Поима немам искрено, залетана со маска не видов како се вика. Може е Траки Таму е иначе кај тебе.. Тука од страна на месарата. Еве гледам на кесите, Траки била
Бев во Базаро. Повеќе зашто нерва ме фати МЕНЕ, а јас треба да сум најсмирена, тоа се очекува од мене. На врата има корито со течност за дезинфекција, и гелови за раце. Внатре нема повеќе од 10 луѓе. Како нинџа претрчав, купив сметалка ( за да учиме математика), фломастери, дрвени, лепаци, коцки за редење, разни стикери, темперни, украсни салотејп лепаци... ...и јас си купив фонтана.Ја грабнав под мишка како да е последна и се затрчав на каса Дома се што купив испрескав со алкохол и сеа два дена ќе ме нема овде, ама само два дена Има некој шема за ТВИСТЕР??..или нема шема таму
Маж ми ја игра со ќерка ми, ама колку што знам фрлаш коцки, две се, на едната ги има полињата, а на другата се фигурите. И според тоа што ќе ти се падне, така треба да застанеш. Се надевам добро објаснив Делува збунувачки, ама лесна е. Ќерка ми сама ја играше со внуката, ептен им беше забавна.
Moите се мали, зависни од мене. И за сите игри и занимации јас морам да сум со нив. Освен кога играат со вода. Ама осведувам на минимум, викам да не ми настинат, каде ќе ги носам сега со ситуацијава
Шише од кисела вода накитено со се Ова е нашата госпоѓа. Потребно е :празно шише, две сламки, картон од тоалетна, еден лист а4, непотребно крпче,лепак и украси за госпоѓата.
Закон идеја за возење велосипед https://www.facebook.com/516630142/posts/10156851801120143/?sfnsn=mo&d=n&vh=i
На моево дете едино му фалат лулашки, надвор да се истрчка. Не е покуќарче, баш е уличарче. По градинка не пати. Напротив, а и спомнам одма менува фаца и вика нејќе гадинка. Со мм работиме од дома и многу е тешко да се организираме по цел ден. Само одиме и докупуваме материјали од книжара. Внимание и се задржува само кога коцки реди, игра со слајм и се шлапа во вода. Било со што вклучува вода е интересно Омилена активност и е скокање на кревет и трчање на тераса или околу шанк. После ќе ја извадам снешко да правме. Има доста снегче. Кај ни е крајот уште минимум 1 месец луѓе. Јас се скренав веќе.
^ лизгалки... сеа се мислам да купам и да ја однесам на плац, па бар викендите да искористиме ако има сонце преку ден. Таму нема никој, се уште нема ни пат асален ни вода ни струја... како недопрена природа... Сакам да изнакупам такви работи за во двор.. не дека е кој знае колку голем ама сепак има место... Каде има со понормални цени знаете? Се што видов е по 6000 па нагоре.
Гледам и јас за дома да ставиме - уште тоа ми фали. 100 пати гледам и се предомислувам. де лизгалга, де трамболина, куќарче.. Џабе на викендица, не сме таму.
Немам ич место дома А ова ќе го користиме се надевам ќе пројде кризава брзо.. па сакам викендите таму да ја носам... малце да ја тргнам од асфалтов... Секако имав намера да опремам таму... Ама и таму треба да имаш кај да складираш и така... сеа само замисли си правам.
Ное правевме фигури од тесто.(без квасец), се скамнаа па ги боеше. Деновиве сакам да и купам глина, па да прави пиленца. Иначе денес со татко и беа на снег. Цела вишок енергија ја потроши надвор и многу беше радосна.
Не мораш глина. Јас купувам еден пластелин (не е класичен), многу помек од обичниот кој лесно се моделира, и брзо се суши (зборувам за неколку саати на отворено) и добиваш фигури какви сакаш. Пакет со 15 бои пластелин пакуван во кесички е 120 денари (ова во тримакс книжарите). Нас ептен ни е погоден за работа. Инаку оригиналниот кој е многу поскап се вика џампинг клеј.
Се наоѓа секој ден по нешто ново... Обавезно гледаме еден час барем да сме надвор( деновиве го носевме на село) вози велосипед или игра во двор зошто само таму имаме огромен двор. Дома знае да се вклучи да помага во домашни обврски наутро,гледа тв училница иако не оди во школо, бои,црта игра деновиве со коцки па ги преносува со камиони, измислуваме игри склоп склоп со просторот и секој ден вежбаме. Особено интересна му е зумба за деца Ех,да, периодов му е дозволено и познатите Близнаци да ги гледа
https://m.youtube.com/channel/UC8EVHc3aoIkRYcCJXTzeILw/videos Е-занимална, јутјуб канал за децата од предшколска возраст. Соработка на УНИЦЕФ и градинките во Македонија.
Majki golemata e 6god i od septemvri ke bide 1vo odd.. Vo izolacijava se slucuva i da neznam veke sto da im dadam zanimacija Gi podgotvuvate za skolo? Sto gi ucite? Nekoja idea za ova vozrast