1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    За Цули срамота е да се дискутира дека не заслужила.
    Проблемот е што спомна и членка погоре мислам @FridaodaMk дека дежурствата не им се толку многу платени па и секој ден да дежурала тешко да стасала до таа сума. Ова ме носи до мисла а и често е кажано дека тие што ги бива, во секоја професија, како и во лекарската заслужуваат повисоки примања. Таа е една од нив, ама ако незаконски стекнала поголеми примања од тие што и следат по систематизација на раб.место не е фер.
    Е дека треба да им се зголемат примањата на сите професионалци од нејзин калибар, треба, а не само поединци да (зло)употребуваат најчесто поради партиски заслуги и по партиски амин.

На Осе и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.867
    Допаѓања:
    60.011
    Па очигледно не сте тргнале по тие врати (дај боже да не сте ни до сега ни од сега) да видите дека докторите се луѓе посветени 24/7. Работат и дене и ноќе и кога не се на работа. Е за тоа богами е платата. Може да зборуваме колку нечини здравството (знам дека не чини затоа што сум се соочила со тешки дијагнози во фамилија и да не бил докторот кој беше 4дена на работа континуирано за време празник-Велигден ќе го изгубавме човекот) ама нечинат и други работи во државава па никому ништо!

На Victorian, Ahoy, Glowy и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    5.291
    Сум тргнала и ми рекле ако имаш човек денес ќе се прави операција, ако немаш ќе чекаш :D :hai:

На Fraxinus, Stressed Out, La Stilla и 3 други им се допаѓа ова.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Никој не го оспорува фактот за стручноста, туку не е јасно како основната плата е помала од дежурствата, дежурствата ја покачуваат платата, но не можи тие да се повисоки од основицата, многу ми е нелогично. Ако беше така сите доктори специјалисти ќе земаја 5000 евра плата, што и не е баш така. Ако злоупотребила позиција треба да биди казнета. И да секако секој поединец кој што е стручен во некоја област треба да биди платен, но тоа да е за сите исто. А не за некој државата е мајка за некој маќеа. Прашајте доктор специјалист од внатрешноста што работи во државно дали зел плата од 6000евра

На Fraxinus, Arjanit2021, Stressed Out и 5 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Што ми го мешаш приватниот живот со докторкава. Благе везе немаш што трескаш глупости.
    Ќе плукам колку сакам дур се прават вакви криминали. 3000€ треба да зима, алоо не сме ние во Еу па да има она највисока плата и да клати врата.

На La Stilla, Luciferka, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.324
    Допаѓања:
    19.728
    Софијанова е добар доктор и стручна, колку детски животи има спасено и на блиски бебе предвреме родено. Да не била она која дала точна дијагноза и не се залагала да се прати во странство преку фондот кај тогашниот министер за здравство Филипче, детево може немаше да преживее. Достапна им била 24/7 и на родителите и на болницата во странство во која беше за консултации. И да зема токкава плата заслужува. Може да си замине во странство или во приватниве клиники и децава да ни ги лечат приучени доктори со купени дипломи тогаш. Оној Фуркан нека оди кај негована сонародничка која одела 2/3 пати месечно на работа, а земала 1000 евра плата, две реченици што не знае да сврзе.

На Izaabella, realGirl, Victorian и 20 други им се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Апсолутно се сложувам.
    Дали е плата од дежурства е помала или поголема од основната мене ама баш ич ништо не ми менува.
    Жената е една од ретките доктори останати во државни институции а да се грижи за здравјето.
    Ако не сте имале личен контакт со неа тогаш немојте ни да и го коментирате искуството и посветеноста.
    Жената заслужува дупло поголема плата од таа што ја зема.

Еве читам се плукаат и доктори кои од Ремедика преминуваат во други приватни клиники затоа што Заев и Филипче ја превземаа Ремедика.
    Ама на народот му смеаат докториве пази сеа, зошто одат да работат во приватна клиника кога они станале такви добри лекари во државна. Требало да се вратат во државна. Државна од нив направила успешни доктори.
    А тоа што во државна се вработени неписмени сестри со завршени курсеви место соодветно школо, што имаат автомеханичари за болничари?
    Зошто тоа не се дискутира?

