Oh maki dali ima nekoja devojka i za mene ostanato Inace muvanjevo poke ne mi odi se otkazuvam poleka poleka mora nesto da se bara seriozno
Се шалам така Камелија... Од секогаш го имало ,,тоа,, ама сега поинаку се вика. Често од децата слушам дека ,,мување,, и ,,шмекање,, се два различни поими, ама оти се машки ми е срам да ги прашам, па еве изворно си добив информација.
Ми се потроши пенкалото од цртки ставање Иди-бегај бре...да ме мував и шмекав поубаво ќе си поминев во животов
Ех, па ни јас не кажував по дома. И само да знаеш, вака беше во “мое“ време. Сега слушам од помаливе братучетки дека петингот е модерно мување Ние не се драпавме одма де, кај нив се подразбирало... остарев и јас.
Ухууу, а жените се рачунаат? Со се' жени 26, а бeз нив 23 во досегашната седум годишна "мувачка" кариера.
Во мое време беше срамота да се бакнеш со машко додека не почнеш средно. На мене првиот бакнеж ми беше на 12 години и на никого не кажав. Ми беше срам. А бакнежот го памтам. Баш убаво ми беше.
Имам 10 години помалку од тие што ги напиша - 58 години. Си ги множам годините со 2. Од моја генерација јас бев една од понапредните во мувањето.
И мене ми беше на 12. Се смувавме, па после ми беше дечко... цели 5 дена Инаку сите така 6то,7мо се промувавме, имаше по некој и порано, во 5то, ама малку беа тие Инаку си водев евиденција на бакнувачи (мувачи), баш имав список, име (или надимак) и датум(и)
Напредни сме јас и ти. Е тој мојот не ми беше дечко. Баш пред некое време се видовме и е потсетив на периодот кога се мувавме. И јас имам список. Се памтам во мојата глава. На ливчиња не сум запишувала затоа што некој ќе ги најде и ќе прочита. Интересно ми е да се кријам.
Па ни мене не ми беше, се мувавме една недела, па се фативме, па раскинавме за 5 дена. Имав една дешавка, со еден мувач, после некое време (2-3 години), ме среќава, муабет - како си, што си... јас како теле го гледам. После се навреди и ми се претстави кој е...
Првиот пат кога се видовме после толку долго време, одма познав кој е. Таков лик не се заборава. Сега е оженет и има ќерка. Секогаш се поздравуваме кога ќе се видиме.
Абе првиот ми е комшија, до ден денес по пижами леб купуваме Овој беше еден од многуте заборавениов...
На мене првиот ми беше комшија. Кога ќе ми текне колку се криевме, ме фаќа смеа. Сега е во странство. Пред да замине, често се гледавме. Маж ми ме зеза - ти го нема пријателот.