Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    За првиот пасус, а зошто е тоа така?

Ајде нека одговорат сезнајниве и длабоко запознаени со се во медицинава да не просветлат нас незнајниве.:D
    Секој нека одговори слободно, нема потреба од вакви дискриминаторски и навредливи класификации што ги пласира тука некоја членка која од каде да знаеме какви мотиви ја водат тоа да го прави.
    Форум е за да дискутираме и разменуваме лични мислења и ставови без вакво суптилно вреѓање и дискриминации.
    Ама да, се приметува дека провејува комплексот на бог и во оваа тема каде што се чепка гомцето во вечната тема непребол- здравство и низа недоследности во неговото работење. А штом чепнеш мириса...епа тоа е.

Штом е таква работава ајде да поќутуваме малку повеќе.
    Со овој менталитет што го имаме и ова што се случува малку ни е.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.736
    Допаѓања:
    129.085
    Тоа што таа е добар доктор (и ова некој може да го спори) не ѝ ги оправдува парите.
    Ниту кредитите.Премногу пари зема.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
  4. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    Aма Сад и Мкд ги споредуваш, при што воопшто немаат ист модел на здравствен систем, а за апаратура и се друго па и да не зборуваме поточно споредуваме.
    Споредбава бог и шеширџија...

За платата никој не и ја оспори, ако е регуларна пресметката и си се оправда со докази каде што има основ и основано е да се оправда, супер. И ако сработила и плус, плус и на плата да и дадат.
    Во спротивен случај се знае како треба, ама со селективната правда сите знаеме како завршуваат ваквите нешта поврзани со личности со "јака" партиска позадина.

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Споредувам, оти затоа си заминуваат доктори.

Не ја оправдувам дека кради.

Јас да сум, ќе ја избркам од работа.
    Директор е.
    Има поголема морална одговорност од сите 'под' нејзе.

... башка шо ќе и' опнам една тужба за проневера... ко ЈО.

Ама не сум ни во Мин.З ни во ЈО ...

На simoncelicius и Pax им се допаѓа ова.
  6. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    За првата реченица делумно да, делумно не.

Најмногу заминуваат бидејќи некој себично и алчно си го присвојува колачот само за себе.
    Монопол, спомнаа членкиве погоре.

За другово тотално се согласувам.
    Таа личност што е горе (треба) да е пример како се работи правилно.

За делот што ти е допишан можеш да пријавиш да постапат по допрен глас ама каква разрешница ќе има спомнав погоре.
    Нажалост не сум оптимистична.

Последна измена: 17 октомври 2022
    На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Е де... сакат да бидат платени за она шо работат, а не некој да си игра дрн-дупка со нив.
    Оптимистична, не сум и јас.

Референца ми е (скоро) 50 годишно искуство со 'живот' во MAKEDONIA VECNA DAE!!11

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    61.895
    Иначе убаво што почнаа да чешлаат директори, почитувам.

Ама малку така смешничко е што мукла е од новинаров за вработени по Рамковен што не се појавуваат на работа а земаат плата, а исто така и за некои политичари. Пример Али Ахмети жив го нема по седници, само по кампањи и митинзи, а гарант зема дупло поише од неа.

Ми мириса дека треба некој Рамковен да дојде на нејзиното место, па од тука постапкава. Одамна прекинав да верувам дека постојат искрени, честити и желни за вистина новинари кои не се обоени политички.

Тоа ни е државата нажалост.

На andrejko82, Sielo❤️, Waverly Raven и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.427
    Допаѓања:
    120.630
    Ќе видиме.

11. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Да не испадне дека од штаб ги тераат вакви морбидни работи да лажираат :) ( се надевам)

12. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.343
    Не е воопшто фејк.
    upload_2022-10-17_14-57-18.png

13. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394

Леле хорор
    ... а како здраво право а таму лежело а само 20 дена старо ? (само гласно размислувам)

14. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    5.343
    Колку што сфаќам од муабетов не лежело таму, ваљда се било во ред. Било однесено на клиника бидејќи помодрувало.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Епа тогаш кривична за монструмов..кога ми се роди малиов стапалата му беа помодерни, ми рекоа ништо страшно најверојатно е слаба циркулација и фала богу така испадна..

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  16. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    8.634
    Немаше дискриминаторски ниту навредливи класификации- ти така тоа го сфати.

Муабетот беше околу тоа не била на работа а дежурна - па што преку телефон ли дежура?