Како доктор хирург да влезе во сала со сестра која има завршено курс и да изведе оперативен зафат успешно?
    Колку сака нека е способен сам не може ништо. А со неписмен персонал околу себе не му преостанува ништо освен се да одјебе и да си бара подобри услови за работа.
    Затоа што ако утре ден ако му отиде пациентот на операциона маса никој нема да рече ама сестрата неписмена беше, него он е крив.

И не е во ред тоа да ги ставате сите доктори во ист кош.
    Имате доктори што навистина не си ја работат својата работа и баш ги заболе за граѓаните ама докторкава ни под разно не спаѓа во тој кош. Засрамете се сите што ја изедначувате со таквите нелуѓе.
    Е само заради ова сакам и она да батали се што има врска со државна институција и да си ја тера кариерата во приватна болница.
    Па плаќајте по 5000 ден за преглед од 30 минути кај неа коа сте толку паметни.

На крај краева, ви забрани ле некој на вас да станете успешен доктор, хирург, или било што? Зошто еве вие вака способни и паменти не сте на таква позиција да спасите некому живот?
    Ама не луѓе што благе везе немаат со медицина се дрзнуваат да коментираат нечија стручност и компетентност.

Мене од докторкава повеќе ми сметаат пратеницине во влада кои лапаат пари и спијат во парламент ама буквално спијат имате куп клипчиња и докази, или цело време на телефоните.
    Ама фино лепо идат, облечени ко господа, лежат, седат, и си го полнат џебот. Нит зависи нечиј живот од нив, нит нервози, нит некој ги бара да дојдат хитно да оперираат во 2 пополноќ, нит дежураат нити па некој им води евиденција коа дошле коа отишле абе милина.
    Ама затоа Софијанива ќе го јаде. Како смее да дежура и да има толкава плата.
    Па што ако ја будат од пола сон во 3 пополноќ и што ако трча да спасува животи. Она плата ќе имала од 300 000 пфф.

На Izaabella, andromedae, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    И други доктори спасуваат животи па не земаат 5000 еур плата месечно.
    Инаку, изгледа многумина на сфатиле добро за дежурствата. Новинарот ѝ вели “одбереге датум на кој сте пишале дежурство и да провериме на камери дали сте биле тука”. Ем 3000 еур за дежурства ем не идела на истите. Ама кредити има, греота е.

На Fraxinus, La Stilla, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Види јас доказ дека она не била на дежуство кога требало да биде не видов.
    Нека излезат со докази прво, фино лепо требало тогаш да дежураш, платено, еве доказ те нема тогаш на дежурство.
    Чиста работа.
    Е тогаш можеме да ја вреѓаме дека е лопов, да ја напаѓаме дека не и гајле и свашта. Ама вака на женава и се суди само заради платата што ја зема.

На Anie93, mira.mira, Pax и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Оф леле, се е средено во државава до докторката Софијанова стигнаа, туку кој знае на кого му е трн во око. Мизерно државиче, се испокрадоа, се купуваат дупломи за доктори, се купуваат специјализации, се купуваат испити, во аминистрации наместено се од корумпирано по корумпирано, се краде струја, ама стигнаа да ја исправаат проф. Софијанова.

На realGirl, Victorian, busybee и 21 други им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Плата ко плата не би да ја коментирам, ама муабетот во моментот на афект кредити големи имала, жал ми се падна за Софијанова

На Tanjamm, Feminka22 и ZeNoN им се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.550
    Допаѓања:
    13.893
    Правење бука на секој прес, на секој можен настан, упаѓање во збор на политичари, или во случајов докторката ја договорил за едно, а ја прашал за друго, па и тајно ја снима, така, без таа да знае? Јас така сфатив? Тоа едноставно не е новинарство. Дежурала, земала, не украла. Илјадници се во Швајцарија, па овде се на социјално или плата државна. Нека се зафати дечкото со овие теми. И да има вина кај Софијанова, пристапот на новинарот е лош, провокаторски.

