Епа ако не ти чини - не се мувај, што да ти кажам? Или замоли го да си ги прибере рацете, за да не испадне дека те испофаќал и не сте се виделе повеќе. Стварно не ги разбирам некогаш коментарите од овој тип. Ако мене негово „фаќање“ ми годи, тогаш супер. Ама ако не ми годи, ќе му речам. Зошто да трпите ако не ви е убаво?
Многу ме збунуваат машки што се муваат со некоја што им се свиѓа и после се прават дека не се знаат. Стално гледав со некоја ако се мувам да останаме у контант, не мора одма врска да почне ама бар 2-3 недели ќе се гледаме сигурно додека да видиме како си одговараме. Може и со месеци да се гледате и да прејде тоа во нешто повеќе без да имате врска ако нејќете во моментот... Не е дека мора само со една да се муваш и готово, или мора да се правиш дека не ја знаеш, или ќе ти заврши животот. Чудни се мушкиве
Не знам дали не се изразив убаво или ти не ме сфати добро.. Нормално дека неможи од прв пат излегување - мување да дозволам да ме фаќа кај ќе стигне и нормално дека ќе му речам без ни ронка срам.. Јас не сум тип што сака мување, ама ете некако со тие што сум излегла а од друга страна сум излегла бидејќи сум сметала дека ќе биде нешто повеќе од мување испаднало само тоа (што да правам bad luck - муабетов да го продолжам во темата Зошто секогаш запаѓаме на погрешни мажи) ..али како и да е нели кажав дека денес ниту една врска не почнува туку така без да бидне ништо. Јас капа би му симнала на тој што би прифатил со девојка да излегува другарски (без лапање,допирање) и после тоа кога ќе се запознаат подобро да станат пар.. на кој и да му речиш така ќе те погледне чудно и ќе избега сто километри од тебе а ти од друга страна ќе си го гризеш јазикот мислејќи дека си испуштила прилика.. Нејсе, вистина е тоа дека ако некој сака нешто повеќе со тебе ќе прифати да се дружите прво па потоа што биде нека биде, но за жал многу ретко некој би прифатил такво нешто.. едноставно машкиве денес немаат време за губење Се трудам да ја разберам оваа полемика долго време и никако неможам, што е толку тешко да кажеш едно „Здраво“ со некоја со која си бил си поминувал време, ете можеби не било нешто многу сериозно.. ама мајке му на некој што едвам го знаеш ќе му речеш два збора од култура а ова како демек -Еј те измував сега небитна си, непостоиш... Многу многу мизерно и детско понашање.. Тоа е кукавичлук не е е машкост, не дека ќе умрам ако мувачот не ми рече здраво ама ниско е ептен.. основна култура е тоа.
Сега веќе се разбираме Што се однесува на болдираното , ми се случило мал милион пати. Само што мене не ми е криво и пак би го направила истото. Важно ми е како се бакнува оној со кој сум (за секс веќе да не правиме муабет), важно ми е да ми е погоден, па затоа тоа сакам да го „проверам“ од старт. Што ако се гледаме две-три недели само со разговори, и по првиот бакнеж сфаќам дека типов ненормално ми одговара карактерно, но не ме возбудува? Или обратно: замисли ти скроз да се загрееш за некој, а по првиот бакнеж тој да сфати дека не му одговараш... па ќе си ја тупаш главата зошто после три недели гледање и разбирање и долгометражни разговори веќе не сака да се гледате. Според мене, ако веќе не на првиот, тогаш „мување“ во рок од три состаноци е a must!
И да сакаш и да неќеш сума сумарум од каде и да вртиш пак ќе испадне мување.. и од мување се' се започнува. Ете како што викаш можеби некој баш после првиот бакнеж ќе осети повеќе привлечност кон личноста и може да се заљуби отколку прво да има само другарски контакт.. ( сум била и во двата случаи и љубовта побрзо ме снајде во првиот ) .... Али добро, ти викаш дека не се каеш за тоа што си се мувала и тоа е во ред сепак тоа е твое ама не се сите карактери исти, еве јас пример немам такво мислење од личен аспект, јас кога ќе се сетам се чувствувам неубаво и искористено и мене лично не ми донесе ништо поучно тоа мувањето освен што сум била бројка на некого.. и тоа е тоа. Ама како што реков, денес е такво време што не можеш да го пронајдеш принцот без да бакнеш многу жаби така да не ни преостанува ништо друго освен да си се муваме па тој што ќе биде ќе си остане
ахх 27-28 времето кога треба да си најдеш некој што ке го прелажеш за да се врзе (и никогаш да незнае докрај се што си праела мегу 16 и 27/8 ) сакаш да кажеш дека жените немаат пријатели од интерест/муватори на таа возраст (некој дури и ако имаат врзано бета со дебел новчаник)
Во право си за се што кажа, ама зошто да те допира кај ќе стигне? Ако не сакаш да те допира нема да му дозволиш.
Епа кога веќе си решила да излезеш и да се муваш со некој се знае што следи не можеш ти да излезиш со некој што сака само мување и да очекуваш дека ќе правите муабет за економската криза. Тоа е мувањето лапање и драпање,е сега тебе ако ти е неубо и незгодно некој што едвам го познаваш да те фаќа секаде (што мене и пример ми е) нема да прифатиш да се муваш со него и крај.. Ќе чекаш подобро да се запознаете да се зближиш повеќе па после другото.. Ма да денес да се муваш со машко и да му ги тргаш рацете цело време и да му велиш на секое не ме фаќај ваму не ме фаќај таму ќе си речи оваа е затуцана во кој век живеј и нема да го навидиш повеќе што е и подобро кога веќе те гледал само за тоа.. Али тоа ми беше муабетот дека кога веќе си се решила да се муваш со некој нормално е дека ќе има допирање и нема што да те чуди.
Па нема да му речеш само ке му ги тргнеш рацете. Може да ти ги стаи на половина или на врат, или било кај, не мора да те драпа за цицки и г'з. Можда си постара од мене неколку години, па поразлични се работите кај вас. Ама како и да е, мислам дека нема потреба да му дадеш да те фаќа уште од прво мување.
Те сфаќам што сакаш да ми кажеш и се согласувам со тебе дека нема смисла од прво мување да дозволиш ама второто третото мување веќе е нормално.. Ама муабетот ми беше дека кога веќе си прифатила да се муваш со некој нема што да се тргаш оти тоа е мувањето.. А дали било на првото или на петото истото ти се фаќа