Е тука беше спомнато тоа дечки ако не сте биле вработени во медицина не знаете дека да, може по телефон да дежура докторот. ( ова по не знам кој пат го разјаснувам |( )
    Нит навредливо, нит дискриминирачки.

Не треба да си доктор за да знаеш зошто квалитетни доктори си заминуваат од државава.
    Ниту па некој некогаш рекол- ти немаш врска со медицина не знаеш зашто си одат.

Значи разграничи.

Ова твоево е суптилно подбоцкување.
    Па уште и сезнајковци - суптилно, нема што.

Точно со овој менталитет што го имаме - малку ни е. Во првиот пост ја пишав истата реченица.

И да, пак суптилно наведуваш дека јас имам некакви мотиви. Македонски менталитет на дело - секогаш некој има некој скриен мотив, тактики, па теории на заговор. Абе Американциве можат вода да ви носат.
    Еве да бидам и јас иста ко ти - може ти си од тие по рамковен - па ти одговара некој од нив да стаат на позиција директор на детска клиника.
    Мислам која ви е логиката ????

И да се изразам со твој речник- гомца што смрдат има во секоја сфера во општествово- почнувајќи од образование, политика медицина буквално секаде.
    А гомце е, ако го чепнеш ќе смрди.
    Pardon my french, не сум навикната на ваква конверзација ама изгледа дека некогаш мора.

Комплекс на бог - можеби тоа е така перцепирано од твоја страна.

И мислам дека е редно да се престане со ова "ненамерно" подбуцкување и прозивање.
    Нит ме знаете нит ме познавате лично ама дијагнози еден куп. Да ви подзавиди и Фројд.

На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pax

Pax Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    815
    @simoncelicius што има Фројд сам себеси да си завидува, можеби Фројд е жив.
    Имаше една таква песна порано да се насмееме малку.:D

Со мислењево делумно се согласувам, а делумно не, пишав со што не.
    Мене по оној дел што не ми се допаѓа испод чест ми е да ти вратам.
    Ама еве директно да не си го пардонирам френчот, глупост на квадрат израз, па да го заобиколам :D директно ти пишувам. Ти одговарам во име на оној дел каде што ти прва почна со неумесни претпоставки и подбуцнувања на анонимен форум на адреса на анонимин ликови, па види сега на што се сведе ова тука (со мене конкретно да не потсетувам со што се нападнавте членка на лична основа).
    Ама веќе пишав во недостаток на аргументи поедници прибегнувате кон тоа.

Пак за тебе чил ако не мислиме сите исто не треба да се напаѓаме поради различни видувања на нештата.
    Плус и во свет со истомисленици не е ни интересно воопшто, не мислиш така?:wasntme:

п.с. Јас за дежурствата по тел. се надоврзав само, јас зборувам за конкретни работи. Невозможно е да се толерира тоа темпо споредено во согласност со животниот стил на ценетата докторка освен да се наштимани часовите што е и преочигледно.

Да те убедувам зошто пишаново е поверојатно да е точно не би во детали. Како ќе си сфатиш твоја работа си е, погрешно или исправно. Имаш тотална слобода на избор во врска со тоа. :)

На Mikha4 и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  18. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Не е проблемот ни колку и дали зимала или не зимала ни дали имала и колку имала дежурства.
    Политички е случајот, ете си кажа Беким Сали ќе ја сменат доколку се докажат неправилности, а секако дека ќе се докажат што значи ќе си стават свој некој.
    Проблемот е што има нефер селекција и ,,нивните,, доктори никој не ги чепка и се заштитени како бели мечки засекогаш. До кога не знаеме, веројатно додека вака сите си се препукаваме меѓусебе а некој трет користи. Да е само случајов со Софијанова ваков во државава топ ќе беше, ама не е. Така да тие што ја напаѓаат докторката нека размислат уште еднаш што напаѓаат, а кого бранат.
    Она има плата како доктор и плус како директор, плус има и години стаж со што сигурно автоматски се примањата повисоки отколку кај доктори со пократок стаж итн итн, многу фактори влијаат.

На Sielo❤️, simoncelicius и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.817
    Допаѓања:
    18.630
    Треба форумски експерти да се соберат за формирање плати. ;)

На VDT2906, simoncelicius и Серотин им се допаѓа ова.
  20. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    И за Жан рекоа дека ќе истражат и дека ако има докази ќе превземат нешто. Ама ете видовме колку докажаа дека е криминалец.Секое чудо за три дена