Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Скраја да е да отидев во малите.Нога моја во бременост не штрапна по тие дувла. Какво вракање..Нозете не ги "трошам" бе за да одам таму, а не па во бременост.Језа ме фаќа од помислата таму да бев.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    15.022
    Затоа можеби треба плата по учинок, не само за медицинари туку за сите:)

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.764
    Допаѓања:
    41.730
    Најсериозно не знам од каде ми е Софијанова мене миленичка, ама ај да се најдеме во муабет.

Кога сум веќе тагнат (патем, фала, не ја имав видено темата), да се изјаснам и јас.

Со Софијанова лично имаме одлично искуство. Самата таа пред неколку години спаси едно за мене многу драго детенце и била доста коректна кон нас, за што и сум вечно благодарен. Оттука, ако е вистина сè ова, баш ми е жал што така си руши репутација една врвна докторка како нејзе.

На Didajo, simoncelicius, Abel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    25.954
    Одлична докторка била, и малку пари биле тие. Значи, докторкава колку и да е одлична, земала пола плата ако не и повеќе од дежурства на кои не била. Сфаќате дека тука не е проблемот тоа колкава и е платата, туку дека земала пари без да оди на работа? Дека и се практично подарени добри 50% од платата? Нешто што на вас за 20.000 нема некој да ви го дозволи, а не па за 150.000? Ова истото беше и со Жан Митрев, колку луѓе спасил, шоима врска дали направил нешто незаконско, иако неговото е и нехумано. Не ги разбирам луѓево.

И да, има илјадници новинари државава, Фуркан не е должен да истражува кај сите ниту пак некој да му кажува кај кого да истражува, зошто било кој друг македонски новинар не земал да истражува кај албанци? (или кај македонци, и онака ниеден етникум не го истражуваат).

На WildMk, FridaodaMk и Mikha4 им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.832
    Допаѓања:
    18.667
    Затоа што на етникум албанци никој ништо не им може. Арачиново не плаќа струја. Јасно ти е? Би отишла? Друштво да правиш на новинар истражувач ако не друго.

Јас ставам на вага. Нејзиното добро е потешко од кражбата. Нека дојде Софијанова на дневен ред, ама не пред цело собрание, министери и министерства, вработени без ден појавување на работа.
    Еј Груевски побегна со милиони!!!

На 1209, Серотин, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    2.689
    doktor.goran на инста збори за дежурствата. Погледнете.

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Докторов никогаш нешто посебно не ме заинтересирал да го заследам.
    Ама да се согласувам 100% со него.
    Делот околу дежурствата, убаво разјасни како некој може да дежура без да е на клиника.
    Затоа и пишав дечки ако не сте во медицина нема да знаете дека тоа е сосема нормално ама некои членови се најдоа навредени.

И на крајот пак се сведува на исто, платата жената си ја заслужила.
    Дали и пишале 250 часа дежурства или 160 , платата е заслужена со знаењето што го има, професионалноста и искуството.

Згрозена сум од коментарите на полуписмени луѓе по фб, поставувањето објави на профили каде што наведуваат дека пијана лечела болни деца .
    Прво ниедно дете нема докторката осакатено. Никому нема здравствено наштетено поради нестручност. А за се ширење лаги дека некој пијан лечел деца треба да се одговара, кривично. Пред суд. Затоа што не може некој од пичкусиматер да нарушува нечиј углед граден со децении, со ширење лаги. Ако сте толку способни дајте еве вие лечете бебица од 600 гр на интензивна.
    Среќа за тавите е што живееме во ваква вукојебина од држава па нема ни закон ни институција која би ги казнила соодветно.

