Многу сакам преса за бранови, но понатаму. Понекогаш ја плетам на прикривам со фолија и со пресата поминувам.
После миење ја сушам и ја врзувам ниско во пунџа. После саат време е брановидна,и мноооогу убава Или па правам една плетенка,поминувам со преса неколку пати и Voilà-бранови!
со крпчиња ја врзувам додека е уште малку влажна,или пак со пегла ја виткам а потоа со прсти минувам низ неа,ги растурувам малце локните
Мене најубаво ми се витка со внатрешна плетенка ја плетам недосушена и ја чувам 1 ден најмалку потоа само лак му ставам и исто како на фризер да сум била да ме извиткаат @SunnyGirl2 со преса поминуваш ако ти тереба фризура за одма или за поубави локни?
Retko so figaro, poveketo ja pletam vo dve pletenki ubavo stegnati. spijam taka i posle ja odpletuvam ja rasceshluvam so prsti i prskam lak.
Не ми стои брановита коса ама мерак ми е понекогаш. Избегавам пегли, преси и сл. па ја виткам со плетенки.
Мислиш на вакво фигаро со пластични поделци? Мене на фризер ми имаат правено брановидни локни со вакво фигаро, убаво испаднаа. Мислам дека ги имам гледано и низ салоните за бела техника, не се сеќавам каде точно. Најлесно ми е да постигнам брановиден изглед со преса. Купив и фигаро со конусен врв, ама сепак полесно и побрзо го постигнувам изгледот што го сакам со преса.
Да да, баш на вакво мислев Го има на една страна Продукти мк, а гледав и техно маркет имаат скоро исти па треба да одлучам кое да го земам. Посигурно ми е во техно маркет.
Зависи како се поставени поделците, такви локни испаѓаат. Кај мене испаднаа спирални, не такви како со обично фигаро.
Женски кажете лак за коса сакам локни со фигаро да правам ама да не биде тоа дека треба да ми стои како перика туку да издржи барем 8 часа онака лелеава и со волумен хелп