Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спреј за коса

Дискусија во 'Коса' започната од LoVeR, 31 мај 2011.

1. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Dali nekoj go ima koristeno sprejot za zastita od toplina na kosata od Avon i dali e efikasen? Izvinete za latinicata.

2. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Дали спрејов помага за омекнување и нега на косата? Особено за сува и виткана коса,бидејки ми се тутка на некои делови и неможам да ја расправам исто и ми е сува.

3. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    391
    Девојки, кој спреј од глис е поубав жолтиот или розовиот? Кој ја прави косата помека и поубаво мириса?

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Розовиот.

На elenaeli22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    го има ли некој користено регенератор од балеа за сив пегмент на коса,т.е отстранување на жолти прамени?

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    Другарка ми го користи и вели дека бил океј, иако мене не ми изгледа дека е доволно јак за да го неутрализира жолтилото до толку. :)
    Види дали во Космо уште го има Еugene Perma виолетовиот шампон за таа намена. Тој е многу подобар од Балеа.

7. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    која е цената на Eugena Perma?

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    За жал не знам, затоа што не го користам.
    Мислам дека можеби @Sexybaby86 може да те упати, знам дека и таа го фалеше. :)

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @Dragana96 мислам дека цената на Eugene Perma беше околу 500-тина, 550 денари. Го немам купено многу одамна, не памтам точно, ама во тие рамки е. Не е ефтин, ама едно шише трае цела година, со оглед на тоа дека се користи еднаш-два пати неделно, и по малку. Одличен е за неутрализирање на жолтите тонови, не се споредува со Балеа воопшто, далеку е подобар во квалитет и резултати.

10. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Многу задоволна од спрејот за хидратација на коса од Балеа:):)
    sunlife-data.png

На ванилала, sorbet, Giovanna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    дали го имате користено ехотон спреј за коса?
    и какво е вашето искуство,колку време трае бојата по нанесување и дали ја оштетува косата многу?

12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    7.396
    Има некој користено спреј за осветлување? И да сподели искуство :) Сакам да користам, но не сакам да ми се оштети косата. А имам слушнато дека некои ја оштетувале

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    Не постои спреј за осветлување кој нема да ти ја оштети косата - сепак има хидроген во составот и потребно е да се третира со топлина за да се активира ефектот. Па секако косата се оштетува на крај, особено ако имаш тенко влакно или коса склона кон суви врвови.

14. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    7.396
    Во ред :) А некој предлог со дополнителни спрејови или регенератори, маски? Имам костенлива коса. Пробав со колор шампон да ја осветлам, воопшто не фати. А со фарба не сакам

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.935
    Допаѓања:
    81.239
    Немој да се мачиш ниту со колор-шампон, најмногу што можеш да добиеш од него е некој сјај на освежена боја додека си изложена на дневна светлина.
    Решението е или фарба или прамени, нијансирање - ако веќе не сакаш да се фарбаш скроз.

Не сум користела спреј за осветлување, ама по некоја логика, колку и да се трудиш не би било возможно да ти фати рамномерно, а и поради фактот што во прашање е хидроген - може да добиеш жолти или во најлош случај портокалови тонови (во зависност од пигментот на влакното), па затоа те советувам да размислиш повторно за опција нијансирање. :)

На Nausicaa и LadyR им се допаѓа ова.
  16. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    3.478
    Косата се осветлува и оштетува, но зависи од твојата боја на коса каква боја на крај ќе добиеш со спрејов. Подобро со фарба прамени направи, така имам јас и е многу природно :)

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.557
    Допаѓања:
    106.281
    Предложете некој спреј за заштита на косата од топлина , некој со добар состав на алверде или балеа :)

18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    10.200
    Некој да се јави со испробан спреј за волумен?
    Приметив дека од сувиот шампон на Балеа многу фино ми се скротува косата и добива таман волумен, па ми се допадна ефектот на косава.
    Шампон за суво миење користам поетко и тоа исклучиво кога почнува да ми спласнува косата кај коренот, за апла мрсна коса не практикувам. Ама пак си викам да не постои нешто специјално за таа намена, а да не е толку тешко. :?:

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.345
    Дали го има некој користено Hair Megaspray ? Сакам да го нарачам онлајн , мислам дека го нема во Мк во аптеките ( доколку сте го користеле а сте го купиле од аптека би била благодарна ако споделите во која ) , а бидејќи е 2000 денари , би сакала да знам дали е едективен или е џабе фрлени пари ? Благодарам однапред :)

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.345
    Барав ваква тема тука , но не најдов . Ако е несоодветна или дупла се извинувам , но навистина ми треба мислење .

Пред некое време , видов реклама за овој спреј . Проблем е што го има само онлајн , а цената е околу 2000 денари . Спрејот е на база на масла . Јас од секогаш имав проблем со косата . Брзо се мрси , имам испукани врвови , првут и ретко и тенко влакно . Откако родив , речиси проќелавев ( почнав нагло да губам коса ) . Од тогаш наваму , никако да ја оправам . Дали сте го користеле спрејов и колку е ефективен ? Сакам да го нарачам , но не сакам да биде џабе фрлени пари , како останатите производи што ги користев до сега . Би била благодарна доколку некој што го користел сподели мислење и искуство .

http://mk.h-megaspray.com/?c=ru
    Ова е линк за повеќе информации за спрејот