена градинката, Велигден.
    Подобро е да оди ама на крај секогаш добиваме карантин плус.
    Нели е подобро да ги тестираат касно вечер или рано сабајле и да кажат позитивна вработена, групата се затвора ама децата не се во карантин бидејќи не биле во контакт. Значи секој ден да прават фактички.
    Кога закаснам со спиење супер идеи ми текнуваат уште да им предложам во градинка.
    Некои деца се до 31.3 во карантин, а Велигденската прослава е на 31.3 па мораше да им пишам дека и покрај тоа што никој не знае што ќе се случи до 31.3 со вирусот сепак не е фер и треба да се одложи за 1.4. Датумот може од лани им е планирам ама корона вирусот е непредвидлив и макар и само едно дете да е во карантин до 31.3 не е фер прославата да е на 31.3.
    Ми олесна и баш ме интересира каков одговор ќе добијам.

На mal.ecka, Ava.84 и Biljarkata им се допаѓа ова.