Има некој спреј што може да се прска низ цела коса? Не ми е за омекнување или оштетена коса, туку онака за свежина и убав мирис само А на врвовите ставам од gliss црвениот
Иако гледам дека повеќето коментари се за спрејови за заштита на косата, мислам дека и ова би спаѓало тука. Дали сте задоволни од некој од овие суви шампони? Бидејќи косата околу челото уште вториот ден почнува да ми се мрси.
Женски ај ако некоја има некакво искуство со овие спрејови за коса од Авон нека ми препорача некој од овие, кој е добар, гледам во овој број се на попуст Или пак ова арганово масло какво е,па ако се квалитетни, зошто да не земам, моменталнава пена од Глис како дополнително да ми ја мрси косата.
Го имам од првата слика четвртото. Течно е, (не е за прскање) ама многу е убаво и убаво мириса. Го имам користено исто така од првата слика третото спрејче и тоа за против горење на косата, но барем мене не ми беше ништо посебно повторно не би го зела. Е сега зависи конкретно за што ти треба. Третманот со арганово масло јас мислам дека е најдобар. Ако не ти е итно почекај го следниот број од каталогот истиот таков само зеленкото е намалено на 179 па најдобро тоа земи си го. Мене единствено тоа ме спаси од разлетаната коса.
@deskarada не е спреј, но многу ја омекнува косата и мириса уште долго. А и не скапо, помалце од 200 ден. е
На сите што го користите спрејот за заштита од топлина од Балеа, ви го препорачувам во комбинација и спрејот за права коса . Заедно прават прекрасна комбинација. Јас прво ставам од тој за заштита- фенирам, па потоа прскам од овој за права коса, па уште еднаш поминувам со фенот, ама не мали прамени, туку онака земам големи прамени со четката без да ја делам косата и ептен сум задоволна од ефектот. Косата е права, сјајна, неразлетана, баш како да сте излезени од фризер, не се познава дека сте се фенирале во домашни услови. И тој е таа цена отприлика, значи за 330 денари колку што отприлика чинат двата, ќе имате прекрасна фризура. Е сега и фенот треба да биде посаглам, со поголема моќност, ама тоа е веќе друга тема.
И многу е лошо упатството. Шприцаш и? После колку време одмиваш? Ова нема шанси да ти остане на глава, корне на хидроген.
@Lilit, не се одмива, туку се расчешлува низ косата и скалпот и се дува со фен (со топол воздух) за да делува. Инаку во спротивно, исто како да не си ставила.
@naturally мене мирисот на лосионот многу повеќе ми се допаѓа, тоа е индивидуално, затоа не се водам според такви препораки во темите бидејќи честопати ми се дешавало некој мирис што бил префален мене да не ми е убав. Баш сакав да пишам за ова, да прашам кога би требало да се забележи осветлување. Имаше една феминка ставено слика од сестра и, косата беше драстично осветлена, само не се сеќавам дали имаше напишано после колку време го добила тој ефект, а не можев да го најдам постот. Јас експериментално нанесував на еден прамен сигурно повеќе од 4 пати, дував со фен на најјако свесна дека ја оштетувам косата, ставив неколку пати и на веѓите да пробам и со нив и исто дував со фенот, ама кај мене нема никаква промена. Сега не сум ставила сигурно недела дена, очекував барем некаков ефект, вака ме демотивира да продолжам.
Јас прва рунда завршив. Искрено, се ужаснував дури ми стоеше на глава, си викам кој знае кој пепел ќе ја направам, ама јас само на врвовите. Исто така во фолија ги виткав прамените и дував со фен пола саат и на крај ја исушив со фен откако ги одмоткав прамените. И ја измив. Веќе се познава една нијанса осветлена. Другите не знаат, ти горе-доле знаеш каква боја на коса имам, да ти доближам... црвениот пигмент е истакнат ненормално многу... екхм... не беше нешто што го сакав, ама... па и јас не знам што очекував повеќе.
Ауу ти масакр си направила, пола саат со фен, зарем не е тоа многу? Ама претпоставувам на послабо ти бил вклучен фенот. Епа и јас тоа цело време си мислам, што се не и ставам за нега и сега хидроген и дување на најјако, не ми дава срце да дувам подолго од 4-5 минути. Ќе пробам со фолија, само не знам дали може да ставам и од средството за заштита од топлина, вака свесно знам дека ја уништувам максимално. Си мислев дека не се приметува бидејќи сум фарбана, ама требаше да има некаква промена барем на веѓите... Сакаш да кажеш дека сега врвовите ти се бакарни? И јас не знам што очекував, ама сакав да пробам, нешто да се дешава, ама како што ми изгледа попрво ќе ја пеплосам отколку што ќе добијам некакви посветли прамени.
А не, не цело време. Минута дувам, 5 минути не, ама на најтопло . Не се добјаснив, ама пак тоа фолијата се вжештува... Е на крај кога ја сушев целата кога ја извадив, кога се укрути целата, ужаси, тука веќе почнав и да се молам во себе, почна да засмрдува ептен. Вака не делува оштетено, уште ми е мокра, ама втор-трет пат сигурно ќе се уништи малце повеќе. Е бакарни се... еуфемизам за - морковни. Мајка ми изгледа ме теши - ЛЕЛЕ АМА ТИ Е ШТОСНА... А штом ти рече мајка ти дека нешто ти е штосно, да знаеш дека е ужасно. Да се исуши може ќе прикачам слика како изгледа да видите...
@Lilit и јас ставав од спрејов. Јас сум природно смеѓа, се испрскав 4ри или 5 пати и има драстична промена. Не сакав да ставам понатаму зашто ќе испаднам плавуша, ама фарбана. Вака ми се осветли малку повеќе од сонцето летно време кога ми ја осветлува косата. Јас го шприцав на полу сува коса, ја засушував малку со фен прво, не го оставав воопшто да стои, значи шприцам цела коса и сушам веднаш. Откако ќе ја исушев убаво ја пеглав и толку. Мене не ми се оштети воопшто од тие неколку пати.
Епа тоа е друго, инаку пола саат без престан и потоа кога ќе ја одмоташе фолијата ќе требаше да ја фрлиш заедно со праменот. Сега си мислам- не сакаме да ставаме бланш, се оштетувала косата, а ова чудово сите го купивме, прскаме чист хидроген и ја гориме, гајле немаме. Што чудо ќе бевме ние жените, цццц Ајде прикачи слика, да видиме како испаднало. Не е лошо да се бакарни, ама да имаат сјај, лошо изгледа кога е таква бојата а косата е сува. @RainBow , кај тебе мава ли на црвено? Можеш ли да ставиш слика од нијансите, не мора од твојата лично туку каква била претходно, а каква нијанса имаш сега?