Софијанова се закани на новинар откако ѝ покажа документ дека земала 3000 евра месечно

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Feminka22, 14 октомври 2022.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Само мала исправка, на исплата од дежурства нема придонеси, евентуално само персонален данок, тоа се околу 170000 денари.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    Нена, на дното пишува бруто примања 350. Значи ако сакаме попрецизни да бидеме, кеширала 220 цирка нето. И ако некој се потруди да го изгледа видеото, новинарот ја праша Од каде волку пари од дежурства? на што таа возврати МОРАМ да работам имам кредити. Значи не рече, еј морам да си пишувам дежурства пошто имам кредити не извртувајте непотребно, бидејќи тоа не помага ако навистина сакате да се раскринка нејзиниот хипотетички криминал. Никаде не видовме докази дека дежурала по телефон, тоа само некој полуписмен пишал така, нема доказ, нема снимка. Скока затоа што кажал дека дошол за едно, а дошол за нешто сосема друго, кое сѐ уште не е докажано, јас не видов конкретен документ или конкретно рационално објаснување од новинарот за тоа што всушност открил освен сѐ уште нејасен документ бидејќи никаде не го видовме во целост. И Нена, пак твојот коментар "имала ќар па ти помогнала" не докажува дека крадела разбираш? Немаш што друго да кажеш затоа што реалноста е таква, за сите професии, нечие искуство е лошо, нечие е добро. Ако новинаров навистина сака да докаже дека Софијанова крадела, супер, нека го стори тоа, сега има прилика, платформа, сите очи се кон него вперени, има шанса да докаже дека е во право.

На busybee и simoncelicius им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Е па во таа Систина внук ми Баџакова го спаси со соодветна терапија и дијагноза пред 10 годни!! А и на државна се толку цените ако не си осигуран,( пари кои ти си ги плаќаш преку осигурањето од Бруто плата ) ако е така нека ми дадат мене бруто плата па јас ќе си уплаќам кај сакам осигурување и кај сакам да се лечам а не ем мои заработени пари да ода во буџет ем да ми ги крадат. Колку сака нека е стручна овде не станува збор за нејзината тсрукност. нека докаже дека не е вака. Туку по бесна беше дека некој издал и ќе дели откази, хајка ќе прави.
    @Mikha4 е па супер.. Видиш јас за ова не сум знаела ставив од ѓутуре се заедно.

Последна измена: 15 октомври 2022
    На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Нека го тужи и нека си наплати дебело за клевета ако овој лаже

На Bezimenka90, Fraxinus, Pax и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    Епа секоја мајка нема пари да си го носи детето кај таа Баџакова ако вие сте имале пари.

6. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    Да де, и двете страни сега имаат шанса, и новинарот и докторката.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Апсолутно!! Еве и шанса, дека докаже, па да тужи и нека наплати 10 пати повеќе за клевета, А да ми кука за кредити давала.

На FridaodaMk и Mikha4 им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Сфаќаш што ти зборам!!! Ти имаш веќе платено толку во државно, искористила или не преглед било какков, снаеш колку пари имаме оставено во фондот? Мои, твои на сите од приватен сектор??

Плата во јавен сектор земаат од буџет- буџет се полни од приватен сектор од наши пари.. Значи сите вработени во јавно здравство, образование, иниституции ни се како вработени. И нема што да мимафта од каде ви е ова кој ви дал.

На Fraxinus, christinnn, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Нена знаеме за тебе дека исклучиво приватните ти се омилени. :)

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    https://press24.mk/node/244925

Да потсетам дека Филипче како министер и Аспазија како директор го затворија во државна и му отстапија цел детски кардиохируршки оддел сосе персонал на Жан Митрев. Само Чадиковски виде колку е саат и отиде во Систина да работи, да денес секој ден реди успеси.

На FridaodaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Абе пази да не е така. Систина ги зеде најдобрите специјалисти од државните клиники. На Клиника специјализант ќе те прегледа и тоа ти е. Мајка ми беше скоро на Хирургија, знам како помина.

12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    8.932
    И јас би била бесна да си го видам договорот на телевизија, односно негов "хипотетички" извадок. И да, реално, ако тоа е начинот на кој се злоупотребуваат податоци по институциите, тогаш сите треба да се плашиме и да не тангира тоа, зашто утре твојата плата ќе осамне на форум, ама тоа што ти заработуваш помалку од неа не значи дека не крадеш. Дајте малце критичко мислење.

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Е па кога на државно за да те примат треб да чекам и да фаќам врски и да плаќам мито, и да се задолжувам за услуги, да носам поклончиња.. Море мрш.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394
    И мито да зема поефтина е отколку ние во Систина каде што сите прегледи би те фанеле најмалце 1000ев. Јас сфаќам ти не сфаќаш.

15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Моја плата нема да осамне на форум, зашто моја плата е деловна тајна во приватна форма која можам да ја тужам ако излезе во јавност.

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.671
    Допаѓања:
    39.946
    На Sielo❤️, VDT2906 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Само така и само напред.. Реалноста наша за жал.

18. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.394

За сиромашен народ бог е Софијанова не Систина. Ако немам пари за Систина да го однесам детето гајле ќе ми биде колку украла дотичнава? (а не дека е чесна).

На Sielo❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.614
    Допаѓања:
    121.707
    Не е тука муабет Систина или било која друга приватна. Нека докаже дека не е точно!! Не и оспорувам дека е стручна. Ама ете за ова нека докаже. Овде нема врска нејзината стручност. Не исклучувам да е хајка да сакаат да ја сменат и се останато ама ајде веќе кога излезе ова нека докаже. нека го тужу оној од Алсат и нека си наплати за клевета.

На FridaodaMk, Mikha4 и simoncelicius им се допаѓа ова.
  20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Со ова се сложувам најмногу.
    Колку луѓе се "вработени" по некои квази администрации, каде што немаат никаква фунцкија, а зимаат прилично големи плати.

Не го оправдувам ова, ама во толку очајна и неизбежна ситуација сме што на некои работи мора да прогледаш низ прсти.

На Bezimenka90, busybee, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.