Контрацепција е друго. Ама еве ќе му кажам абе крварењето ми трае 7 дена, а циклусот 30. Или абе ептен ми е редовен. Или абе да знаеш ич неам болки. Или кафетин ментруал ми помага Ок и? Шо корист он од тоа инфо? Општи факти збориме, не болести. Као он да ми рече - сабајле многу ми беше тврд. Ок браво, и?
Добро, ама од еј овој пат неам болки, до имам топче на тестисот и не знам што е, има побајаги разлика.
А зошто па да не го информараш? Што ќе загубеш ти во тој случај? Јас маж ми го информирам скоро за се што ми се случува. Еве му кажував како се пресметува плоден ден, како се пресметува термин за пораѓај, како доаѓа до раѓање на детето, за некои симптоми, болести. Што е толку опасно ако он ги знае овие работи?
Бескорисно ти е да знаеш дека партнерот си го научила на нешто корисно? Браво. Он мене ме информира ако има некоја промена кај него, му давам совет ако знам и тоа е. Зошто да не ми каже ако има некој проблем? П. С. Надвор од темата, ете ме информира како се изработуват пвц врати и прозори оти тоа работе. Јас тоа утре нема да го работам, ама зошто да не знам некое инфо
Ама ако веќе излезе проблем ќе каже, не знам колку пати спомнав. Направив споредба со циклус кој патем е нешто нормално, не е болест или знак за болест. Значи јас да зборам за мојот циклус е као он да збори со мене за неговите ерекции - колку ги има, какви се, колку чести итн или функција на простата. А мислам ретко која се замара да знае простата што е и за што служи.
Бидејќи го осеќаш близок, и е прв со кој сакаш сè да споделиш. Не ти е само партнер туку и најдобар другар, со кој можеш сè да кажеш, што ќе посакаш. Вклучувајќи општи муабети. Ако ти сакаш такви работи да зачувуваш за себе, тоа е друга работа.
Мене ме занима вие за што си разговарате? За времето? Ако овие работи ти се бескорисни не знам што да кажам тогаш. Ако он утре ќе сака нешто да ти каже, ти што ќе му кажеш? Не ме интересира?
Мене ми е нормално да споделувам работи, сакам да знам за партнерот. И си кажвам и за циклусот зошто да не, имам тешки циклуси и ќе му кажам денес не можам да движам ми е лошо. Го осеќам за близок и затоа сум со него, ако има некаков проблем нормално дека сакам да знам макар тоа било топче на пенис. Може да биде ништо, но може да е и сериозно.
За мене ова се скроз нормални муабети. Пример мене денес ми е трет ден со менструација, па му плачев ради болките, па уште колку дена ќе ми биди вака, шо апчиња пиев итн итн. Ништо чудно и срамно, секојдневни муабети. Ама, се зависи од тоа колку сте блиски и колку сум слободна со него да ги споделам проблемите шо ги имам.
Исто и јас нон стоп се жалам. Па ќе ме види дека не ми е добро ќе ми донесе ќебе, шолја чај/капучино и шише со топла вода. Ќе ме праша дали сакам да гледаме нешто или сакам да читам.. Се случило неколку пати и да се извалкам со крв и постелнина да извалкам, не ме остава ништо да допрам, сам средува се.. Не знам овие моменти можеби само мене ми значат. Стварно мислам дека е океј да се споделуваат вакви работи, психичка поддршка многу значи.
И он ми се пожалил на не толку големи машки проблеми ама не знам што можам да направам освен да речам Океј. Ниту знам како е, ниту сум искусила да му дадам совет или нешто. Нит па се замарам да му го учам телото у детали
Замисли живеете заедно и/или во брак сте, секој месец ќе треба да те гледа како се виткаш од болки и тој само те одмине и рече- што ми е гајле мене, јас немам јаници и не се разбирам во тоа. Убаво ќе ти биде?
Не. Ама и да ми дава совети, не прифаќам кога не ни искусил. Сама си знам што ми треба. Једино да го пратам да купи нешто ако треба, друго не. А него ако го боли нешто долу што јас да направам освен да му баам реално?
Танче има нешто што се вика блискост. Па јас другарка кога гореше од температура а беше сама дома, родителите и беа на пат, 2 дена бев кај неа и и помогав. Исто и за дечко би го направила тоа. Исто така многу би ценела некој да го направи тоа за мене.