Мимс, штом е хидроген во прашање, трајно е. Исто како фарбата, со миење може само да избледе (или во случајов пожолти, пошто е хидроген), ама да падне скроз нема шанси. Само шишање му е мајката после
Го имав купено 2 пати се напрскав и го дадов на другарка ми. Џабе миена косата ми беше, премногу ми ја мрсеше.
(Да не навлегувам во хемија, само накратко како функционира) хидрогенот навлегува во влакното и ја менува природната боја, односно ја осветлува. Штом и овде се работи за хидроген, тој трајно ќе ја промени нијансата на косата. Нешто слично на фарба само со многу мала концентрираност на хидроген (така претпоставувам бидејќи не се измива). Сепак, коса е - расте. Ништо страшно. Не е после само шишање решението туку може да се исфарба тој дел и да се изедначи со природната нијанса. Може да почнете со осветлување од врвовите (краевите) на косата, да видите како би стоело и потоа да продолжите со нијансирање на останатиот дел од косата. Но штом сакате промена (бидејќи сите ве читам дека сакате да ја промените бојата на косата, но никако не се осмелувате), експериментирајте. Дури и ако се месеци во прашање, секако косата ќе порасне па ќе може да се изедначи со фарбање на тој дел во нијансата која ја има. И овде не го преферирам спрејот туку промената направена со фарба: бидете малку храбри. Направете промена. Сигурно со едно или две фарбања нема да ја оштетите косата ако се водите според упатствата Може отидов малку подалеку од темата но сепак спрејот е наменет за промена на бојата на косата.
Бев денес во ДМ и пола саат се мислев дали да го земам, од страв да не ми ја исуши хидрогенот многу косата Сепак го купив, дома одма да го испробам кога пумпицата е расипана, го отворив спрејот скршена е Да ти се сневиди во баксузот, кај едвај се решив да го купам, уште фалично е Незгодно ми е да одам пак во ДМ да го менувам, па планирам да го префрлам во друго шишенце. Само ме интересира, тоа нема да има никакво влијание врз хидрогенот? Мислам да не не смее да се отвара шишенцето воопшто, знае некој ?
Нема ништо страшно, само префрли го во друго шишенце и чувај го некаде во фиока, подалеку од директен упад на светлина.
Женски за шо се спрејовите за коса на Wash & Go? Ги видов на рафтот в маркет, ама се брзав не успеав да прочитам.
Можно ли е од глис розевиот спреј да ми се извиткаат неколку прамени? Имам права коса, до сега никогаш после миење не ми се виткала Прв пат го користам сега за сега ми е супер, лесно ја расчешлав (тоа никад не се десило ) и мека ми е..само што ми се извитка
Балеа спрејот за осветлување се крие од мене . Друго објаснување немам. Неможам да избројам колку пати одам да го купам и секој пат е потрошен. Ако видите да има некаде кажувајте одма да одам да го купам.
Го имате ли пробано балеа спрејот за виткање на косата? Делува ли на права коса или е само за оние што имаат локни убаво да им ги оформи?
Јас го купив спрејот за осветлување на коса на балеа, и можам да кажам дека сум задоволна, после само едно нанесување косата ми е за една нијанса посветла, а имам кафеава коса. Единствена мана е што малку косата ми ја направи посува, меѓутоа одкако ја исушив, повторно ја измив, и ставив маска и регенератор дупло и сега косата ми е супер, осветлена, мека.. Препорачувам.
Од Глис сите ти се супер (јас моментално го користам `златниот`) но штом станува збор за тазе третирана коса, би ти препорачала да нанесуваш и маска или регенератор, како и силиконски капки
Напротив Маската ја потхранува косата и ја омекнува, силиконските капки дефинитивно помагаат при расчешлувањето и заедно со спрејот ја штитат косата од топлината при обликување. Секако, се зависи од квалитетот на косата и тоа колку е третирана но штом си ја бланширала, верувај дека на косата моментално и е потребен секој вид на нега и заштита кој можеш да и го обезбедиш (прашај паталец ) Спрејот не е доволен за нега на оштетена коса и јас спрејовите и силиконските капки пред се ги користам за полесно расчешлување, имам долга фарбана коса и важно ми е косата да не ми се заплеткува и да не ми се кине при чешлање.
Го има ли некој користено овој спреј против горење? Имам дома многу убава пегла за коса која неможам да ја користам оти косата ми е многу чуствителна 2 пати ќе ја испеглам и веднаш врвовите мис е како метла. Па го има ли користено некоја спрејчето? Помага ли? Сакам да го купам ама да не испадне за цабе фрлени пари.