Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394

Ако ја сменат неа добри ќе бидат рамковнине.Не се секирајте, ич нема да крадат они.

На VDT2906, christinnn, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    Од вработените не смеат да даваат документи кој што не се за давање.
    Реков и пред ова. За тоа има право да ги тужи ако законот налага дека некои документи не треба да бидат достапни за широка јавност.

Јас би сакала да ја тужат и да се разоткрие се. Ама јас место институции да носам одлука дали крадела или не крадела жената немам намера.

И некако мн нејасно го пиша ова - Затоа и сака да тужи она за злоупотреба на нејзината службена должност.

Кој ја злоупотребил должноста на докторката?
    Може само она самата да злоупотреби па да ја тужи некој неа.
    Ваљда мислеше дека она сака да тужи некој што дал доверливи документи во јавност а не смеел.

На VDT2906 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Нормално дека не.
    Ти овде ја правдаш дека е една и единствена заслужува да краде и да прави злоупотреби.
    Јас ги излистав сите нејзини функции на темава прерачунај колку зема легално само.

Инаку овие способниве што бегаат не бегаат само за пари. Џабе ќе зема овде 2000 евра ако условите по болниците се тиња и треба некоја како дотичната да им се се*е на глава. Секои избори различни шерифи се ставаат зависно од партијата на власт. Преку ку*рац цел живот да се расправаш со партиски пацови.

Ако беше она толку способна ќе обучеше и оставеше простор и на млади, способни. Ама неа ако ја прашаш само нејзините ќерки се заслужни, како и впрочем сите други доктори-професори со цели лози испопикани по функции.

На Pax и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.387
    На вас тоа ли ви фуфа?
    Добро, не знаеш шо е полошо, Софијанова со нереална плата и краџи (ако е точно зборам) или на мижи Асан да ти баам шема вработени, шо не знаат ни македонски а камоли нешто друго
    Од две зла, го бираме помалото секогаш, нормално.

5. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    Молам?????????????

Најди ми една реченица каде што пишав дека крадела? ??
    Најди ми една реченица каде што пишав дека заслужува да краде???
    Најди ми една реченица каде што пишав дека заслужува да прави злоупотреби????

Реков дека има само усен напад од страна на новинар кој дошол до документи кои не смеат по закон да се изнесени во јавност.
    Реков има институција нека прочешлаат и нека изнесат доказ дека крадела.
    Тогаш можеме да оплетеме по неа.

Ја разбираш сега разликата???

Инаку реков дека со оглед на позицијата и тоа како професионално си ја работи работата во однос на пациенти - заслужува и поголема плата од 3 000 евра. Не само она, сите како неа.
    Ама не дека и треба да краде.

Сега разбираш зашто викам дека не збориме на ист јазик????

Ама пак ќе кажам - на сите им боде сумата очи. Пак се околу парите се врти а не околу злоупотребата.
    Затоа што во спротивно ќе беше нападната жената за недоаѓање на работа, за неизвршување на својата должност, за неисполнување на работните обврски.
    Едноставно неисполнување на услови за плата.
    Ама не, мораше да се изнесе сумата за да настане револт - затоа што не знаат каква нација сме.

Последна измена: 16 октомври 2022
  6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ова што е?

Крадење е крадење.

7. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Имаме избор? За деца и бебиња се работи во случајов , рамковни со дипломи од тетовскиот најмалце ни требаат.

На VDT2906, Orchidea, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    А кога лечат косовари на наша сметка?
    Да не се најдеш на клиника па да треба да чекаш ред дури ги услужат косоварите, ќе се изначекаш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    Не е крадење ако некој си ја знае работата и ја работи професионално, да му дадеш поголема плата.

Луѓе што ви е?

И пак не ми ги цитираше тие реченици што си посочил дека сум ги кажала.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.387
    Па тоа викам..
    Боље Софијанова и да зима 3000€ ама да знае шо праи и сите деца да се живи и здрави, него некој полуписмен од Грчец

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Еве сега кажуваш и три дена истото верглаш. Ти викаш дека она заслужила ама ти не ѝ ја даваш платата од твојот џеб ;)

Ако лажираш податоци за лична финансиска придобивка е крадење и злоупотреба на службената положба, независно од нивото на стручноста.

На Pax му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    На чија сметка?????
    Или имаат наше државјанство - па се поркиени со фонд или имаат косовско државјанство и доаѓаат се лечат преку косовски фонд во наши болници ( не сите болници- и не сите интервенции се покриени) или си плаќаат приватно.

