Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Discussion in 'Политика и настани' started by Feminka22, Oct 14, 2022.

1. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Прво -
    Заслужила со работењето.
    Ниеден родител не се пожали од работата на докторката.
    Дека пишувала дежурства не е докажано. Тек ќе се води истрага.
    Невин се додека не се доже спротиното, нели?

одиме понатаму - второто-
    Велиш удрено по народот а пред тоа велиш дека не и ја даваме ние ( конкретно јас ) платата.
    За да не биде удрено по џебот на народот - да не мораме да даваме пари на приватно, треба да имаме добри доктори со добри плати кои ќе не лечат на државно. А не да плаќаме здравствено осигурање и плус да плаќаме приватно да се лечиме.
    Да, не сакам неписмен доктор на место директор на детска клиника - па недај боже утре ден животот на некое дете да зависи од некој полуписмен. Кој ем ќе лапа 3 000 евра ем ќе ги умира децата.

Трето-
    Платата од 3000 евра сметам дека ја заслужила - макар работела и 160 часа месечно- место 260. Објаснив во првиот пасус како ја заслужила.

Четврто- да приватните клиники се полнат од парите на косоварите кои се лечат тука во Скопје.
    Мнооогу ретко кој македонец има да си плати на приватно- освен ако не земе кредит кој ќе го плаќа доживотно. Или ако не е некоја ВИП персона. Не мора да им веруваме на косоварите. Имаме извештаи и точно се гледа од каде се дојдени парите.

И петто - неплаќаш ти здравство за да постои приватна клиника. Приватна клиника е приватна клиника нема врска со твојте пари што ги даваш за осигурање.

VDT2906 likes this.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Прво-стручноста и работењето никој не ѝ го негираше овде на темата, напротив, не мора на секое да повторуваш.

Второ-директорите немаат за задача да лечат пациенти, туку да овозможи услови клиниката да работи согласно потребите на вработените и пациентите. Зошто е она лош директор? Затоа што тоа што она го прави во однос на дежурствата прекршува неколку работнички права. Има точно одредено колку часа месечно се може прекувремено, а по она што видовме, она или некој друг доктор на клиниката работи часови кои физички невозможно е за еден човек да ги издржи на работа. Ако претпоставиме дека не лажирале дежурства.

Трето - дали заслужила или не не е предмет на темата, пак мислам сите ќе се сложиме овде дека добри доктори заслужуваат, ама јас знам исто добри специјалисти на државно па ни на пола не земаат.

Четврто-апсолутно не зборувам за приватните клиники, не е моја работа тоа, туку за државните и за косоварите пациенти. Може за прегледи да одат на приватните колку сакаат ама знаеме дека од нив не се иде на ред на државна. А директори на клиниките се наши доктори, замисли. Тие ако одлучиле така да биде, значи нив им одговара така, вклучувајќи ја овде и софијанова.

Петто-да не се повторувам од четвртата точка, а може и сама да си прочиташ што напиша баш за ова и тоа што се случува на државната.

IRBBB, Pax, Bezimenka90 and 2 others like this.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Како да ви кажам ама загреота здравството ако ни се потпира само на ЕДЕН педијатар, ЕДЕН кардиолог, ЕДЕН хирург и така натаму, колку и да се стручни.

IRBBB, Dumbledore, buba4e89 and 5 others like this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Истото го збориме. Ама ти викам оти овде и таму 3000 евра не вредат исто. Затоа на обичниот народ многу му се гледаат 300 000 бруто.

Feminka22 likes this.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Косовсрите одат во Систина да се лечат.

Серотин and simoncelicius like this.
  7. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Косово нема здравствено осигурување.Тука се лечат со приватно осигурување, а ги има многу што тука имаат здравствено осигурување.

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Иронијата е што она има поголема дневница од докторката.
    Она доаѓа само 4 пати во месецот на работа.

Луѓе имаат и од Косово што им покрива фондот за да се лечат кај нас во приватни клиники.
    На болницата не и е гајле дали ќе и плати косовски фонд или пациентот од џеб ако на крај трошокот е покриен. Од каде небитно.
    Пациентот згрижен, болницата исплатена.

Ама дека Косовари одат во државна тоа мало сутра. Во државна се лечат албаннците што живеат тука во државава.
    Со оглед на тоа какви доктори ни останаа во државна, не им ни завидувам на нив што се лечат таму.

Feminka22 likes this.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Го гледаше ли видеото воопшто? Докторката му вика на Фуркан, цитирам: „Јас ќе те тужам за злоупотреба на мојата службена должност, ако продолжиш овака јас ќе те тужам тебе“, „Твојот интерес со мене ќе биде многу поголем пошто зад мене стојат луѓе“. :D Циркус.

10. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Одат и тоа како одат и во државна.Имам многу пријатели од Косово и знам.

11. Серотин

Серотин Истакнат член

Имало косовари па не сум чекала. Сум платила да не чекам, иако не е тоа тема на муабет.Тешко на тие што не платиле.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Ми текна чаре за се'!

Еден проектил!

bertold, Feminka22, buba4e89 and 4 others like this.
  13. Серотин

Серотин Истакнат член

Мочково наречен новинар се закачува со жени на својот фб профил. Толку е беден што не ни вреди народот да се занимава со негови "истражување" Они му викаат оди кај твоите, он им кажува како се крадело во нашата пошта. Брука е типов.

Feminka22, Tanjamm and simoncelicius like this.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

simoncelicius likes this.
  15. Серотин

Серотин Истакнат член

Пази ќе се удавиш.

16. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Имав надеж за нас како народ се' до моментот кога прочитав мислења од типот ,,стручњак е, нека си пишува фиктивни дежурства, нека си краде, па што?". Џабе е секоја понатамошна дискусија. Со ваков памет малку е ова што ни се случува во секое поле. Не бива од нас народ.

IRBBB, violetblue, Pax and 11 others like this.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Штета што се замеша во политика и штета што почна да игра во матни води. Од тоа ништо не ја пере.

А за стручност нема муабет, нема како неа, страшно добар лекар, полна е со знаење и ги има оправено илјадници деца во државичкава. Знам еднаш зема хеликоптер од кај Филипче и со него во Словенија отиде да најде лек за некое дете. И памтам колку се бореше за детето со исечен јазик да преживее.

Ја реновираше и детска клиника, хорор беше пред да ја поправат.

И највише ми е мака кога све ќе пропадне тоа оти ќе се зафатат кај што не треба и ќе си поплукаат на цела кариера.

IRBBB, Pax, deliza and 14 others like this.
  18. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Е ова е јако, сакам кажам незнам речам чекам текни.
    Сама не знае за што и како ќе тужи ама битно ќе тужи.

Srckata28 and Tanjamm like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

20. Pax

Pax Истакнат член

Колку пати пишаа и јас меѓудругото не се проблем парите и повеќе нека има, туку наштимана е пресметката. Постојано месец за месец толкава сум зема и повеќе нека е ете јас никаде не пишав да не се, ама ајде да бидеме реални како е возможно тоа во низа месеци да тера со такво темпо?
    Зошто свои ученици и понатамошни докажани стручњаци да не обучи и даде дел од колачот од монополот кој го држи како раководно лице?
    Во сите фирми кои гледаат мудро да се развиваат постои и се негува талент менаџментот само кај нас и особено на државно еден е бог и по него потоп.