Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спреј за коса

Дискусија во 'Коса' започната од LoVeR, 31 мај 2011.

1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Мимс, штом е хидроген во прашање, трајно е. Исто како фарбата, со миење може само да избледе (или во случајов пожолти, пошто е хидроген), ама да падне скроз нема шанси. Само шишање му е мајката после :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    18.043
    Го имав купено 2 пати се напрскав и го дадов на другарка ми. Џабе миена косата ми беше, премногу ми ја мрсеше.

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    (Да не навлегувам во хемија, само накратко како функционира) хидрогенот навлегува во влакното и ја менува природната боја, односно ја осветлува. Штом и овде се работи за хидроген, тој трајно ќе ја промени нијансата на косата. Нешто слично на фарба само со многу мала концентрираност на хидроген (така претпоставувам бидејќи не се измива).
    Сепак, коса е - расте. Ништо страшно. Не е после само шишање решението туку може да се исфарба тој дел и да се изедначи со природната нијанса. Може да почнете со осветлување од врвовите (краевите) на косата, да видите како би стоело и потоа да продолжите со нијансирање на останатиот дел од косата. Но штом сакате промена (бидејќи сите ве читам дека сакате да ја промените бојата на косата, но никако не се осмелувате), експериментирајте.
    Дури и ако се месеци во прашање, секако косата ќе порасне па ќе може да се изедначи со фарбање на тој дел во нијансата која ја има.

И овде не го преферирам спрејот туку промената направена со фарба: бидете малку храбри. :) Направете промена. Сигурно со едно или две фарбања нема да ја оштетите косата ако се водите според упатствата :)
    Може отидов малку подалеку од темата но сепак спрејот е наменет за промена на бојата на косата.

На mims-89, MiloMalo и Mishela им се допаѓа ова.
  4. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630

Бев денес во ДМ и пола саат се мислев дали да го земам, од страв да не ми ја исуши хидрогенот многу косата :?: Сепак го купив, дома одма да го испробам кога пумпицата е расипана, го отворив спрејот скршена е :?: :D Да ти се сневиди во баксузот, кај едвај се решив да го купам, уште фалично е :D Незгодно ми е да одам пак во ДМ да го менувам, па планирам да го префрлам во друго шишенце. Само ме интересира, тоа нема да има никакво влијание врз хидрогенот? Мислам да не не смее да се отвара шишенцето воопшто, знае некој ? :?:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.996
    Допаѓања:
    81.335
    Нема ништо страшно, само префрли го во друго шишенце и чувај го некаде во фиока, подалеку од директен упад на светлина. :)

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Женски за шо се спрејовите за коса на Wash & Go?
    Ги видов на рафтот в маркет, ама се брзав не успеав да прочитам.

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    За ништо е ги бидва вода се јас го имам пробано исто како парите во канта да сум ги фрлила...

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    8.814
    Можно ли е од глис розевиот спреј да ми се извиткаат неколку прамени? Имам права коса, до сега никогаш после миење не ми се виткала :lol: Прв пат го користам сега за сега ми е супер, лесно ја расчешлав (тоа никад не се десило :lol: ) и мека ми е..само што ми се извитка :^)

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.865
    Допаѓања:
    5.204
    Можно е, ми се виткаше и мене бидејќи ја омекнува доста. :)

10. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Балеа спрејот за осветлување се крие од мене |( . Друго објаснување немам.
    Неможам да избројам колку пати одам да го купам и секој пат е потрошен.
    Ако видите да има некаде кажувајте одма да одам да го купам.

11. PinkDramaQueen

PinkDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    20
    Го имате ли пробано балеа спрејот за виткање на косата?
    Делува ли на права коса или е само за оние што имаат локни убаво да им ги оформи?

12. Columbianna

Columbianna Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Јас го купив спрејот за осветлување на коса на балеа, и можам да кажам дека сум задоволна, после само едно нанесување косата ми е за една нијанса посветла, а имам кафеава коса. Единствена мана е што малку косата ми ја направи посува, меѓутоа одкако ја исушив, повторно ја измив, и ставив маска и регенератор дупло :P и сега косата ми е супер, осветлена, мека.. Препорачувам.

13. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    прв пат слушам за ваков спреј, овој спреј е сличен како пената за коса или ??

14. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Препорачете ми некој спреј за расчешлување откако ја бланширав косата многу тешко ми се расчелува

15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Од Глис сите ти се супер (јас моментално го користам `златниот`) но штом станува збор за тазе третирана коса, би ти препорачала да нанесуваш и маска или регенератор, како и силиконски капки :)

16. The.Pink.Angel

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    после миење да ставам маска , капки па спреј нели е многу оптеретување на косата ??

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Напротив :) Маската ја потхранува косата и ја омекнува, силиконските капки дефинитивно помагаат при расчешлувањето и заедно со спрејот ја штитат косата од топлината при обликување. Секако, се зависи од квалитетот на косата и тоа колку е третирана но штом си ја бланширала, верувај дека на косата моментално и е потребен секој вид на нега и заштита кој можеш да и го обезбедиш (прашај паталец :) )
    Спрејот не е доволен за нега на оштетена коса и јас спрејовите и силиконските капки пред се ги користам за полесно расчешлување, имам долга фарбана коса и важно ми е косата да не ми се заплеткува и да не ми се кине при чешлање.

18. The.Pink.Angel

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Фала ти многу Nausicaa го купив oвој спреј премногу сум задоволна :* :*

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Го користам детското спрејче од Авон од манго.

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Го има ли некој користено овој спреј против горење?
    Имам дома многу убава пегла за коса која неможам да ја користам оти косата ми е многу чуствителна 2 пати ќе ја испеглам и веднаш врвовите мис е како метла. Па го има ли користено некоја спрејчето? Помага ли? Сакам да го купам ама да не испадне за цабе фрлени пари.

Прикачени фајлови: