Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Stefi_555

Stefi_555 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    727
    Искрено не знам што се крие зад случајот со Жан Митрев и не би да дискутирам. И за Софијанова не знаев додека не излезе Беким со изјава и се ми стана јасно

На Tanjamm и simoncelicius им се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    8.634
    Ако не се лажам оваа докторка е ендокринолог?
    Како е можно да е оставена само она како еддокринолог за вакви итни сличаеви?
    Како е можно да немаат де
    Што бара ендокринолог да одлучува
    Да ама Жан е приватна болница.
    Можеш и да не отидеш таму затоа што имаш да платиш.

Што правиме кога немаш и си приморан да одиш на државно?
    Ќе те дочека докторка како ендокринологов од детска. Ете она е на лице место, си дежура се по пропис ама детето отишло.
    Или недај боже да си на местото на дечкото од пред недела дена со пневмонија каде што повторно докторка која е регуларно на дежурство му ја заклучила вратата и го оставила надвор на клупа да лежи?

Плус тоа, лечењето на државно ако не го плаќаме од џеб директно не значи дека е бесплатно.
    Погледнете си само извештаи од плата, колку пари се уплаќаат месечно за здравствено.
    На крај ќе видите дека поевтино е да си плаќаме приватно осигурање со тие пари и да се лечиме на приватно.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Кога се пораѓав во гак имаше неколку пациентки кои 9месеци си биле на приватно ама приватното се откажало од нив во последен момент и ги пратило државно. Имаше голем револт кај тие пациентки оти не сакале да ги породат на приватно а ги дале парите.. Не се разбирам од таа проблематика ама ќе речам страшно е. Господ да не чува и од државно и од приватно.

На Cactus997 и Amelia им се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.319
    Допаѓања:
    19.698
    Како бе 3000 илјади евра за некој што спасува животи ви е многу, а 1000+ ( уште милиони искрадено) за некој што седи на фотеља и оди еднаш, двапати месечно на работа за џабе ви е таман?

На Кирил567, Sielo❤️, M.B. и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Whataboutism par excellance

Не е темата дали е многу или малку, кој или дали заслужува, нас никој не нѐ прашува секако, туку дали се крадело од страна на дотичната докторка, за која е и темава...:smirk:

Последна измена: 17 октомври 2022
    На Victorian, IRBBB, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Е то тема, ама многумина се фатија баш за то дека 3000евра се 'многу'.

Не се тие многу, другите се малку.

На Waverly Raven, VDT2906, Victorian и 4 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.427
    Допаѓања:
    120.630
    Затоа што ако се покомплицирани бремеости не сакаат да ги пораѓаат за да немаат процент на смртност. Си слушнала бебе или родилка да почине во Систина, Ремедика, Плодност? Одамна е оваа јавна тајна.

На Victorian, elimkd, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Точно.
    Уште пред 15 години другарка ми не ја примија за пораѓај, поради плацента превиа, иако таму ја водеше цела бременост.

*Систина

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Доколку докторката е навистина квалитетен кадар за своето работно место ( според сите коментари од тука и од фб , каде е пружена голема поддршка кон неа , верувам дека е достоен кадар ) тогаш и тие пари се заработени чесно .

Ќе видиме што ќе бидне на крајот . Новинарот ако е човек на место , па да ги разоткрие сите случаи на " раче во медот " јавно , без разлика за која партија се работи .

На Victorian, simoncelicius, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Сите треба да пријавуваме и обзнануваме криминал.
    Само ако има казни, ќе има промени.

На CrazyGirl15, Lavender13 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Последниве десетина години колку многу криминал излезе на виделина, и пак работава иде на бетер. Секој сектор е трул, буквално нѝ се распаѓа државава, а ние чекаме криминалците сами да се казнат. Тоа образ ѓон.

Еве вторник е денес, а Софијанова сеуште нема поднесено тужба против новинарот за клевета и нарушување на нејзината репутација. Ако беше чиста, тоа е најмалку што требаше да го направи уште вчера. Веќе видено, ќе ја нема некое време, ќе оформат комисија за ревизија или некој друг беден изговор, за да ја видиме за скоро пак директорка, или ќе ѝ пишат уште некоја функција, колку да не е без ич.

До наредниот скандал.:@

На IRBBB, mira.mira и WildMk им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Ama treba site da si ja rabotat.
    Ti prijavuvas, MVR istrazuva, JO tuzi, sud sudi.

Site znajme lugje so rabotat po ovie institucii... prasajte gi do kaj se? :D

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.537
    Кај кој да пријавуваш , кој да истражива и кој ќе суди ? Сите ќе си земат по некој ситниш и чича мича готова прича .

Најлошо е што сите знаеме дека многу вработени во тие институции кои треба да се во служба на народот , за жал се во служба на криминалот и корупцијата . И НИШТО НЕ ПРЕЗЕМАМЕ , КОЛЕКТИВНО !

Еве една таква ситуација подзаборавена , а не се случи така одамна .. До каде е случајот на Дона со докторката ? Ниту новинари зборуваат , ниту се пишува по портали .. Случајот крена фама од месец дена и ја заборавија девојката . А нејзините последици и трауми остануваат за цел живот да и го реметат душевниот мир . Бесот нема да и стивне , раните ќе оздрават но нема да бидат заборавени од неа и нејзините блиски кои низ сешто поминале додека траела сета таа драма .

Да не ги заборавиме и сите останати родилки кои не успеале ниту да проговорат низ што се поминале . Да не ја заборавиме Пале , која го уби сопругот обидувајќи се да преживее , иако тој требал одамна да е зад решетки .

На кого да пријавиме во овој трул систем ? Од корен ни смрдат институциите , одамна се скапани .

На spacegirl92, simoncelicius, Sielo❤️ и 5 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Епа то е... ќе ќутиме и 'ќе пушиме'...

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.463
    Штом толку се вознемирила кога новинарите дознале колкава плата зема има нешто, не ми се верува дека се чесно заработени. Искрено, зарем толку би била ретардирана да се заканувам доколку некој би дознал колку пари заработувам а притоа тие се чесно заработени? Па горда би била.
    А муабети од типот па тоа е нејзино право нејзина приватност, никој нема право да го знае тоа бла бла ми се чиста глупост, колку да се тропа нешто безвезе. Не ја фатиле за очи, дознале колку пари зема.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    13.609
    Таа се вознемири и закани, зашто новинарите добиле пристап до податоци кои за неа се доверливи. Богами и јас би се вознемирил ако некој “Петре” добие пристап до мои лични податоци и трансакции.

На joy1 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Мислам дека платите на функционерите се во јавен домен.

На SugarHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    13.609
    Има страна каде шо се достапни? Баш ме интересира колку земаат другите.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Не знам кај можат да се видат, ама мислам дека законски се податоци од јавен интерес.

Дај некој правник нека асистира, ако не му е мака...

20. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.419
    https://vecer.mk/makedonija/sofijanova-podnese-ostavka-so-nea-i/
    Еве каде бил проблемот, провидно и скроз дрско: Наскоро ќе бидат назначени албанци директори, затоа што нели они за 500евра ќе работат..
    Сега ќе и почнат понуди од приватните болници, па ќе кукате кој ќе ви ги лечи децата.
    Ама ако, лекција за друг пат, како се поддржува и форсира својот народ, а ние ретките квалитети и стручњаци си ги бркаме. Автогол! Се надевам задоволни сте, сега нема да зима 3000евра, туку 10:)

На elimkd, VDT2906, Ugly Duckling и 7 други им се допаѓа ова.