Ццц Сега гледам како сум пишала. Демек некои битни причини знам зошто да се спие со пуштена или врзана коса. Мене главата ме боли ако спијам со врзана зш имам баш густа и тешка коса
Во право си,не само што се појавува главоболка туку и викаат дека косата станува покршлива ако е пречесто врзана,па и за спиење.
Со врзана сум нон стоп за спиење па и по дома, многу мразам кога си наоѓам влакна по перницата или постелнина и од таа причина не давам ниту влакно да ми штрчне, само за излегување пуштена а па кога готвам мислам од толку што ми е стегната глава ќе ми падне
Со пуштена коса. Многу ретко ја врзувам. Сите фризерки ме караа порано бидејќи не било убаво постојано со врзана коса, а пак при спиење се кубе и сабајле топки коса собирав.
Порано со врзана, ама ептен ја стегав. Почна да ми опаѓа косата на некој делови, кога ќе ја пуштев на ластикот еден куп коса имаше. Сега строго со пуштена или со марама ја собирам да не ми оди во лице.
Имам спиено со ластиче и никогаш повеќе. Клопче коса вадев насабајле. Бетер од стегач. Имам и со штипка заспано.