Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спреј за коса

Дискусија во 'Коса' започната од LoVeR, 31 мај 2011.

1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Јас сега го користам Ultimate oil elixir, многу е супер а и прекрасно мириса :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    ^За ова зборуваш така?

Колку чини ова, како и регуларните спрејови на Глис или поскапо е ? Ако некој го користи нека каже збор два повеќе.

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Никогаш немам видено кај нас вакво нешто од каде го купувате го има пробано некој?

4. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Овој го земав спреј пред 2-3 дена и стварно е добар...Мислам дека за долга коса на шпицеви, плус фарбана и густа како мојата е одличен..Косата ми е помека и посјајна, е сега не знам дали трајно ја оправа косата или само привремено дури ставаш...Ставив пред фенирање, од средината надоле прскав...

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    спреј за фарбана/горење на коса-пеглање виткање...нешто да ја заштити освен силиконски капки

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    А може ли некој/а да ми каже спрејовите Глис какви бои ги има и кои за што се..

7. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Ги има во повеќе бои и на секое од нив пишува за каква коса се наменети.Разгледај во маркетите.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    земав ваков Глис - регенератор го пишува за долга,расцветана коса.
    Не се измива,и се става на мокра коса или полумокра.
    За полесно расчешлување и намалување на пукањето на врвовите на косата.
    244 denari- Paket market

Доколку си ставам на полумокра коса и потоа ја подисушам и испеглам, ќе има некаков проблем??

Прикачени фајлови:

9. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Во ДМ спрејовите на Глис се намалени на 157 денари, денес си земав јас. Се мислев долго кој да го одберам и на крај се решив за жолтиот, поради најбројните пофалби на негова сметка.

Инаку има еден нов, небесно сина боја и светки, многу примамливо пакување, целото шљокици :D Не сакав да ризикувам да го земам, првпат го гледав. Има цела линија како и за другите што си е, шампон, маска, регенератор, спреј.. Ќе прочитам критики и пофалби после одредено време, па доколку е добар наредно ќе го пробам тој. Вака не ми се земаше на слепо.

Инаку за овој станува збор. Јас не сум го видела претходно. Наменет као демек за сјај на косата, доста беше примамлив, ама еве сепак играв на сигурна варијанта. Ако некој го земе нека каже впечатоци.

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    да да одличен е...се расчешлува и косата..таа е многу помека убаво мириса не ставам на корените само..по прскањето на спрејот на полу мокра коса ја досушувам и пеглам ;)

11. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Дали можете да ми кажете искуства за спрејовите на Балеа за осветлување на коса,која цена се пошо неможам да најдам во мојот град,и за темно кафена коса која боја би требала да ја ставам за да дојде осветлена за 4-5 нијанси?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    Balea производи има само во DM-маркетите во Скопје.
    Јас сум природна русокоса и одамна го користам спрејот, но освен сјај кога излегувам на сонце, осветлување не сум забележала и мислам дека не би имал некакви значајни ефекти кај девојките со потемна коса. Инаку 175 денари беше кога го купив последен пат.

13. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Го земав на глис лилавото,за волумен
    Го немам пробано уште...
    Впечатоци?

14. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Имам една другарка на темна коса ставила од спрејот за русокоси и сега е и некоја лешник боја,и траел повеќе време :)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    Не знам, јас немам некоја таква со темна коса што го пробала за да ти кажам, а моето искуство е тоа што ти пишав погоре.
    Пробај, не е скап спрејот. :)

16. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    2.076
    Девојки каде да најдам ваков спреј за заштита од топлина на Сајос? :^)

Побарав во поголемите маркети немаше, а и знае некоја која е разликата бидејќи видов на сликите има и со лилаво и со црвено.. :tmi: Ако го користела некоја од вас да ми каже ефект, дали помага против горење на косата, бидејќи јас нон стоп ја пеглам и ако не ставам нешто во скоро време мислам дека ќе останам без коса |(

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Немам користено ни видено ама претпоставувам црвениот е за фарбана коса исто како и шампонот црвен.

18. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    После колку миења се враќа сопствента боја на коса при користење на балеа мор блонд спрејот.Го купив денес ама страв ми е да го пробам..

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.648
    Допаѓања:
    10.920
    Devojki predlog za sprej koj dava volumen na kosata, nekoj soliden :D ,se izvinuvam za latinicata od mob pisuvam

20. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    2.076
    За тие шо бараат спреј за топлина и против горење на косата строго Не го препорачувам Тафт
    Иако цената му е пристапна и може да се каже дека Шварцкопф се една од подобрите линии за нега за коса, овој спреј им е тотална утка. Ја заплеткува косата и ја суши, по пеглањето/виткањето ќе имате чувство дека на себе имате сува слама а не коса |( Башка тоа, мириса ужасно.. на некоја киселина :puke:

Сега се мислам да си земам друг па овај нека фаќа прашина во бањата,
    ме интересира овој од Авон или овој од Сајос.. кој е подобар? И да ги нема карактеристиките на овој погоре што го опишав |(

:?: