Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Discussion in 'Политика и настани' started by Feminka22, Oct 14, 2022.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Скраја да е да отидев во малите.Нога моја во бременост не штрапна по тие дувла. Какво вракање..Нозете не ги "трошам" бе за да одам таму, а не па во бременост.Језа ме фаќа од помислата таму да бев.

2. Anie93

Anie93 Популарен член

Затоа можеби треба плата по учинок, не само за медицинари туку за сите:)

Angie1432 likes this.
  3. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Најсериозно не знам од каде ми е Софијанова мене миленичка, ама ај да се најдеме во муабет.

Кога сум веќе тагнат (патем, фала, не ја имав видено темата), да се изјаснам и јас.

Со Софијанова лично имаме одлично искуство. Самата таа пред неколку години спаси едно за мене многу драго детенце и била доста коректна кон нас, за што и сум вечно благодарен. Оттука, ако е вистина сè ова, баш ми е жал што така си руши репутација една врвна докторка како нејзе.

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Одлична докторка била, и малку пари биле тие. Значи, докторкава колку и да е одлична, земала пола плата ако не и повеќе од дежурства на кои не била. Сфаќате дека тука не е проблемот тоа колкава и е платата, туку дека земала пари без да оди на работа? Дека и се практично подарени добри 50% од платата? Нешто што на вас за 20.000 нема некој да ви го дозволи, а не па за 150.000? Ова истото беше и со Жан Митрев, колку луѓе спасил, шоима врска дали направил нешто незаконско, иако неговото е и нехумано. Не ги разбирам луѓево.

И да, има илјадници новинари државава, Фуркан не е должен да истражува кај сите ниту пак некој да му кажува кај кого да истражува, зошто било кој друг македонски новинар не земал да истражува кај албанци? (или кај македонци, и онака ниеден етникум не го истражуваат).

WildMk, FridaodaMk and Mikha4 like this.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Затоа што на етникум албанци никој ништо не им може. Арачиново не плаќа струја. Јасно ти е? Би отишла? Друштво да правиш на новинар истражувач ако не друго.

Јас ставам на вага. Нејзиното добро е потешко од кражбата. Нека дојде Софијанова на дневен ред, ама не пред цело собрание, министери и министерства, вработени без ден појавување на работа.
    Еј Груевски побегна со милиони!!!

6. Orchidea

Orchidea Популарен член

doktor.goran на инста збори за дежурствата. Погледнете.

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Докторов никогаш нешто посебно не ме заинтересирал да го заследам.
    Ама да се согласувам 100% со него.
    Делот околу дежурствата, убаво разјасни како некој може да дежура без да е на клиника.
    Затоа и пишав дечки ако не сте во медицина нема да знаете дека тоа е сосема нормално ама некои членови се најдоа навредени.

И на крајот пак се сведува на исто, платата жената си ја заслужила.
    Дали и пишале 250 часа дежурства или 160 , платата е заслужена со знаењето што го има, професионалноста и искуството.

Згрозена сум од коментарите на полуписмени луѓе по фб, поставувањето објави на профили каде што наведуваат дека пијана лечела болни деца .
    Прво ниедно дете нема докторката осакатено. Никому нема здравствено наштетено поради нестручност. А за се ширење лаги дека некој пијан лечел деца треба да се одговара, кривично. Пред суд. Затоа што не може некој од пичкусиматер да нарушува нечиј углед граден со децении, со ширење лаги. Ако сте толку способни дајте еве вие лечете бебица од 600 гр на интензивна.
    Среќа за тавите е што живееме во ваква вукојебина од држава па нема ни закон ни институција која би ги казнила соодветно.

Last edited: Oct 16, 2022
  8. fana

fana Форумски идол

Каков очаен обид за дискредитација на докторката мајко моја ....
    Фуркан ако читаш за жалење си :( :puke:
    Таласаш на скроз погрешно место и немаш Н од новинар пошто како прво си пристрасен.
    Те немаме видено Фуркан вака да скокаш кај твоите што не ни знаат каде се вработени а земаат плата.... За другарка ти со виткана коса и наочари шо можеби ќе оди 2-3 пати неделно на работа и ја плаќаме 1000€... За другарка ти Бесмира несудената конзулка шо зема плата од 5 општини како "консултант".
    Ми се повраќа :puke:

Можеш да си дежурен и да НЕ си на работа, да.
    Не сум доктор, ама јас така дежурам.

9. нина122

нина122 Популарен член

На никое, само Тамара умре поради тоа што заедно со тогашниот министер Никола Тодоровски сметаа дека не треба да и овозможат да оди да се лечи на терет на фондот, ама што е Тамара, едно мало дете нели?

WildMk, simona_baby and buba4e89 like this.
  10. Abel

Abel Популарен член

Фала богу еден коментар со здрав разум.

Ahoy likes this.
  11. Abel

Abel Популарен член

Значи дека сега е шансата да ѝ ебеме матер така? Одмаздољубие пар екселанс во 21 век, ќе ѝ накалемиме кражба и измама на тема дежурства, небитно дал е крива или права. Одличен ти е контра-аргументот.

12. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

За жал, во оваа држава, многу често така функционираат работите.

buba4e89, simoncelicius and Didajo like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Иначе, што се однесува до платите, 3000 евра за директор на клиника, не се многу.
    Да беше во САД, ќе земаше 1.000.000 евра годишно

1209, cooll, VDT2906 and 5 others like this.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

За случајот на Тамара подлабока е проблематиката. Не можиме да покажеме прст дека Софијанова е крива. Не ми се верува дека неа, а и на другите од комисијата му беше лесно да донесат таква одлука, но живееме во сиромашна земја каде не можи фондот се да покрива. Некогаш одлуката е дали ќе се подмират средствата за лекување на една личност, или на 5 со истата сума како за една. Колку и сурово да звучи тоа е така, исто дали ќе се купи скап лек за 2 ца или со тие пари ќе се земат за 10. Сигурно како родител неа и на другите не им било лесно, и цел живот ќе живеат со тоа. Тоа што испаѓа дека некој живот вреди повеќе од другиот е најголемата трагедија во оваа држава али тоа е, сиромашни сме, се испокрадоја...

15. Серотин

Серотин Истакнат член

Не знаат колку само одмори и моторчиња си купи мајката нејзина со парите наменети за лекување ама не е тоа ич тема на муабет.

WildMk likes this.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Тријажа.
    Тоа е пракса секаде во светот.

Кај нас е проблем, што дел од парите завршуваат во нечиј џеб, па после за стотици 'нема пари' да се лекуваат.

Bezimenka90, VDT2906, Mikha4 and 2 others like this.
  17. Серотин

Серотин Истакнат член

Читај погоре за моторчиња и одмори.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Е то е...
    моторче, одморче, станови и дуќани во вредност од 30 милиони евра (Мијалков)

Ехеее... колку деца има да се излечат од тие... а и не е само тој!

VDT2906 likes this.
  19. Серотин

Серотин Истакнат член

Мајка и бе пиле.Како и да е не е се како што е прикажано.

Факт е дека девојчето почина од негрижа на мајката, не од здраството.

20. Ketchup

Ketchup ❀

Проблемот е многу покомплексен.
    Најпрво персонал нема по државните болници. Во секој оддел има по еден добар доктор на кој сите се молат, а не може еден доктор цела држава да ја лечи. Плус многу од докторите имаат само еден приемен ден за преглед во неделата.
    Ако Софијанова била секој ден на работа и без дежурства знаеш што значи тоа за нашево здравство? Не бог, универзум е.

Јас ниту ја знам, ниту сум имал искуство со неа, ама можам да видам од каде потекнува одбраната на луѓето за неа.

Пак ќе кажам, во толку лоша ситуација сме што на вакви работи не знам дали ни останува нешто освен да ги преќутиме?

VDT2906 and MilaSs12 like this.