Специјално Јавно Обвинитeлство (СЈО)

Дискусија во 'Политика и настани' започната од kukla21, 30 март 2016.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.300
    Допаѓања:
    261.131
    Знам Рефи за нив, лошо се разбрав со Петар. Мислев ми вика дека сите аболицирани се за изборен криминал.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Тоа СЈО е вештачка творевина,измислена од западните земји со цел да се апсат функционери од власта.Зошто во ниеден случај до сега не беа споменати лица од опозицијата?Они можда се невини !? Да не коментирам па за кадарот,посебно за раководотелот на СЈО.Ниво на комуникација (немам две чисти)За жал такви опстануваат во нашата ни мила Македонија.

На kikin и Abeja им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.717
    Site institucii se vestacka tvorevina,pa SJO ne e efinstvena.
    Kako i sam kaza se apsat funkcioneri od vlasta..za tripati da pomislat pred da napravat kriminal..minister,direktor na javno pretprijatie ili gradonacalnik od opozicija NEMA ili se retki,pa i ne se pod prismotra.
    Od opozicija ima obvineti i ABOLICIRANI (ako sledis bar malku ke znaes)..
    Sto mu fali na kadarot na SJO -neznam..
    Nacin na komunikacija??
    Mozebi so kafe i lokum i sladok muabet treba na presovite da sluzat.
    Ili vlasta ja izapsija pa necini SJO.

На theowndemon, galapce, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Да следам.Аболицирани се и опозиционери.Ако биле чисти немаше да бидат на таа листа секако. Јас немам против тие што правеле криминал,треба и те како да одговараат.Но да биде правен систем еднаков за сите. Ќе одговара Грујо,а Зајко да не одговара зашто така им одговара?А за кадарот да не почнам.Катица не знае на прес еден текст да го прочита,а не па да сосредочи една мисла.зДругата "опасна" такозвана Држиме е ко натрипана додека ибјавува "бомбастични" случаи.Има фала богу правен систем,обвинителство и судии колку сакаш.Не е потребно СЈО.

На kikin и Abeja им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.717
    Ne mi e celta da se raspravame.Prvo toa da ti kazam.
    Vtoro i Zajko da si odgovara.
    Ama i Grujo i Mijalkov.
    ..
    A toa deka Kata cita-da cita...ama ima daleku pomala funkcija od Grujo...ednas dva zbora ne svrza..ako ne mu napisat i ako ne go uvezba i toj zvuci kako nepismen.

На galapce, celineparis и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Т
    Ти ќерка да не си и на Ката? :D Далеку од расправање,демократски си ги споделуваме мислењата.Друга работа е дали ни се допаѓаат или не.Поздрав се читаме на 5 јуни. ;)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.717
    Ne.Kata ne mi e majka.Moze sestra da mi e...
    Na 5-ti ke se vidime..da.
    Oxnapred znaes scenario.
    Kako i scenarija za minati izbori.
    Doviduvanje.

На celineparis, ninja35 и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Самиот си одговори уште во излагањето. Се гонат луѓе од власта затоа што тие биле во позиција да направат криминал и да ја оштетат државата. Опозицијата немала ваква позиција.
    Башка до сега имаше доста апсења на "опозиционери" по мислење - Љубе, Кежаровски, еве и Бучковски...
    Малку ги мешате работите. Тие што се ЗА СЈО не се дефиницина ЗА Заев. Ако Заев правел криминал и тој да одговара треба.

На theowndemon, 8petre8 и referentka им се допаѓа ова.
  9. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    СЈО без специјален суд не може да постигне ништо, единствено што може е низ процесите да покаже на јавноста за што се работи. Само луд човек може да верува дека судии кои ги поставиле оние на кои треба да им судат на начин на кој се избрани дека ќе се осмелат да ја досдат макар и минималната казна на оние крупни ѕверки. Секако ќе има ситни рипчиња кои ќе завршат во затвор но во никој случај не може да се очекува некоја од крупните ѕверки да биде осудена дури и да ја повлече Иванов Аболицијата.

Да напоменам за оние кои не се упатени, СЈО не е суд, туку обвинители кои изнесуваат докази и обвиненија. Но главниот збор го имаат судиите, оние судии кои одредуваа притвор за 200 евра мито а осомничени за милиони ги пиштаат да се бранат од слобода.

На theowndemon, galapce, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    582
    Нека одговара секој што заслужува . Јас не сум политички определен.Само сакам искреност и правда.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    СЈО пиши пропало.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.534
    Мислам дека СЈО ќе опстане....а и сакам:)

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Зошто?

14. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Зошто од старт работата е почната надолу.
    Од изборот на специјалната обвинителка, нели треба да е неутрална, а не од Сдсм ?
    Па, оние двете околу неа,посебно таа Фатиме, тежок агресор е, секој психолог одма би ја проценал.
    Истера двајца обвинители, (не се разбра зошто; а самата бараше поголем број), а не го намали буџетот за тие двајца (кај ќе одат сега тие плус пари?)
    Во сите прес конференции и изјави, со нејзиното однесување нејзината стручност и способност ми паѓа во вода.
    И многу друго, да не набројувам.

Жената доби таква улога, можеше да биде подржана, воздигната од народот ако од старт ја тераше работата како што треба.
    Ама преочигледно е дека ништо од тоа нема да биде ни 2%.

На 8petre8 и Outlook им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Прво не е од Сдсм,таа е избрана од сите политички партии.
    Одма за буџетот нејзин се фативте.Од кај знаеш колку средства и требаат за работа?Сигурно не повеќе од една скулптура на лав,на пример?

Ти како психолог ја процени Фатиме?Агресор била?Да не треба да е сервилна и нежна,да клима со глава,како што сте навикнати да ги гледате сите поклоници на власта?

Не е воздигната од народот затоа што ги гони оние кои се огрешиле пред народот?

Оди излези и види колку луѓе секојдневно даваат подршка на Сјо.Не гледај вести на медиуми кои ја воздигнуваат власта,прочитај и гледај други вести,па и странски,па направи споредба.Може тогаш покритички ќе размислувате и ќе видите дека треба да сме среќни што се уште постојат обвинители како овие.

Правдата е спора,ама доаѓа за секого.

На kukla21, JuLleE, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Не ми се верува што читам ахаххаах ме знасмеа, фала. Никако нема буџетот да се кометира хахаа за тоа се таму потешки да си заминат ама барем дел да беше за обука ... а странски медиуми аааааа да, браво хахаа Згасна ѕвездата СЈО со првото излегување на Катица.

17. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Ако ова е барем малку нормална земја, СЈО треба и мора да опстане. Едноставно неопходно е СЈО за Македонија да се врати на здрави нозе.

На referentka, anaja1 и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  18. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Смеј се и понатака....ама не заборавај,кој последен се смее-најслатко се смее.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Се сложувам ама кога тоа обвинителство ќе воведе и ќе постапува по ЗЛОЧИН КО СЕГАШНИТЕ ДЕЦА И НЕРОДЕНИТЕ ВО ФОРМА НА УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВАТА која ОД ДОМА НЕ ЈА ДОНЕЛЕ.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Јас сум дел од масата како ти, така што треба да плачеме не да се смееме ама кога оние тоа го можат ќе се смеам бога ми и последна.