Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Discussion in 'Политика и настани' started by Feminka22, Oct 14, 2022.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Тука пиши дека си поднела оставка од директорската функција, а не дека дала отказ од детска клиника. Како и да е ќе видиме што ќе покажи истрагата...

cresa-jagoda likes this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Сега ќе отиде во привафно здравство. Ќе видите. Слатка е директорска функција во здравство .

simoncelicius likes this.
  3. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Да, прашање на време е кога ќе се префрли во приватно здравство. За квалитет како неа нема зима. Не верувам дека ќе трпи некое партиско докторче со диплома од тетовскиот да и заповеда. Ама ај, живи били-видели.

elimkd and simoncelicius like this.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

На претходната директорка на детска клиника Наташа Алулоска, исто вака и се правеше притисок и само по неколку месеци на позицијата си замина во Систина. :smirk:

5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Хмм притисок за да се назначи Софијанова ? Или некој друг имаше после Наташа? Не се сеќавам знам едно време Ставриќ беше

6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Да, веднаш после неа дојде Софијанова, а пред неа беше Ставриќ.

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Затоа сега албанските директорчиња ќе си работат про боно. Ич, ама баш ич нема да го оштетат буџетот.
    Ем стручни, ем течно ќе зборуваат македонски јазик, ем ќе стојат на располагање 24/7, абе милина.

Last edited: Nov 2, 2022
    spacegirl92, elimkd, oblace1 and 10 others like this.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Тешко на тој што нема пари за приватно здравство. Се што бе чини е на клиника. Здрав ќе влезеш болен ќе излезеш..

simoncelicius and christinnn like this.
  9. Серотин

Серотин Истакнат член

Како со душа да чекавте да ја разрешат /да си даде оставка. Ете си даде оставка. Ќе видиме кој ќе биде новиот директор што нема ни денар да украде. :)

10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

А зошто си даде оставка ако беше толку безгрешна и сјајна директорка како што ја браневте?

Крадење е криминал, дали е од македонка или од албанска, исто е, стварно не знам што не ви е јасно.

11. Серотин

Серотин Истакнат член

Ее тоа го трубиме страници наназад. И за криминалот на албанците доктори и директори нека се истражува. За наредниот директор /ка нека се истражува. Ако е албанец да видиме дали ќе им биде страв да истражат, а сигурно дека ќе им биде.

12. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се истражува и се објавува цело време, ама криминалците си се држат и секој скандал само со објави си поминува, исто како и овој.

WildMk likes this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Хахаха а она како дошла на позицијата? Регуларно? :D

И не ми е јасно зошто пишувате "дали сте задоволни", како форум фемина да одлучува кој ќе биде директор, а не дека сите си се наместени и си се менуваат зависно кој има помоќни врски и луѓе . :D

14. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Ако некој во здравствово заслужува директорска позиција, тоа е несомнено Софијанова и уште ретко кои други. Софијанова иако со јасна политичка определба, беше вратена и во време на СДСМ на функција. Жената едноставно ја бива. Светица не е, најверојатно е и точно тоа со дежурствата, ама тоа е искрено најмал проблем моментално. Во секоја државна институција го има тоа, кога некој сакаат да исплатат повеќе му пишуваат дополнителни работни часови(што не ги изработува). Јавна тајна е, мислам.. особено кај оние кои ја обвинуваат за истото.. Еве според тебе, колку треба да ја исплаќаат? Помалце од 3000 евра да зема доктор како неа? Дајте малце бидете реални, па секој си го цени трудот. Може да заработува тродупло лагано..

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Ем ќе им бидат дежурствата јавни па ќе имаме увид дали крадат или не.

Ама најбитно е што дечињата ќе бидат згрижени и сигурни затоа што клиниката ќе ја води професионалец кој нема да знае реченица на македонски да состави.
    Ама акоооооо малку ни е.

За Алулоска искрено појма немав дека била директорка.
    Ама ја гледам кога ќе и дојдат дечиња на преглед сите ја гушкаат ја фаќаат за рака и се шетаат со неа низ ходници мислиш дека им е роднина а не докторка. Многу мила жена и многу пријатен пристап има со дечињата.

oblace1, duffi, VDT2906 and 4 others like this.
  16. simoncelicius

Можеби затоа што со помалку работни саати ќе има поголема плата сеа коа ќе замине во приватна болница?
    Не ти текна на тоа?

Directioner005 likes this.
  17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Она не заминува од државно, не трипајте. Ќе си оди ама во пензија, а од вакви его трипачки како неа саглам доктор не остана, за тоа зошто не галамите?

И пак ќе кажам, еден човек не може 15 функции да држи и да изработува професионално за сите.
    Колку и да е професионалец, нека си ја врши работата, не мора товар како водење на клиника да го има.

18. simoncelicius

Абе браво. Да имавме вакви како тебе на главни позиции сите проблеми ќе ни беа решени.
    Еве ти си баш компетентен да кажеш кој може да држи 15 функции кој може 14.
    А на кој му е товар да води клиника |(
    Па уште и неа ја окриви што имаме нестручен кадар.
    Не знам како тогаш толку способни лекари македонци имаме по приватни клиники школувани тука кај нас во Скопје, ако Софијанова не дозволувала да биде некој доктор како што треба....

И не се трипај ти. И да треба отиде во пензија, може па на приватно да лечи. Мал милион доктори имаш што лечат а треба да се во пензија.

19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ама кај спомнав јас колку треба плата да зема? Не ми ставај зборови во уста. Дискусијата е за друго, не за колку треба да е платата.

Mikha4 likes this.
  20. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Абеее колку сте заслепени, ако пишувала дневници, кој знае уште колку ја молзела касата од клиниката, ама само тоа знаете дека е една и единствена, а тоа е поголем проблем отколку што е комплимент, ама кој да ти каже Ивана. (facepalm)

Кој да биде крив за состојбата во здравството? Јас може сум, а може и не сум компетентна ама не сум и професор, и доктор и директор, и член на сто комисии, управни одбори во фонд за здравство и уште што не...
    Не се секирајте, нема она во Систина да оди, зашто ќе треба и од овие да се откаже, не само од директорската функција ;)
    Ќе ѝ замижат во име на репутацијата која ја има како врвен доктор, ама она лично крадела, никој не ја терал на сила. КРАДЕЛА ОД ПАРИ НАМЕНЕТИ ЗА БОЛНИ ДЕЦА, тоа да ви влезе во главите. Не од што е прехумана, зашто е обична апашка.

Bezimenka90, Luciferka and FridaodaMk like this.