Околу 200,со варијации од плус-минус некој денар зависно од маркетот/парфимерија. Наменето е за коса без сјај, ама улогата му е всушност и лесно расчешлување и регенерација, така да... за било каков вид на коса, за основна нега.
MandyLane Фала многу,мојата коса брзо се мрси(што значи дека имам сјај ) па незнам дали ќе ми одговара
Ако ти се мрси брзо косата, земи го лилавиот од Глис. Тој е за волумен и многу помалку ја мрси косата ( иначе другите од Глис многу ја мрсат). И тој убаво мириса, дава сјај, убаво се расчешлува. Јас го имам лилавиот, го користам за освежување на косата, по потреба, бидејќи воглавно не ми даваат некој посебен ефект на косата како што ми даваат на пример силиконските капки.
Јас го користам овој од авон и задоволна сум од него косата ми е посјајна и полесно можам да ја фенирам без да ми се разлетува
^ Мене пак спротивното... премногу е мрсен и ја заплескува косата... Прскам на 20 сантиментри од косата и сепак ...грозен е ефектот на крај. Можеби има сјај,нели логично од мрсното,ама... ќе остане да си фаќа прашина по полици и на крај ќе го фрлам...
И јас го купив спрејов и многу сум задоволна, ми се допаѓа...Не само што штити од топлина (тоа му е намената нели ) туку и ја стилизира косата. Мене косата никогаш не ми била така убаво мазна и сјајна после пеглање како сега од кога го користам спрејов Презадоволна сум [/quote] од каде го купи и колку пари иначе јас сум од струмица и ако може некој да ми каже каде да го купам
од каде го купи и колку пари иначе јас сум од струмица и ако може некој да ми каже каде да го купам [/quote] Го купив во веро маркетот во веро центар во Скопје. Инаку го барав во веро маркетот во Тетово го немаше. Цената е 150 денари на попуст од 180 денари.
Овој спреј стварно ја заштитува косата од топлина или си нема врска? Ми треба еден ваков пошто често ја пеглам косата ама прво да се осигурам уште нешто:кој од овие два и дава повеќе сјај на косата? Иии како ги нанесувате?од пола коса надоле?
нема врска, го земав јас и џабе си дадов 200 ден. Нити штити нити пак ја прави сјајна нити пак се пегла убаво.. сега мислам да го земам тој од Авон ама само под услов ако се става на мокра коса, пред сушење зш овој се става само на сува а што ќе ми е ако не заштитува додека ја сушиш со фен.
Девојки мене ми треба спреј што ке ја заштити косата од топлина бидејки секоја ден ја пеглам преку една ја виткам (а виткана ми е ) и ми е оштетена сакам спреј што ке ја штити од топлина ама ств ефикасен и да и даде сјај...па кој предлагате
Jaс го користам овој од Авон за сјајна коса , многу сум задоволна од него го нанесувам на мокра коса . Полесно ја чешлам со него. Инаку сега го порачав и спрејот за заштита од горење исто од Авон па ќе ви кажам дали има некој резултат.
моментално го имам овој : .. го добив на подарок, регенератор за нега на косата во лето .. Почнав да го користам и сега за сега е супер
Да споделам мое искуство со спрејчињата на Глис, од тие што ги имам користено до сега. Црниот Глис - дефинитво најдобриот спреј од Глис заедно со тој за сјај. Со него најдолго ми издржа косата да не процвета. Го користев заедно со црната маска која правеше чудо на расцветаните врвови, буквално ги маскираше не се ни познаваше дека имам расцветани врвови. Порано ми се допаѓаше како мириса на чоколадо сега ми стана одбивен и тежок, сакам косата да ми мириса на чисто и свежо. Жолтиот Глис - Добар но е и одличен и него го користев со неговата маска, има само поубав мирис од црниот, ништо друго. Со него побрзо ми расцвета косата. Љиљаковиот Глис - Волумен не видов воопшто, а не ни очекував од спреј волумен. Косата ми расцвета за исто време како и со жолтиот. Е овој спреј ми помогна да не ми се наелектрезира косата. Има најубав мирис од тие што ги имам користено, ми мириса на B.U. Розевиот Глис - Моментално го користам овој спреј за сјај на косата и сум навистина задовлна засега. Приметив дека навистина повеќе ми сјае косата од него. За колку време ќе ми расцвета и други впечатоци е сеуште рано да кажам, али засега сум навистина задовлна. Не мириса ништо посебно, чак не ни можам да осетам мирис.
Јас го имам црниот од Глис, еве веќе второ паковање дотрошувам и сум стварно задоволна, дури мислам дека без него нема ни да можам веќе.. Од кога почнав да го користам баш и физерката ми кажа дека сега косата не ми е оштетена толку, расцветани врвови има, со оглед на тоа дека ја пеглам на секое миење, значи 2-3 пати неделно, но сепак не толку како порано
Дали некој го има користено спрејот-пена додуша тоа е,од нивеа ? Мислам на тие за сјај,за волумен?Како се користат и резултатите какви се? Е на овие мислев,да се разбереме.