Имаш и на Шварцкоф, 180 денари , го имам видено во Рамстор .. јас првенствено го купив против заштита од сонце, иако е за заштита од преса и фен но не го употребувам бидејки не ја пеглам косата пробај си
Имам еден од авон мислам дека беше од цреша и тотално чиста глупост сега го напрскувам и толку после 5 минути како ништо да не си ставила на коста.А ниту пак има некоа значење за косата .
Го користам овој моментално.Еднинстено нешто што мислам дека не е добар,е тоа што мислам дека од него почна да ми паѓа бааѓи косата.Можеби сум во заблуда незнам. Инаку ги имам користено и жолитиот и розовиот,и тие два беа добри. Низ темава прочитав во Струга биле 155 денари,а јас го купувам по 200 и нешто.Па не е фер.
Ја пеглам косата секој 2 ден, па би сакала да ве прашам каков спреј да користам за да не ми пукаат врвовите и да не ми бидат суви ? Спрејот се нанесува по пеглањето или пред ? зашто нели не чини комбинација пегла+спреј.. тоа е дополнително уништување на влакното ?
Лунцика, мене на Глис ми помагаат, во комбинација со регенератор бидејќи ми е долга косата и полесно ми се чешла. Спрејот го прскам откако ќе почне малце сама да се суши, а ја пеглам откако ќе се впие убаво и косата ми е скрос сува. Спојлер А може и не помагаат толку колку што прават да имам помала грижа на совест што ја пеглам
И јас користам Глис од црниот и навистина ми е убав, но сега на еден блог што го гледав на една девојка дава преубави совети за коса и за шминка навистина, и она користеше еден спреј, но го нанесуваше на сува коса, непосредно пред да ја пегла, значи ја подели на прамени и ќе нанесеше на еден прамен па го пеглаше, за заштита од топлина. Може ли некоја од вас да ми каже дали има таков спреј кај нас, значи не глис, нивеа, авон тие што си ги знаеме туку таков кој се става додека ја пегламе косата?
Спрејот го прскаш на врвовите, а мислам дека би тебало повеќе да ти се мрсат корените и да ти се губи волуменот - дека тенка коса имаш, па не би требало да ти прави проблем. Мојата коса брзо се мрси, ама можам да кажам дека е прилично густа, па не сум забележала влошување на ситуаицијата, а подолг период го користам жолтиот спреј Глис. Жолтиот Глис се користи како превенција од пукање на врвовите. И црниот со кератин би бил добар, ма да најубаво да си разгледаш низ маркетите и да видиш по описот позади на декларација кој најмногу ќе ти одговара. Спрејот го прскаш на мокра или полусува коса и откако ќе ја исушиш слободно си ја пеглаш. Јас сепак мислам дека ти пукаат врвовите од пречестото користење на преса, не е убаво во лето толку топлина на влакното. Комбинацијата од лак за коса и пегла е така да кажам неубава, спрејот е друга работа, зашто го нанесуваш на мокра/влажна коса.
моментално го имам овој од глис, искрено полош не сум имала... само ми ја слепува косата... а и претходно имам користено од глис, и беа прилично подобри, незнам зошто ги расипаа сега
И јас тоа приметив, покачени се спрејовите на Глис. Сега се 200 и некој денар, а поефтини беа. Мојот чинам 160 го зедов, пред пола година - не ме држи добро сеќавањето, ама сигурна сум дека не беше двесте денари. И да прашам, за што е наменет портокаловиот спреј? Жолтиот е за испукани врвови, а овој? Му бев фрлила око и на розевиот, ама изгледа пак ќе си земам жолтко. Ептен ми се погоди.