Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спреј за коса

Дискусија во 'Коса' започната од LoVeR, 31 мај 2011.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892

за што е овиј?

2. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Жолтиот

Прикачени фајлови:

• 1000x1000.jpg
      1000x1000.jpg
      Големина на фајлот:
      58,9 KB
      Прегледи:
      30
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Gliss обавезно, веќе со години користам. Исто така купив и од оној спрејот од Балеа што ја заштитува косата од горење при фенирање или пеглање. Има два типа, и од двата имам дома :D

На crazylady и Elence93 им се допаѓа ова.
  4. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Добри се? Сакам некој спреј за пред пеглање, да ми ја заштити косата. Од глис ставам откако ќе ја измијам и исушам малку со фен.

5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Добри се, јас сум задоволна, со оглед на тоа дека морам да ја фенирам и пеглам косата после секое капење (инаку загревови ќе бидам), а косата ми е сеуште здрава :D

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Исто и јас, без пеглање страшна сум.:D Фала ти:*

На Elence93 и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  7. viviette

viviette Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Дали може да ми препорачате некој спреј/маска за полесно расчешлување на косата?
    Моментално црниот Глис го користам, има ефект и многу помека ми е косата, ама не ми ја расчешлува скрос.

8. Pipaa

Pipaa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    93
    Го добив на подарок овој спреј и сум многу задоволна! Се прска на мокра коса исушена само со пешкир и после се расчешлува. Толку лесно иде расчешлувањето и обликувањето после тоа немам зборови. Јас се фенирам сама дома и ми стои права баш како од фризер да сум дојдена :) Дури и кога ке врзам репче високо, немам “траги“ да кажам дека ми била врзна, права си е. Мене многу ми одговара. Не ја знам точната цена бидејќи ми е подарок но не верувам да е повеќе од 200 денари.
    trenditup2.jpg

9. barbiegirl.24

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Го купив розевиот, ќе го пробам деновиве.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Розевиот за нианса ми е подобар од другиот :)

11. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Некој што има користено спреј за коса за после виткање со фигаро или пеглање да ја држи убаво да стои подолго косата нека ми каже сакам да земам ама незнам кој и да не е мн скап докај 150 ден. Поз:)

12. love-14

love-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    пранирам деновиве да си купам нова пегла за коса ,ја немем пеглано косата 1 година и сега ми е здрава и убава па ќе ве замолам да ми предложите некој спреј за заштита при пеглање.Цената да биде до 250-300 денари :sun::D:l:

13. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    oriflame.png
    Вчера ми стигна, пробав на другарката до мене и убав е ја омекнува косата и убаво мириса, инаку се користи против горење на косата. Лично сеуште не сум го пробала, но ќе го пробам утре или понеделник пак ќе ви пишам резултати. Инаку не е скап 180 го зедов.

14. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Trend it Up Balea околу 150-180 денари беше, заштита при пеглање, виткање, и фенирање на косата. Искрено не го користам долго можеби еден месец, го купив после читање на рецензијата од феминката која го доби како подарок од ДМ, ми се допаѓа, но за долгорочен ефект се уште не знам.

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      7 KB
      Прегледи:
      177
    На buba4e89, love-14 и naturally им се допаѓа ова.
  15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Би сакала да ти препорачам еден спреј кој можеш сама да го направиш дома *секако доколку си љубител на препаратите направи сам), а потребни се само три состојки: дестилирана вода, добар регенератор за коса (некој квалитетен без силикони) и етерично масло (по избор ако немаш немора да го ставиш). Во едно чашка стави една кафена лажичка од регенераторот и 5 капки етерично масло, најпрепорачливи за коса се лаванда, лимон и розмарин). Потоа додади ја водата (90 мл) не цела одеднаш туку малку по малку и постојано мешај. Префрли ја течноста во празно спреј шишенце од 100 мл. и убаво протреси пред употреба. Вака подготвениот спреј има рок на траење од најмногу 3 недели (затоа и ти препорачав шишенце од 100 мл.) Косата ја прави мека, и дава голем сјај и лесно се расчешлува. Се напрскува на влажна коса после миењето или пак на сува ако сакаш да ја освежиш и да и дадеш сјај.

На AnimalLover му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Препорачајте ми некој добар спреј за заштита од горење на косата ?

17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво зависи за што ти треба спрејот. Ако ја пеглаш косата тогаш верувај ми дека ништо не ја штити косата од толку високи температури, а за топлината од фенот како што предложив веќе пробај го рецептот за спреј кој го пишав погоре (употреби само добар регенератор без силикони). Еве ти линк доколку сакаш да го видиш ефектот. http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_4.html Јас не ја пеглам косата ама го нанесувам пред фенирање и ок ми е. Инаку од купечки спрејови незнам што би то препорачала, јас лично не користам затоа што поголемиот број содржат силикони кои ги избегнувам.

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    33.665
    Феминката погоре од мене што пиша за тој од Орифлејм е многу добар, а и воедно не е скап. Ти го препорачувам. :)

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас го користам овој [​IMG] , и задоволна сум како ми изгледа косата после фенирање- воопшто не делува сува, ниту оштетена.
    Е сега дали е од него, или од другите производи што ги користам за нега на коса, не знам, ама посигурно се осеќам кога го нанесувам пред изложување на косата на топлина, знам дека правам нешто за да не ја оштетам дополнително.

На Elence93, senza.parole, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    овој спреј бил многу добар,така слушнав..има некој што го користел? Лакме - топ тен

Прикачени фајлови: