Не. Животот сама си го правам да ми е пекол. Едноставно не знам да излезам од тоа, колку и да пробувам. Со ова целосно се согласувам. Какви ти се мислите - таков ти е животот...
Одбрав "Можам да бидам посреќна" затоа што сама по себе среќна сум, ама народот што ме опколува ме разочарува и знае негативно да ми влијае. Каде и да се свртиш себичност, манипулации, помпезност, его. Ме разочаруваат и институциите и општата состојба во државава. Тука горе уште се држам. Психата, спиритуалноста и принципите не ми даваат да бидам несреќна. Среќата се наоѓа во себе. Знам дека звучам ко едно од ливчињата со порака што ги даваат со кафе, ама за мене тоа е целата филозофија. Ако не научиш да бидеш среќен сам со себе и да ги цениш основните нешта, џабе ти е сè - не постои место, работа, производ, ништо што ќе те усреќи ако не го цениш основното и самата прилика за живот.
Zavisi sto se podrazbira pod zborot sreka.Da srekna sum sto sum majka na prekrasna kerka.A se drugo neznam sto drugo bi me napravilo srekna ama navistina srekna
Гласав со "да", бидејќи сум многуу посреќна од предходните константно периоди на депресија. Но и верувам во уште подобро утре
Odgovoriv polovicno,se trudam edno nesto da go postignam osnosno da go ostvaram vo mojot zivot poslednite dve godini i mislam celata sreka mi se vrti okolu taa rabota.Mozebi i se zalazuva, deka koga ke ja ostavaram zelbata ke bidam ispolneta,sekna
Едно е да си среќен, дуго е да си задоволен.... Јас сум доста задоволна од моменталната ситуација, во поголема мера. Мислам дека го живеам тоа што го посакував како мала, но во меѓувреме посакав и други работи, нормално процес на созревање и развој и се менуваат потребите, желбите, приоритетите а и општо севкупната слика на светот.... А за среќна, најверојатно сум...