Последна измена: 16 октомври 2022
    На 1209, Серотин, Guns N` Roses и 6 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.043
    Допаѓања:
    117.627
    Каков очаен обид за дискредитација на докторката мајко моја ....
    Фуркан ако читаш за жалење си :( :puke:
    Таласаш на скроз погрешно место и немаш Н од новинар пошто како прво си пристрасен.
    Те немаме видено Фуркан вака да скокаш кај твоите што не ни знаат каде се вработени а земаат плата.... За другарка ти со виткана коса и наочари шо можеби ќе оди 2-3 пати неделно на работа и ја плаќаме 1000€... За другарка ти Бесмира несудената конзулка шо зема плата од 5 општини како "консултант".
    Ми се повраќа :puke:

Можеш да си дежурен и да НЕ си на работа, да.
    Не сум доктор, ама јас така дежурам.

На 1209, Guns N` Roses, andromedae и 11 други им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.723
    Допаѓања:
    13.487
    На никое, само Тамара умре поради тоа што заедно со тогашниот министер Никола Тодоровски сметаа дека не треба да и овозможат да оди да се лечи на терет на фондот, ама што е Тамара, едно мало дете нели?

На WildMk, simona_baby и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.933
    Фала богу еден коментар со здрав разум.

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.933
    Значи дека сега е шансата да ѝ ебеме матер така? Одмаздољубие пар екселанс во 21 век, ќе ѝ накалемиме кражба и измама на тема дежурства, небитно дал е крива или права. Одличен ти е контра-аргументот.

На simoncelicius, Didajo и Waverly Raven им се допаѓа ова.
  12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    13.839
    За жал, во оваа држава, многу често така функционираат работите.

На buba4e89, simoncelicius и Didajo им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Иначе, што се однесува до платите, 3000 евра за директор на клиника, не се многу.
    Да беше во САД, ќе земаше 1.000.000 евра годишно

На 1209, cooll, VDT2906 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    За случајот на Тамара подлабока е проблематиката. Не можиме да покажеме прст дека Софијанова е крива. Не ми се верува дека неа, а и на другите од комисијата му беше лесно да донесат таква одлука, но живееме во сиромашна земја каде не можи фондот се да покрива. Некогаш одлуката е дали ќе се подмират средствата за лекување на една личност, или на 5 со истата сума како за една. Колку и сурово да звучи тоа е така, исто дали ќе се купи скап лек за 2 ца или со тие пари ќе се земат за 10. Сигурно како родител неа и на другите не им било лесно, и цел живот ќе живеат со тоа. Тоа што испаѓа дека некој живот вреди повеќе од другиот е најголемата трагедија во оваа држава али тоа е, сиромашни сме, се испокрадоја...

На Bezimenka90, Guns N` Roses, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Не знаат колку само одмори и моторчиња си купи мајката нејзина со парите наменети за лекување ама не е тоа ич тема на муабет.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Тријажа.
    Тоа е пракса секаде во светот.

Кај нас е проблем, што дел од парите завршуваат во нечиј џеб, па после за стотици 'нема пари' да се лекуваат.

На Bezimenka90, VDT2906, Mikha4 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Читај погоре за моторчиња и одмори.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.299
    Е то е...
    моторче, одморче, станови и дуќани во вредност од 30 милиони евра (Мијалков)

Ехеее... колку деца има да се излечат од тие... а и не е само тој!

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Мајка и бе пиле.Како и да е не е се како што е прикажано.

Факт е дека девојчето почина од негрижа на мајката, не од здраството.

20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Проблемот е многу покомплексен.
    Најпрво персонал нема по државните болници. Во секој оддел има по еден добар доктор на кој сите се молат, а не може еден доктор цела држава да ја лечи. Плус многу од докторите имаат само еден приемен ден за преглед во неделата.
    Ако Софијанова била секој ден на работа и без дежурства знаеш што значи тоа за нашево здравство? Не бог, универзум е.

Јас ниту ја знам, ниту сум имал искуство со неа, ама можам да видам од каде потекнува одбраната на луѓето за неа.

Пак ќе кажам, во толку лоша ситуација сме што на вакви работи не знам дали ни останува нешто освен да ги преќутиме?

На VDT2906 и MilaSs12 им се допаѓа ова.