Спреј за коса

Дискусија во 'Коса' започната од LoVeR, 31 мај 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.908
    Мене ме интересира Дали некоја користела спреј за коса (како лак било пакувањето незнам која марка) од кој не се познавало дека косата е мрсна (не до степен на зејтин и редови да се прават при чешлање туку почетна фаза :$ ;) )
    се ставало од него и пошто косата е во почетна фаза на мрсењето не се познавало

2. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    10.902
    Во ДМ има

Прикачени фајлови:

• IMG_4330.JPG
      IMG_4330.JPG
      Големина на фајлот:
      146,4 KB
      Прегледи:
      491
  3. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    ставај пудра бекутан во прав што е на скалпот и рашчешај го и ке видиш видливи резултати

4. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Не знам дали за тука ми е прашањево, ама да си прашам :D
    Може некој да ми препорача лак за коса и да ми каже цена? Затоа што до сега немам користено никогаш, ама сакам да почнам за кога ја виткам косата да ми стои така, а не одма да ми се исправува ://

5. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    10.902
    Презадоволна :inlove: :inlove:
    Многу убаво ми мирисаат, а не како оној интеса
    200 и некој денар.

Прикачени фајлови:

На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.115
    Допаѓања:
    11.889
    Го земав црниот спреј на Глис ни сјај ни ништо дава на косата :envy: , се надевам барем врвовите ќе ми ги штити нема толку да ми пукаат, од кој спреј на Глис има најмногу сјај косата или сите се исти ? :geek:

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.117
    Допаѓања:
    81.619
    Не сум сигурна баш, ама мислам дека розевиот и виолетовиот имаа некоја таква намена. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.603
    Допаѓања:
    161.210
    Јас сум љубопитна за виолетовиот глис. Само тој не ми е испробан, не знам зошто.
    Некој го има користено да напише што ефект дава?
    Од жолтиот сум најзадоволна, секогаш кога го користам не се случило косата да ми расцвета. А тоа било со месеци континуирано користење. Само заради слабиот избор на вакви производи кај нас, сум најверна на спрејовите, се друго ми здосадува.
    А додека од портокаловиот и од црниот воопшто не сум задоволна. Розевиот ми беше ок, ама не доволно, само повеќе ми сјаеше косата, но не ја заштитуваше од пукање толку многу.
    Е сега виолетовиот? М?

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.117
    Допаѓања:
    81.619
    Жено, дај остани си со жолтиот, ич не мој да си правиш филмови со овој шупавиот виолетов.
    Мене ми е ист како розевиот, а мислев којзнае каков ефект ќе ми даде. :|
    На жолтиот спреј споменик би му подигнала, само тој ми ја спасува косата од појава на цветна градина кога немам време за фризер така подолг период. :wasntme:

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Taft зелениот го ставам сега и супер е.Не ја лепи косата,само ми помага да не ми се разлетува на сите страни.

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.603
    Допаѓања:
    161.210
    Вие разликувате од спреј за коса и лак за коса?
    Не,а?

На anabel-a, anuskaNESTLE и mims-89 им се допаѓа ова.
  12. GossipGirl2

GossipGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Jas go koristam sprejot na glis veke 2 godini .. crniot e samo za smiruvanje na ostetenite vrvovi a za sjaj e portokaloviot. Gi koristam i dvete istovremeno i sum prezadovolna..

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.115
    Допаѓања:
    11.889
    А кој е најдобар спреј малку од малку да ми ги заштити врвовите од пукање, не мора да е на Глис, мака мачам со мојата сува коса, ајде и не мора сјај да има, ама кога си ја видам косата на краевите побелена :@ :swear:

14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Јас овој го користам и сум многу задоволна Преубаво мириса, на секои 15мин си ја мирисам косата :lol: Го спречува оштетувањето и ја прави помека. Од Авон го земав и ви го препорачувам. :)

На Tearful му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GossipGirl2

GossipGirl2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    http://4.bp.blogspot.com/-VyoMssegWng/T ... cn2433.jpg
    ovie se dobri kapki od Avon jas gi imam koristeno i mn ubavo mirisaat :) ili pak probaj go sprejot za kosa na syoss sea za cena da ne te lazam nekade dokaj 300 den bi trebalo da e mozes da go najdes vo bilo koj od marketite.

16. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Хаха ова се однесуваше за мене...
    Се извинувам...моја грешка беше.
    И да фала богу разликувам. :lol:

17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.469
    Подолго време го користам Глисс за фарбана коса и сум задоволна. Ми ја штити косата и и дава сјај. Порано користев силиконски капки , сега бидејки ставам Глисс многу поретко ги користам.

18. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Јас сум просто запрепастена :wasntme: Порано ги користев спрејчињата на Gliss, но тогаш не се пеглав, само се фенирав па не осеќав некоја голема разлика...веќе скоро цела година почесто се дружам со пеглата за коса и некако не бев задоволна од ефектот :^) Имам сува коса и кога и да се испеглав немаше сјај и по некое време косата го губеше обликот. Почнав да го користам жолтиот Gliss и го нанесувам непосредно пред пеглање. Косата многу лесно се пегла и не е потребно повеќе пати да поминам со пресата и да ја горам, од првото поминување е права и има сјај....и дефинитивно штити и од оштетување на косата....многу, премногу сум задоволна :) :)

19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    8.500
    Девојки кој е најдобар спреј за волумен на косата? Ги гледав на авон, а мислам дека има, глис и лореал исто па незнам кој да го земам. Ептен ми е сплесната во корен мора нешто да се прави.

20. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Јас го користам веќе подолго време виолетовиот.
    Тој е за волумен,и да ја прави полелеава,пожива косата,не ја прави дополнително масна и сплескана.
    За сјај,дава сјај ама не е нешто којзнае што.
    И врвовите ги штити од пукање,поточно мене веќе ми беа испукни,и откако почнав да ставам имам забележано голема промена и подобрување на врвовите,не ми пукаат повеќе а тие што беа веќе испуканите не се ни познаваат толку,е сега нормално,неможе да ги врати или целосно да направи да не се познаваат,ама сепак се забележува разлика.
    И многу лесно ја расчешлува косата и ја прави мека.
    Можеш да пробаш со глис спрејот,виолетовиот.
    Од авон за волумен имаш цела колекција,спрејот/тоник,имаш и една пења за волумен и кадрици мислам дека.Ако ти треба спреј,пробај со овие,а ако не си ограничена само на спреј пробај и со тафт пудрата,или пената за коса на нивеа за волумен.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.