Последна измена: 14 октомври 2022
    На Victorian, Oneo, Pax и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    https://a1on.mk/macedonia/sofijanov...LN8_bI_tq-V75s6atjTwzo7EsvlmNTolKzQfjLQjsEkyg

Само еднаш, и сега втор пат
    Сите шо ја браните.
    Тачни сте?
    Знаете колку се 300,000??
    ТРИСТА ИЛЈАДИ ДЕНАРИ.
    Тоа се 16,66666 минимални плати
    300,000/18,000=16,6666667
    У превод.
    За месец дена??
    Па цел форум кукате овде како едвај врзувате крај со крај, или ваши блиски или како е сѐ изгор скапо.
    Другиве за минималец шо работат не праат опшествено добро?
    Или само она пошо спасувала животи.
    И Жан Митрев спасуваше животи, ама да ве потсетам дека искочи македонски Франкенштајн и психопат шо си експериментирал врз луѓето.
    Значи и да има дежурства, НЕМА ШАНСА да зима 192,000 САМО за дежурства.Значи теорија нема

https://novatv.mk/plateni-dezhurstva-i-nadomest-za-zdravstveno-osiguruvane/
    AA825657-81D3-4D59-A774-A978701A7AF3.png
    како сакате собирајте, множете, квадрирајте, НЕ Е МОЖНО да дојде до 192,000
    Како да ви објаснам?

еве и 30 дена да работела да кажеме (пази да не работела) за највисоката исплата од 3600
    30*3600=108.000
    А до 192,000?
    Де бе, така ли се лажете и ви се мачкаат очи?
    Па не мора да сте економиси или финансиски експерти за да сфатите дека нешто не штима.
    Иам другарки што работат како идиоти, ама како идиоти, буквално, и зимаат по 22,000.
    Они немаат кредити де извинете
    Бог да чува сте некад

На Fraxinus и La Stilla им се допаѓа ова.
  14. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.550
    Допаѓања:
    13.893
    Јас мислам дека жената се изнервира затоа што кога виде список, сфати дека некој во самата институција ја кодоши, тоест ги дал документите на новинарот.

На Izaabella, Oneo, Осе и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.791
    Допаѓања:
    40.682
    Ова за специјализанти е друго, специјалистите земаат повеќе за дежурства.
    Како и да е, и да земала и 100 евра за дежурство, таа сума од 192 000 месечно пак е превисока. Дека има нешто, има. Не значи дека ако е добра докторка дека автоматски работела 100% чесно.

На Fraxinus, Ahoy, Pax и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    Егзакли
    А не овде хвалоспеви ѝ пишуваат
    Ко Господ да дошол

На Pax, Angie1432, Frosty! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Se soglasuvam so Vas.Mnogu e tendenciozen neznam eve zosto na ist nacin ne I pristapi na Besira
    Se soglasuvam so Vas.Eve neznam zosto ovaka tendenciozen ne I pristapi na Besira Ejupi koja zima pari od 10 institucii,no za Vas e problem nekoj sto zivot spasuva oti zemal 5000evra.Kolku vredi eden zivot? I toa e malku.

На Осе и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.916
    Допаѓања:
    16.915
    Хаха нее бе девојче, се е оправено во државава кој од кој почесен па до докторкова дојдоа. Имам мн за пишување на темава, ама ова со докторкава е пресмешно покрај сите работи што ги заташкуваат.

На Izaabella, Victorian, mira.mira и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Tocno ovaa doktorka zasluzila I mnogu povekje no makedonceto mora da se popale kako bik na p.... Iskreno zenava zasluzuva I povekje ako nekoj moze nejzinot tovar da go iznose bujrum pa neka zeme I poveke

На VDT2906 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    Абе може нему она му е на тапет, мене (карикирам) ќе ми е некој од ГАК, тебе од КАРИЛ.
    Добро е вака да ги чешлаат, малце од малце
    Сегде да се чепка да им гори под нозе