jas imam branovidna i ne mi e problem a mozes posle banjanje da ja splete vo edna obicna labava pletenka i taka prespi nokta ako se banjas pred spienje i sabajle koga ke ja raspletes branovidna ke ti bide i spleti ja koga ti e uste vlazna edna drugarka taka pravi
Со фигаро или со преса што има повеќе опции со менување на тие плочките и на најслабо кога ке се стави се прави брановидна косата.
Прво ја прскам со едно спрејче што сама си го направив (вода, маска за коса црната од глис-1 мала лажичка и лак за коса) и потоа ја собирам во 2 пунџички кај ушите или плетенки, за 1-2 саати ми е виткана. Со пунџички ми испаѓа мене поубава.
Вака пред легнување со мокра коса или ставам пена. А доколку ми се брза на истиов начин и ги минам прамените со пеглата
Со 2 плетенки, бидејќи ми е доста густа и таман едри бранови ми се направат (не ги стегам многу плетенките, лабаво ги плетам) Како на сликата нешто излегува...
ја виткам најчесто со вакви витлери ...полесно нешто нема некогаш знам и со плетенки или со вакво ќе направам пунџа и после некое време ми е виткана
Мене природно ми е брановита, јас само пена и ставам, а кога ми е пеглана и исправена и сакам брановите пред спиење ја мокрам со вода и ставам пена/гел и плетам плетенка. Утредента ја одплетам плетенката и ставам пена