Среќна сум што сум дарувана, среќна сум што постојам, и среќна сум од она што го имам. Кога ќе помислам дека има деца кои немаат за јадење, и за облекување,немаат мајчинска или татковска љубов, а јас имам солидно доволно за живот, па дури и повеќе од доволното, и семејството, моето богатство, па како да не бидам среќна и благодарна? Среќна сум, да!
Среќа не е да имаш се што сакаш туку да сакаш се што имаш. Јас сум среќна, секогаш полека си ги редам коцките, не се разочарувам и сакам се што ми дарил животот. За она плус што имам желби си ги исполнувам кога тогаш но целосната среќа не ми зависи од тие екстра желбички
Среќна сум... што постојам, моите најсакани се здрави и живи, пролетта конечно дојде, едноставно среќна сум што живеам! Здравиот човек има милиони желби, а болниот има само една- да живее. Постојат милиони причини за да бидиме среќни
малце фали за да бидам среќна како никоаш до сега. Оној момент коа ќе ја пребродам оваа ситуација ќе биде мој триумф и тогаш само тогаш ќе бидам среќна во потолност
Среќна сум што и покрај сите падови што ми ги носи животот,јас успеав да застанам на свои нозе и секогаш успевам и покрај се да си останам на своето, среќна сум дека сум жива и здрава и дека имам поддршка покрај мене и сум сакана и почитувана вистински, што ме прави многу среќна.
Среќна сум. Среќна сум од се. Среќна сум затоа што: - Имам семејство кое ме сака и подржува. - Имам добри услови за живот - Добро сум воспитана, имам карактер, свест и совест, благодарение на моите души дома кои моментално лежат на гарнитурата во дневна. - Го имам дебилот од брат, ама да не е тој јас би била ништо. - Сум успешна во школо. - И од лошите искуства сум научила нешто, со што денес сум среќна. Постојат ситници кои ме прават многу среќна. На пример: - Добра оценка во школо. - Вкусен оброк од рацете на мама. - Некоја нова ситница што сум си ја купила од заштедените парички. - Глупостите на брат ми. - Поволниот хороскоп на Фемина. - Излегување со пријателките, трачарење и добар муабет. - Дожд! - Час по англиски - Нова книга - Сладолед И така натаму, и така натаму... Всушност, ако размислам уште еднаш, ова баш и не се ситници.
Едно најголемо на свет НЕ и така и ке останам цел живот.НЕ сум била среќна,НЕ сум ни сега среќна, НЕМА ни да бидам среќна!
Зошто да не бидете среќни? Да не влегувам во поимтимни работи како имате семејство,имате дом, бидејќи не ја знам вашата состојба. Но дали некогаш сте помислиле на оние деца во Африка, оние кои немат кров над глава оние кои никогаш не се виделе компјутер, сладолед, ајфон? Што да кажат тие? Тие се среќни кога имат што да јадат а вие? Бидете му благодарен на животот Затоа што не си родена да бидеш никој и ништо, секој е роден со причина Еве јас сум среќна и сум многу благодарна на се Немам којзнае што но барем се трудам да го сватам животот
Не баш. Не сум исполнета, а со самото тоа не сум ни среќна. Можеби треба да си поставам некои помали цели во животот кои ќе ме водат кон исполнување на некоја главна цел, и со исполнувањето на истите ќе се чувствувам поисполнета со себе, а така веројатно и посреќна.. Ама кои би биле тие цели, незнам..
Kolku raboti mozat da se izmenat za edna godina .. sreka ..hmmmmm ...Tesko e da razmisluvas za sreka koga se cuvstvuvas beznadezno ....