Секој ден доаѓаат албанци небитно дали од Косово или Албанија кои не се наши државјани, не се покриени со наш фонд - и си плаќаат од џеб. Ако се во државна плаќаат суми исто како да се лечат во приватна болница затоа што нели не се покриени со наш фонд.

Значи се сеќавам на Клиника за биохемија во државна - дојде 19 годишна косоварка, со татко и, немаа мак документи не беа покриени со фонд и во дрѓавна најобични анализи на крв кои се работат на биохемија си ги платија некаде околу 9 000 денари.

И ? што е проблемот сеа?

Епа чекај сеа кој и ја дава платата? Нели ние како граѓани?
    Полниме државен буџет бла бла бла.
    Нели затоа и е расправијава дека краде од нас?

И убаво си кажа - АКО.
    Ама ако лажирала, тогаш да. Али тоа ако треба да се докаже.

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.387
    Не ги бива овие од НАТО нц…не им направија болници..
    Само писта автопати да може да лета кокаинот нагоре-надоле
    Ех штета

На Pax, FridaodaMk и Mikha4 им се допаѓа ова.
  14. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Проблемот е што државна клиника е изградена за осигуреници на оваа држава, а кога идаат од други земји мене не ми е гајле дали плаќаат регуларно или ставаат стотици евра во џебовите на докторите. Позната пракса со декади. Знам дека едно 20тина години одење на клиника е неподносливо искуство ако те снајде тебе или близок, а сите нѐ носел патот кога тогаш.

15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    И како сеа од тема за платата и обвинувањата за докторкава стигнавме до тема нато и косовари и кој им градел болници, и каде летал кокаинот?

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640
    Епа што е решението за тебе?
    Да им забраниме да се лечат кај нас?
    Или да поставиме приоритети - а не, во македонска државна болница прво ќе лечиме македонци па после албанци?

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.387
    Исто како што горе се изнапишаа
    1000 офтопици
    Само си искоментирав дека ги жалам

18. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Епа тоа е проблем кој треба некој како дотичната која членува по комисии на фзо да го решава, ама нив им одговара, са спастрија за 10 генерации дури пропаѓа здравствениот систем, а овде ми ги браниш.

На IRBBB, Pax и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  19. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    8.640

Косоварите се лечат најмногу на приватно.
    Вртоглави суми оставаат.
    Обична крвна анализа, само поопширна ги кошта измеѓу 40- 70 000. И знаеш што викаат?
    Алал да ви е сте ме провериле цел.
    Ама 75% што заработувате ви е од нас од Косово.
    И нормално ги пршав кој е проблемот што доаѓаат овде, немаат ли болници таму, лекари?
    И знаеш што рекоа? Сите добри доктори се овде, имаме болници ама немаме добри доктори.
    Една вена не знаат да ти погодат партал те праат, за друго да не збориме.

Криво им е што праите ги оставаат тука.
    Ама во птиватна болница кога ќе ти дојде мајка на доктор вработен во болницата и ќе ти каже јас сум мајка на тој и тој кардиохирург, не и викаш ајде влези преку ред, одма ќе завршиме работа.
    Него и кажувап земете си редно бројче и почекајте да завршиме со пациентот пред вас па ќе ве повикаме. И нема побрзо резултати, затоа што за сите работиш исто- за доктор, за хигеничар, за странец, за македонец, за албанец .

А во државна, сум работела и таму. И знам одлично како е. Сите меѓусебно се поврзани докторот доаѓа од една врата, никој од пациентите не го гледа.
    И само од друга врата внесуваат негови пациенти, албанци секако, додека другиве уредно си чекаат во ходник закажан тернин со мисла дека докторот не е уште дојден.

Последна измена: 16 октомври 2022
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Заслужила со тоа што си пишала екстра дежурства?
    Да, тоа е крадење.
    Дали по џебот или по здравјето, удрено е по народот.
    Пак ќе пишам, ако била она добар менаџер нема да ја оставела клиниката без добри доктори. Нели и директорка е.
    Еве овде пак викаш заслужила, но не си ти таа што треба да каже дали заслужува да си пишува дежурства произволно.
    Да му веруваме на косоварот? Нека плаќа он здравствено тогаш, зошто да плаќаме ние цел живот кога и така на ред не може да дојдеме од нив.
    И мене ми е криво што плаќам здравство и даноци за да постои таа клиника, ама тоа е.

На IRBBB, Pax, Fraxinus и 1 друга личност им се допаѓа ова.