Дефинитивно ретардираната Катица кажа и внукот како си го запослила без никаква потешкотија и дека е тоа нормална работа
Роднинските врски на Груевски и Мијалков не ти сметаат? Директори на фирми се роднини со овие двајца, па самите тие двајца се први братучеди. Тоа не ти смета? Вмро го измисли вработувањето роднини. Ама што, дека сега им влегоа во дувлото и ајде ќе ги плукаме за тоа, па што не излезе Грујо да каже за неговите роднини и за неговата плата колкава е? Гледај што прават, судска наредба потпишана од судија не сакаат да ја спроведат, ги кочат, а вие тука викате Сјо не работело џабе пари земале. Ете гледаме кој ја кочи работата, и кој ја признава вината со прислушкувањето. Судска наредба не почитуваат еј, нели ти кажува тоа дека се виновни?
Многу работи ми сметаат и не ми се допаѓаат од оваа владејачка партија, но на жалост сме немоќни..премногу се интелигентни, користат состојба во држава во која нема асална способна опозиција и ..и што...не ебав**т како сакаат. Поентата ми е дека Катица навистина не ја бива, една нејзина изјава неможе да биде дадена а да не биде исмејана.Таков простотлук во комуникација и прости одговори, епа досега немам видено Преслушај и го уште еднаш одговорот на прашањето колкава и е платата и зошто не сака да каже....ајде молимте, бруки е цела.
Oti?? Vnukot crnec li e? ako mozea zenite na: Grujo vo KHV na Todorov na Milososki (ne samo zena tuku do vtoro koleno) na Mile Janakievski na Stavreski OTI VNUKOT da nemoze? Treba da sedi doma oti teta e toa sto e? Neka kjari i nekoj drug osven gornive!!?!
Немам ништо против внукот, сите треба да имаат работа и да работат и сите сме некако запослени преку Јанко или Станко, мама или тате. Работата е што навистина ова Катето е толку проста, невидено проста и неснаодлива во давање изјави.
Prosta ama ete si tera rabota. Zarem NG ne e prost? Da ne e listot pred nego tesko da sVzi dve recenici
Мое мислење е дека НГ е далеку, многу подалеку од неа со интелигенција..инаку и он има кинато зелени, не велам дека е идеален.
Проста или не,ќе каже времето.Не ни треба да е елоквентна и многу да збори,а ништо да не прави.Од многу зборење,еве до кај сме.Дела се бараат,а СЈО барем прави нешто. Да не беше државава корумпирана колку што е,одамна ќе беа зад решетки сите што се огрешиле пред законот.
Премногу биле интелигентни хахах, оф бе ти не знаеш колку можеш, не ни сакаш да знаеш. Народот може многу, ама баш многу, не се од Вмро паметни туку глупи, ја партизираа секоја институција затоа ли се паметни? Па премногу дури, оф бе што не ќе прочиташ. Ти демек не можеш да гласаш против или било кој друг, па викаш ништо не можеме, можете ама не сакате, трпите закани, уценувања, затоа не сакате а не дека не можете. Државата е народот, а не Вмро.
Така лесно, бркаш едни вработуваш свои и готово. Демек тешко е тоа. Од што се паметни не се појавиле на дуел 10 години, оној Нелоски од Умс избега од дуел на тв, Илија Димовски исто избега од Шилегов, Грујо од Заев веќе 10 години бега.
Повеќе е како иди во некое село или помал град, побарај луѓе со комплекси на ниска вредност, кажи им ќе дојдеш у Скопје, ќе те вработам у администрација , ќе ти дадам пари ,ќе те направам човек а ти само треба да викаш "со тебе сме премиере" и да ти е гајле дали другите го јадат стапот, да се појавуваш на анкети и на митинзи.. И ќе види тој , леле 200 евра , исто ко 2000 да зима, со две раце ќе потпише.
Аууу се јави граџанинот, ова де скопјанецот, староседелецот, па оние од селана и помалите градови не му се на нивоУ. Епа не ти се, не можат толку ниско да паднат.
Зборев за одредена група на луѓе кој Грујо ги вработува во администрација, не сите што се надвор од Скопје. Али претпоставував дека ќе се пронајдеш во текстот. Тоа е , вистината боли.
Е тука ништо не можам, се предавам. Доколку не ја разбра поентата, кревам раце, не можам да ти сервирам на готово као на Кејти. На кратко само, ништо немам против скопјаните, јас сум од Скопје, ама жал ми е што не успеа да разбереш, иако те лајкнале на партиска база, демек мисла од Аристотел анализираше. @Yipman2 ти убаво си кажа"во селана и помалите градови" демек во поголемите градови и села нема шанси, не се вади сега, од кажаното не се бега, ги направи оние од другите градови недостојни за било што, продадени души. Не можат сите да живеат околу Влада на РМ, има и такви што живеат во Валандово, Страхојадица, Лескоец итн. Ама според тебе центарци да не ги пипаме,а? Знаев дека ќе се пронајдеш и ќе се обидеш да се извадиш као демек-не бев ја.
Ќе ги употребам твоите зборови за предходниов пост . "Е тука ништо не можам, се предавам. Доколку не ја разбра поентата, кревам раце, не можам да ти сервирам на готово " Друго. Абеја не се понашај како Латас да вадиш приказни, имај малце респект за себеси и не се бламирај на форуми со пишување глупости и однесување како 3год дете... Трај си до 11ти и после барај си нова партиска книшка. Таквите како тебе само така и ќе опстанат во општеството. За жал.