Ја јесам Кога пишував на форумот дека можеш и анскиозен да бидеш среќен ме отераа у три лепе. Епа сеа јас не сум крива што некој не успева. Морам ли да ги лажам дека не сум за да не ги повредам?
do drzavata e i ne do gradot, i da ti odgovoram na prasanjeto, sekako deka ne bi mi bilo depre tolku na nekoe drugo mesto, imaj ubav den
Да се надоврзам. Многу влијае тоа каде си, секаде е подобро отколку тука. Тука, во Македонија може само да ти е убаво под услов да ти е среден животот на секое поле..
Имам и повеќе од доволно причини да сум среќна. Имам дом, имам вода за пиење, имам храна, имам родителска закрила, имам здравје, многу пати сум избегнала несреќа. А, повеќе од доволно ми е што никогаш не сум јадела вистински ќотек, имам интернет, имам телефон, компјутер, имам гардероба дури и повеќе од што ми треба, имам и многу други работи коишто и без нив би функционирала успешно. Така што, во никој случај не можам да кажам дека сум несреќна. Има деца/луѓе коишто немаат ни третина од тоа што јас го имам. Неблагодарно би било да кажам дека сум несреќна. Фала Му на Бога, ништо не ми фали.
ne e vazno kade, mozebi kade sto mene bi me pravelo srekjen, tebe ne bi, kako god mislam deka me razbiras sto sakam da kazam
Да има влијание се согласувам али повеќе влијае со кој си али те сфаќам баш размислував на темава и у право си скроз.
@96kiko96 превише субјективно ми беше првото мислење, треба да си ја наредиш да бидеш независен од систем за да можеш да дозволиш таков луксуз да кажеш дека не е до државата, ја одамна го почнав тој процес на независност уште од средно пошто таков ми беше карактерот никому нејќев да се улижувам да правам лице а видов како функционираат работите и почнав да се спремам и психолошки и физички да направам амбиент кај што не зависам од никој што значи не е едноставно, процес е, но и покрај се тоа пак има огромни недостатоци во државава кои може да те опструираат на многу полиња.
Toa e dobro od tvoja strana, bi imal dosta okolu ova da ti kazam zatoa sto e i opsirno realno ama ke izlezeme nadvor od temata ovdeka
Не, и не мислам дека постои среќа на овој свет каде се е осудено да скапува и да исчезне. Има само привремени задоволства.
Среќата е евентуално релативна работа, има луѓе што ги прават среќни матрејални работи, пари, и има такви како мене што ги прават среќни работи што не се купуваат со пари.. оваа категорија е вечито сјебана ако има многу очекувања од другите па затоа be your own kind of hero babe секогаш мораш да се потпреш на самиот себе