Пола Македонија отидоа во Грција и сега што?Се жалат фиром што не викале или не знам што им кршеле ахахаахахахахахахаахахахахахах СМЕШНО И БЕДНО
Потполно се согласувам !!<3 Дали некогаш грците дошле во мк ? па не дошле, не се глупи кај непријателите да доаѓааат-.-.а зашто македонците идат кај нив ? па затоа што се многу глупа нација, само од корист ни е се, а зошто сме глупи ? затоа што им го лижеме г’*от на тие што не мразат како што рече они многу добро знаат што прават, али ете само бараат изговори.. Не викам дека и они многу ја сакаат грција, али ете македонец е македонец, само од корист му е све..
Ова воопшто не е точно!!! Најчестите посетители на Р. Македонија после турците и холанѓаните се грците. Шетајте почесто низ скопскиот плоштад или низ битолскиот широк сокак, но и Гевгелија... врие од грци, и тоа не само бизнисмени туку и туристи (Скопје особено).
Ахх, не . Дали 5-10 грци ќе ндеш у цела мк...Бизнисмени, можда има, али туристи? хахаах не се секирај, не се они глупи ко нас македонците..А посебно у Скопје...Се шетам долго време овде, т.е. тука и живеам ама грци не сум видела....може ти случајно си нашла неколку и одма врие. Јас лично ниту еднаш не сум одела во Грција, ете баш од оваа причин (воедно, сакам и у нормала да ми биде колата на татко ми) .. П.С. Извини што касно ти одговрам, сеа дури видов..
Не доаѓаат грци во Македонија? Или имате погрешна слика, или не ги препознавате или не живеете на југот! Кај нас секоја сабота е полно со грци, зборувам за југот. Оди до Дојран и ќе видиш кој чека ред низ бензински, нашите заболекари буквално живеат од нив. Дуќаните се преполни со грци кои пазарат. А јас одам во Грција на одмор ,викенд, на еден ден откога знам за себе. И никогаш не сме имале проблеми, а замислете одиме секогаш со кола Ме пречекуваат како човек, така и не испраќаат , а исто и они го добиват истиот третман тука. Тоа што на вести политичарите си шират разни кампањи , за да се полни Охрид, со цени високи до плафон, е друга приказна. Оти ако некој реши да ти ја уништи колата , ќе ти се случи тоа и пред врата.
^Почнувам да се сомневам дека колите ги уништуваат припадниците на македонските економски служби со цел да ги натераат луѓето да летуваат во Охрид.
А што има врска дали Грците доаѓале во Македонија? Таман работа да ги бираме туристичките дестинации по пат на реципроцитет. Никогаш нема да отидеме подалеку од Европа. По туристичките места бидете сигурни дека никој нема да ве гледа како ништо друго освен турист. Луѓето таму од тоа живеат, не им е гајле кој си и од каде си, сè додека од тебе вадат парче леб.
Па и ние одиме во Грција за морето и плажите а не затоа што многу ги сакаме и почитуваме Грци доаѓаат во Македонија сум ги видела во Скопје Мене Грција ми е најповолна дестинација со Македонските плати толку можеме да си дозволиме
Па ти што мислиш? Зошто македонците масовно не одат на Бахамите, Малдивите... тоа дека било скапо до таму се само прикаски! Вистинската причина е реципроцитет. Малдивецот не доаѓа во Охрид? Далеку му било??? Е не му одат ни од Македонија тогај!!!
Поголема дискриминација од тоа да си обичен, нормален чоек, жител на Македонија, без партиска книшка и грб има ли?
mnogu sme patrioti a pola mk zede bg pasos...pola makedonija doaga na.odmor vo grcija.mjogu makedonci.poznavam sto doagaat rabotat tuka i nikoj ne e ponizen.toa sto ne.ne.sakaat e politikata i istorijata.yeste deka se golemi racisti grcite no ke.ti pomognat koga ti e najtesko za razlika od nasive samo ke se raduvaat da pagas.da tones i nikoj nema.raka da ti podade.otidov pregaleku so temava ama iskreno toa e vistinata.se.izvinuvam ako kazav greska nesto
Е па за тоа земаат македонците бугарски пасоши, токму заради грците. Да не не стопираа и уназадеа во евроинтегративниот процес до сега ќе бевме и ние во ЕУ и тогаш никој немаше да има потреба од бугарски пасош. Ако е тоа како што го нарекувате “само политика“ е баш таа нивна политика нас не уништува. И стварно решение не гледам, а името не би сакала да се смени. Ако им се потчиниме и си го смениме името, ние самите ќе делуваме како држава со ниска вредност, без став, без сила, без име, едноставно ќе бидеме плашливци во очите на светот, а такви баш на никој не им треба.
Vo grcija vo zivot nemam pojdeno zosto sum bil patriot i sum imal cuvstvo a zosto? Za cela bagra hostaplerska od republika skopje da ceka soncev vikend da mu se nacuka "u grchka" na celo so kurvite politicari. Ne mi sporeduvajte so grcite so idale vo gevgelija, nie niv ne im negirame narod, identitet, istorija, ne gi proteravme tuku tie nas. Posle tolku vreme zaludno sum trosel energija sega ic ne gi mrazam grcite. Ubo vi praet duri mnogu bea meki so vas so imeto, se nadevam ke ja ispraet greskata slednite godini.
Ти не си патриот, туку националист. Огромна разлика. Грција е преубава земја со прекрасна природа, штета што твојата политичка затруеност те ограничува у хоризонтите. Ептен плитко.
eto se javija piuncinjata so kutat duri politicarite gi ostaja bez posleden denar tie na forum se karaat so drugite clenovi
Прашање до сите оние кои беа за решавање на овој спор: -Како живеете денес,колкава количина на дијаманти и злато поседувате?