Веќе скоро 1 месец почнав да спијам со врзана коса,односно полабава пунџа. Ако спијам со пуштена коса има шанси многу побрзо да ми се измрси бидејки и лицето за време на спиење многуу ми се мрси и така косата кога е пуштена ми доаѓа во допир со лицето.
Кога сум дома секогаш ми е врзана ни влакно да не штрчне, имам долга коса и многу мразам кога ми падне на тепих , од толку стегање и глава ме заболе.
Со пуштена. Ако спијам со врзана после главата цел ден ме боли, а и реално нејќам да ја тегнам со стегачи мислам дека така многу ми се кини
Со пуштена секогаш, зашто ми смета стегачот кога спијам на грб. И за да не ми се кубе така повеќе косата.
Летово спиев со собрана во пунџа зошто ми е до половина косата и жешко ми беше, а сега кога е поладно со пуштена коса, не ми пречи.
Пред спиење ставам малку од маслото со арган на балеа само на краевите и ја плетам во една или две лабави плетенки, по потреба пред нанесување на маслото ја расчешлувам по нанесување на спреј/регенератор за расчешлување. Спиењето со пуштена коса, коса врзана во реп или многу стегната пунџа многу ја оштетува косата. Не препорачувам.